čtvrtek 25. srpna 2011

Kendare Blake - Anna krví oděná (Anna #1)

Název: Anna krví oděná
Původní název: Anna Dresed In Blood
Autor: Kendare Blake
Žánr: fantasy
Série: Anna
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 272
Nakladatelství: Baronet
V ČJ: vyšlo 23. ledna 2013

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.

Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.



Série Anna
 

Booktrailer


1 komentář:

  1. Nápad na tento příběh je moc dobrý. :) Ale autorka to pojala velmi jednoduše. Přišlo mi, že všechno bylo moc urychlené, ale může to být i tím, že možná měla určený limit stránek. Kdo ví. :/ Podle mě by to bylo mnohem lepší čtení, kdyby příběh byl mnohem rozvitější.

    OdpovědětVymazat