středa 30. ledna 2013

Maryrose Woodová - Tajemné vytí (Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton #1)

Název: Tajemné vytí
Původní název: Mysterious Howling
Autor: Maryrose Woodová
Série: Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 208
Nakladatelství: Jota
V ČJ: vyšlo 13. června 2013

O velmi zlobivých dětech se žertem říká, že je vychovali vlci.
A naše nepolepšitelné děti opravdu vychovali vlci! Když byly nalezeny v lesích poblíž sídla Ashton, brzy se ukázalo, že to nejsou jen tak obyčejné dětičky: Alexander své sourozence usměrňuje jemným hryzáním, Cassiopea kouše a štěká, až běhá mráz po zádech, a Beowulf se honí za veverkami s hbitostí, při níž se tají dech.

Slečna Penelope Lumleyová ale naštěstí není žádná tuctová vychovatelka. Patnáctiletá absolventka Swanburnovy akademie pro nadané dívky z chudých rodin přistupuje k novému zaměstnání se vší zodpovědností. Než ale může začít s latinou a zeměpisem, musí děti napřed odnaučit zvířecím návykům.

Celé sídlo Ashton je obestřeno záhadami. Kdo vůbec jsou ti tři malí divoši a jak je možné, že donedávna žili v lese? Proč starý kočí Timothy číhá za každým rohem? Podaří se Penelopě děti zvládnout a učinit z nich společenské tvory dřív, než lady Constance uspořádá slavnostní bál? A co je to proboha šotyš? Odvážná Penelope se v prostředí plném záhad neztratí, neboť i její původ je zahalený tajemstvím. Jak kdysi prohlásila Agatha Swanburnová: "Věci se mohou dít z nějaké příčiny, to ale ještě neznamená, že ji pokaždé známe."


Série Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton

   

Žádné komentáře:

Okomentovat