neděle 4. prosince 2011

"Knihovnička" v mém podání



Jak jsem psala již ve včerejším článku, rozhodla jsem se zapojit do projektu Kouzelná knihovnička , jehož autorkou je Abyss (abyss-mystery.blog.cz alias KNIŽNÍ NEKONEČNO), slyšeli. Pokud ne, podrobné informace si můžete přečíst přímo na blogu abyss-mystery.blog.cz .


Princip projektu je následují: nafotíte si svoji knihovničku a za rok se k ní vrátíte. Účel je zaznamenání různých změn - i když například změníte jen uspořádání knih, nebo za celý rok koupíte jednu knihu. Nezáleží na počtu, žánru ani na množství knih. Zapojit se může úplně každý.

Sice nevlastním mnoho knih a nemám nijak skvělou knihovničku - vlastně momentálně ve fázi "ledy se hnuly" :D, ale přesto se ráda zapojím. Aktualizovat rubriku Knihovnička budu každý měsíc. Podle množství času se budu snažit přidat nějaký ten komentář. Popřípadě informace, jak dlouho mám danou knihu, nebo jak jsem se k ní dostala.

Nejprve jsem chtěla nějakou "celkovou fotografii" knížek a jelikož plánovaná knihovnička v době vzniku fotografie vlevo stále nebyla stvořena, rozhodla jsem se knížky vyskládat na zem a tak nějak celkově zmobilizovat. A nakonec pěkně srovnat do komínků.
Celá akce byla velmi užitečná - zjistila jsem, že některé knihy jsou stále půjčené (doufám, že ne natrvalo) a hnuly se ledy a část knihovničky je hotová. A pak, že chaos nic nevyřeší ;)


Přiznávám, není to moc přehledné, ale pro představu množství to stáčí. Takhle měl původně končit celý článek, ale jak už jsem 2x zmínila část knihovničky je hotová, tudíž přidávám fotku knih, které našly svůj poličkový domov.

Nejvrchnější poličku pro sebe zabral autor Steve Berry se svými 3 knihami, následován Krvavou relikvií a Kostnicí, jejichž autorem je Pip Vaughan-Hughes. Zbytek obývají knihy Království kostí, Poslední orákulum, Archa, Starožitník Angelologie, Přechod a Hostitel. Svoji pozici si i vyžádala Runa od Christophera Fowlera.

Druhá polička je ve znamení převážně kousků z Levných knih a knížek mrňavých formátů. Zprava: Prokletý dům, Rozbouřená temnota a Za hranicí temnoty (chybí mi zde 1. díl, který je půjčený), Páni mají radši sukuby, Sukuby to rády horké, Horory na dobrou noc, 4. knihy do Ireny Douskové (zahrnující Goldstein píše dceři, O bílých slonech, Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák), mezi které se "nacpal" Kafka se svými povídkami, a nakonec Báječná léta pod psa. Do poličky si vybojovaly místenku knihy Království, Muž, který hledal pravdu, Když uvěříš, Škleb, Hrobka Ježíšovy rodinky, Prokletí čachtické paní a z nepochopitelného důvodu i Ďábel v kiltu.

Trvalé místo si na třetí poličce vybojovala série Vlci z Mercy Falls a série Andělé (prozatím 2 díly). Náleduje Les rukou a zubů, Srdce v sázce, 2 díly ze série Sukuba od Richelle Mead, Smrtící polibek, Myši, Hlas nože, Oficiální průvodce Stmíváním (který bude brzy vystěhován), Radleyovi - upíři odvedle a celý řádek uzavírají 2 díly ze série Zavržený.

A poslední polička Bratrstva černé dýky s hostujícím pátým dílem Mercy Thompson - Stříbrná relikvie a dvěma díly Kate Daniels - Magie mrtvých a Magie spaluje.

Vše mi bedlivě hlídá, střeží a zařazuje plyšový Zí.
No, teď zbývá ten nezařazený zbytek, který je chaoticky uložen různě po pokoji. Přidávám detailní záběry z výše vyfocených komínků.

Tzv. Brownovský komínek


Khouryho komínek


Komínek Harryho Pottera a jeho parodie

Antikvariátní koutek

A poslední sloupek

Na fotografiích v detailech není vidět: Království od Toma Martina, Strážci víry od Tucker Malarkey, Záhadný rukopis, Sweeney Todd a šňůra perel, Spící panna od Jefferyho Deavera, Kdo je kdo v antické mytologii, Já o koze, on o voze od Simony Monyové, Nebezpečné známosti, Ve stínu smrti čachtické paní, Zrození bestie od Jany Švecové a Krátký druhý život Bree Tannerové.
Série Smívání je momentálně půjčeno a putuje mezi čitateli. (Ok, všichni z mého okolí si knihy přehazují jako horký brambor.) Zapůjčena je i "bichle" o Tutanchamonovi a pár knížek z Levných knih - Tajemství upíra, Aztécký kodex, Nymfomanky z Rocky Flats.

Plány do budoucna:
- chtěla jsem si koupit sérii o Anitě Blake, ale momentálně váhám nad edicemi - kombinace paperback+tvrdá obálka, nebo počkat na nová vydání
- dořešit knihovničku

Toť vše :)

Žádné komentáře:

Okomentovat