čtvrtek 28. března 2013

Vychází v dubnu 2013


Název: Spoutáni osudem
Autor: Alice Moon
Série: Krvavá romance
Díl v sérii: 3. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 10. dubna

Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?



Název: Soud padlých andělů
Autor: James Kimmel jr.
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum vydání: 2. dubna

Působivý příběh o spravedlnosti a odpuštění.

Mladá právnička Brek Cuttlerová se zničeho nic ocitá na opuštěném nádraží. Její šaty jsou poskvrněny krví a ona si nevzpomíná, jak se to stalo.
Nabízí se jediné vysvětlení: Je mrtvá.
Tak začíná nesmírně zajímavý román o velké lásce, přátelství, vině a odpuštění, o hledání pravdy a o tom, jak se člověk musí vypořádat sám se sebou, se svými činy, se svou minulostí i se svými nepřáteli… James Kimmel rozvinul příběh mladé ženy, která zemřela zjevně násilnou smrtí a jde po svých stopách do minulosti, aby vypátrala, proč se jí to stalo. Na své cestě za pravdou a spravedlností se setkává se spoustou dalších lidí, kteří mají stejný cíl jako ona a všichni se blíží k poslednímu soudu… Jak pro ně dopadne?
Kdo je skutečně soudcem našeho osudu a života…?


Název: Jed
Autor: Fiona Paul
Série: Temné vody
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Egmont
Datum vydání: 2. dubna


Tajemství mohou být mocná a smrtelně nebezpečná – jako jed.

Cassandra Caravellová patří v renesančních Benátkách ke společenské elitě. Má všechno, co si jen dívka může přát: elegantní šaty, třpytivé klenoty, pozvánky na ty nejlepší večírky a hezkého bohatého snoubence. Touží však po něčem jiném. Od smrti svých rodičů se cítí jako v pasti, sama ve městě zbudovaném na mořské laguně, kde temný labyrint vodních kanálů šeptá o útěku.
Potom však Cassandra narazí na mrtvé tělo ženy s vyrytým krvavým X a je postupně vtažena do nebezpečného světa tajných společenství, kurtizán a zabijáků. Navíc zjistí, že se zamilovala do Falka, chudého malíře se svůdným úsměvem… a zvykem dostávat se do potíží.
Stále však zbývá vypátrat vraha mrtvé ženy. Najde ho Cassandra dřív, než najde on ji? A zůstane věrná svému snoubenci, nebo podlehne citům k Falkovi, které se jí začínají vymykat z kontroly?



Název: Černá magie
Autor: L. J. Smith
Série: Říše temnot
Díl v sérii: 3. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 3. dubna

Sestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku?


Název: Tajemný anděl
Autor: L. J. Smith
Série: Říše temnot
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 3. dubna

Šestnáctiletou Gillian zachrání před jistou smrtí podivný anděl. Stává se jejím strážcem a s jeho pomocí se dříve nevýrazná dívka stane atraktivní a populární. Vše je perfektní. Alespoň do chvíle, než začne tajemná bytost klást podivné požadavky. Co je zač tento anděl? A co ho přivedlo z onoho světa? Gillian a jejím blízkým hrozí nebezpečí. Jak bytost dostat zpátky tam, odkud přišla?


Název: Prázdné místo
Autor: J. K. Rowlingová
Nakladatelství: Plus
Datum vydání: 4. dubna

Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se na první pohled zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními?


Název: Dech
Autor: Sarah Crossan
Série: Dech
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 4. dubna

Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí - svobodně.


Název: Výkřik do tmy
Autor: Manuela Martini
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 8. dubna

Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak?


Název: Zrádný anděl
Autor: Ulrike Bliefert
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 8. dubna

Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla? Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.


Název: Hněv
Autor: J. R. Ward
Série: Padlí andělé
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 10. dubna

Věčný souboj dobra se zlem a další klání padlých andělů s démonem - tentokrát již o čtvrtou duši.
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského Kurýra, porazí autem před místním hřbitovem dezorientovaného muže a pod tíhou výčitek jej navštíví v nemocnici. Neznámý trpí hlubokou amnézií, a to jediné, na co si z minulosti pamatuje, je jeho křestní jméno a nápis na náhrobku, na kterém se probudil nahý: Jim Heron. Mels pomáhá tajemnému muži odhalit jeho vlastní totožnost, a přitom se zaplétá nejen do hlubokého vztahu s ním, ale nechtěně se stane cílem zákeřného démona, poháněného slepou záští a obavami z další prohry.


Název: Game
Autor: Anders de la Motte
Série: HP Pettersson
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 8 dubna


Třicetiletý Henrik Pettersson, zvaný HP, se vrací z nočního tahu stockholmskou podzemní dráhou domů. Na sedadle proti němu leží mobilní telefon, který po chvíli zabliká a vyzve ho esemeskou ke vstupu do hry. 

Naivní Henrik neodolá, přestože zpráva ho varuje, aby si vše pořádně rozmyslel. Za první splněný úkol (krádež deštníku) obdrží na účet finanční odměnu. Díky další dobře odvedené práci získá přístup na svůj herní profil – a zjistí, že už ho podporuje menší fanklub… 

Zadání jsou stále nebezpečnější, ohlasy stále větší a částky v dolarech stále vyšší. Pak přijde úkol, jehož splnění obnáší útok na lidské životy. HP netuší, že půjde i o jeho blízké. 



Název: Čarodějka stínů
Autor: Kalayna Price
Série: Alex Craft
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 10. dubna

Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou.

Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala.
Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel - její smrtí.


Název: Prozření
Autor: Anna Godbersenová
Série: Luxus
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: BB art
Datum vydání: 10. dubna

Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy.
Vítejte zpátky na Manhattanu na přelomu 19. a 20. století.

Závěrečný díl série Luxus sleduje životy sester Hollandových, Elizabeth a Diany, jejich přítelkyně/sokyně Penelopy a Liny, služky, které se podařilo proniknout mezi newyorskou smetánku.
Elizabeth začne postupně odhalovat tajemství smrti svého otce, která úzce souvisí s jejím současným manželem; Diana se vydá za Henrym, jenž se spolu s Teddym přihlásil do armády, a cestou za ním se dozví mnoho věcí o sobě samé; zhrzená Penelopa pokračuje ve svých intrikách; a Lina se touží provdat do vyšších kruhů… Bude jim přát štěstí?


Název: Prokleté město
Autor: Lisa McMann
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 10. dubna

Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje...
Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach.
V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?


Název: Vymítač duchů
Autor: Derek Meister
Série: Světlo, které zabíjí
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 10. dubna

Mělo to být léto plné dobrodružství. Přesně tak si to naplánoval Ian se svým kamarádem. Při hledání Ianova nezvěstného dědy se ale ze spekulací stává šokující pravda. Světelné bytosti, které surově vraždí vše živé, opravdu existují a jsou jim v patách. Kdo jsou tito duchové? Je možné je zničit? 
Boj o život začíná...



Název: Hlas měsíčního svitu
Autor: C. C. Hunter
Série: Tábor Shadow Falls
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 17. dubna


Již po čtvrté se vracíme do Údolí stínů, kempu pro teenagery s nadpřirozenými schopnostmi…

…kempu plného upírů, vlkodlaků, víl a čarodějek, kde se Kylie Galenová snažila zjistit, kým je. Teď už konečně zná pravdu! Stejně ale zbývá spousta otázek, které se jí honí hlavou. Nemá ponětí, jak se svým dědictvím naložit, jak využít své zvláštní schopnosti. Stále ještě váhá, komu dát své srdce. Derekovi, který jí konečně vyznal svou lásku? Nebo Lucasovi, který je však - jak se zdá - víc oddaný svým přátelům než jí?
Navíc Kylii ohrožují temné síly, které usilují o její život. Zjevuje se jí další duch, jenž u ní hledá pomoc. Tentokrát je to ale duch člověka, kterého Kylie dobře zná a který… není mrtvý! Umí snad Kylie mluvit s dušemi lidí a zachránit je před smrtí? Ze zkušenosti moc dobře ví, že to nebude mít jednoduché.
Kylie se musí brzy rozhodnout: zůstane se svými přáteli v kempu Údolí stínů? Nebo bude muset odejít a svěřit se do rukou osudu?


Název: Magie krve
Autor: Tessa Gratton
Série: Magie krve
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 18. dubna

Ze středoškolačky Silly se stala po smrti rodičů samotářka a místní podivín. Nick je naopak oblíbený a sebevědomý chlapec, který si však kvůli své minulosti drží od lidí odstup. Oba cítí, že je váže zvláštní pouto - a brzy se ukáže, že mají společnou schopnost provozovat kouzla, která se provádějí pomocí krve. Nick, Silla a její starší bratr Reese experimentují s magií, ale brzy zjišťují, že v ospalém prérijním městečku na ně číhá někdo, kdo v magii krve hledá moc a nesmrtelnost a jehož osud se proplétá historií jejich rodin už dlouhé desítky let...


Název: Návrat
Autor: Sophie Jordan
Série: Dračí dívka
Díl v sérii: 3. díl
Nakladatelství: CooBoo
Datum vydání: 22. dubna, e-shopu nakladatelství již 17.

V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…


Název: Rozpolcení
Autor: Gabriella Poole
Série: Temná akademie
Díl v sérii: 3. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 24. dubna

Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv...




Název: Pod vlivem úplňku
Autor: Nancy Gideon
Série: Čistá krev
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 24. dubna

Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?





Název: Sto tisíc království
Autor: N. K. Jemisinová
Série: Trilogie Dědictví
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Argo ve spolupráci s nakladatelstvím Triton
Datum vydání: 29. dubna

Yeine Darr je vyvrženec z barbarského severu. Ale když její matka za záhadných okolností zemře, je dívka povolána do velkolepého města zvaného Nebe. Tam ke svému ohromení zjistí, že byla jmenována dědičkou krále. Ovšem trůn Sta tisíce království nelze získat snadno. Yeine se náhle ocitne ve středu nemilosrdného boje o moc a je postavena proti vlivným příbuzným, o jejichž existenci do té doby netušila. Bojuje o svůj život a přitom je čím dál hlouběji vtahována do tajemství halícího matčinu smrt a do krvavé historie vladařské rodiny, jíž se nečekaně stala součástí. Osud světa visí na vlásku a Yeine zjišťuje, jaké nebezpečí představuje láska a nenávist a bohové a smrtelníci, pokud se neoddělitelně propletou.



Název: Zakletá 
Autor: Orson Scott Card 
Nakladatelství: CooBoo
Daum vydání: 29. dubna

V okamžiku, kdy desetiletý Ivan narazí v hustém lese Karpat na tajemnou mýtinu, se jeho život navždy změní. Na vrcholu podstavce uprostřed mýtiny spatří ležet krásnou zakletou princeznu Katarinu, kterou hlídá tajemná nestvůra, jež ho zažene na útěk. Nyní je Ivan americký postgraduální student, který před sebou má slibnou budoucnost a je zasnoubený s ženou svých snů. Přesto stále nemůže zapomenout na ono setkání, i když se sám sebe snaží přesvědčit, že to byl pouze výplod dětské fantazie. Poté, co se vrací do rodné země, najde i tajemnou mýtinu.
Tentokrát však neuteče. Tentokrát probudí krásnou princeznu polibkem… a vstoupí do světa, který zmizel před tisícem let. Napínavý a vtipný příběh o střetu různých světů i kultur. Zakletá je originální román o lásce a osudu, jež překonají staletí… a o temné síle, která je pronásleduje celé věky.


Název: Taťána a Alexander
Autor: Paullina Simonsová
Série: Taťána a Alexander
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 29. dubna

Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě – Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka – ještě jednou se setkat s Taťánou…


Název: Nedostižný přízrak
Autor: Kresley Cole
Série: V říši Lorů
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 30. dubna

Sourozenci Wrothovi potřebují zabránit bratrovi Conradovi v tom, aby svým trápením ubližoval jiným. Nakonec ho uvězní v opuštěném domě. Upír Conrad záhy zjistí, že v něm není sám. Domem se prohání překrásná tajuplná žena, kterou nevidí nikdo jiný než on, a dohání ho k šílenství, jemuž chtěl v opuštěném domě uniknout.
Tou tajuplnou bytostí je slavná tanečnice Néomi Laressová. Na konci dvacátých let dvacátého století ji zavraždil snoubenec a té noci se stala přízrakem. Osud ji obdařil nadpozemskými schopnostmi a nikdo živý ji nemůže spatřit. V podobě ducha bloudí po svém domě a nemilosrdně odhání každého, koho si ve svém domově nepřeje. Jednoho dne se tu setká s nelítostným nesmrtelníkem, který dokáže být ještě krutější než ona.
Jenže i ona má silné zbraně. Začne ho trýznit vášní, sužuje ho nenaplněnou touhou. Postupně se však sama lapí do vlastních pastí… Jen kdyby se jeden druhého mohli dotýkat. Néomi totiž není tělesná, je pouhým přízrakem.



Název: Sabat
Autor: Blanka Jehlíková
Série: Čarodějka
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Deus
Datum vydání: 4. dubna

Čarodějnice to neměly jednoduché nikdy. V temných dobách se musely hodně rozhlížet, aby nenarazily na nějakého inkvizitora, ale klientela byla nenáročná. Na začátku třetího tisíciletí jim sice nehrozí hranice, zato dnešní zákazníci chtějí nemožné ihned, zázraky do tří dnů, a berňák trvá na placení daní v termínu.
Nejlepším lékem na všechny starosti čarodějnic byl odjakživa sabat, akce zábavná, dobrovolná, se spoustou skvělého jídla a pití, zpěvem, tancem a sexem s magickými bytostmi hořícími touhou splnit jim každé přání.
Ale ani sabat není pro čarodějku Johanu bez nebezpečí, zvlášť když se její sestřenice přidá ke smečce vlkodlaků, černí mágové osnují spiknutí proti paní sabatu a ji samotnou se snaží brutálně zabít magicky vyvolaná odporná potvora jménem tupilak.


A Caress of Twilight (Meredith Gentry, #2)Název: Pohlazení soumraku
Autor: L. K. Hamilton
Série: Meredith Gentryová
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Epocha
Datum vydání: 4. dubna

Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů.
Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení.
A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…



Název: Inkubovy sny
Autor: Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake, lovkyně upírů
Díl v sérii: 12. díl
Nakladatelství: Epocha
Datum vydání: 4. dubna

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc...


Název: Karanténa: Samotáři
Autor: Lex Thomas
Série: Karanténa
Díl v sérii: 1. cíl
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum vydání: 15. dubna

Odmaturuj nebo zemři!

Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek.
McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole.


Název: Oheň
Autor: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Série: Engelfors
Díl v sérii: 2. díl
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum vydání: 30. dubna

Napětí stoupá v Engelsforsu.

Vyvolené mají začít druhý ročník na gymnáziu. Celé letní prázdniny tajily dech v očekávání dalšího tahu démonů. Hrozba však přijde z místa, které by nikdy nepředpokládaly. Je čím dál zřejmější, že v Engelsforsu je cosi velmi, velmi zvrácené. Minulost se spřádá se současností. Živí potkávají mrtvé. Vyvolené jsou svazovány čím dál těsněji k sobě a opět si musí připomenout, že magie nemůže zhojit nešťastnou lásku nebo spravit zlomená srdce.


Název: Prozření Mary Dyerové
Autor: Michelle Hodkin
Série: Mara Dyer
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Brio
Datum vydání: 30. dubna 

Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější.

Může.

Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc.

Nemýlí se.

A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat.

Plete se.

8 komentářů:

  1. Vyjde hodně skvělých knih!
    Těším se :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teším!!! 8) hlavne Ríša temnoty, Dych, Prokleté mesto 8)

    OdpovědětVymazat
  3. jedna knížka lepší než druhá, moc se těším..
    a máš tam jednu chybu...pod knížkou od ward (hněv) - máš znovu napsáno název knížky Rozpolcení.. a dané i informace k této knížce, i když to není ona.. =) jenom aby jsi to věděla a opravila to.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju za upozornění - to mi opravdu uteklo .. hned opravím ;)

      Vymazat
  4. Tak 100% pořídím - Soud padlých andělů, Dech, Výkřik do tmy a extrémně se těším na Game. Popřemýšlím taky nad Prokletým městem. Díky za inspiraci, peněženka se mi zase trochu provětrá :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super, těším se, hlavně na Drakii a Rozpolcení, ale trochu mě zaskočila nová knížka Game. Hrozně mě připomíná mnohem starší knížku, které se prostě nic nevyrovná - Erebos. Hlavním hrdinou je taky kluk (Nick - Henrik?), je to taky o "hře", která mu dává úkoly v reálném životě a podle mě "Game" bude jenom nějaká špatná napodobenina. Počkám si po vydání, co na to řeknou lidi, jestli se na Erebos už nezapomnělo.

    OdpovědětVymazat
  6. Nemá vyjít Tajemné vytí od Joty až v červnu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď se dívám na stránky Joty - a máš pravdu .. já se z těch dat vydání zblázním :D

      Vymazat