čtvrtek 19. května 2011

Krásní mrtví


Tak, ač naprostým omylem jsem se dozvěděla, kdy vyjde pokračování Krásní mrtví (Eden Maguire). Druhý díl z této série by měl vyjít v říjnu pod názvem Krásní mrtví - Arizona. Třetí (Krásní mrtví - Summer) a čtvrtý díl (Krásní mrtví - Phoenix) příští rok, tedy v roce 2012.
No, protože jsem tuto knížku nečetla, vyhledala jsem si nějaké informace. No po přečtení charakteristik postav z webu http://www.krasnimrtvi.cz/ mi došlo, že tato série bude mít nejspíš 4 (+ 1 počítám i s Darinou) díly. Každý díl ponese (podle mě - pokud jsem objevila nějakou zprávu, kterou už ví každý, tak omluvte moji neinformovanost) v názvu jedno ze jmen hlavních hrdinů. (A předpokládám, že bude hlavně o něm).

Anotace prvního dílu (Krásní mrtví - Jonas)
Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska… Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek… Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Tak si vypůjčím charakteristiky postav z http://www.krasnimrtvi.cz/:

Postavy - info :

Hlavní hrdinka:
DarinaPhoenixova bývalá přítelkyně a současně vypravěčka příběhu. Dívka s krátkými, natmavo obarvenými vlasy a kouřovými očními stíny. Netrpělivá, bláznivá, ale i prudká a odvážná − nenechá se ničím odradit.

Krásní mrtví:
Jonas Jonson
Modrooký, světlovlasý mladík, který miloval silné motorky, ale nikdy neriskoval. Jak je tedy možné, že romantická vyjížďka na harleyi do coloradských hor skončila Jonasovou smrtí a těžkým zraněním jeho dívky Zoe?

Arizona TaylorováKrásná a chytrá, do sebe uzavřená černovláska, která uměla skvěle plavat a ráda se potápěla. Přesto se jí právě potápění stalo osudným… Byla to sebevražda? Ale proč by sebevědomá a úspěšná dívka zvolila dobrovolný odchod ze života?

Summer MadisonováNěžná zlatovlasá dívka, vynikající zpěvačka z rodiny skvělého architekta a výtvarnice. Zastřelena neznámým šílencem v obchodním středisku. Byla to opravdu náhoda?

Phoenix Rohr
Mladík s hustými tmavými vlasy, šedomodrýma očima a širokými rameny. Do města se přistěhoval teprve nedávno. Zemřel na následky pobodání v pouliční rvačce. Jeho starší bratr Brandon patří ke gangu rváčů a má za sebou kriminální minulost.

Žádné komentáře:

Okomentovat