sobota 6. dubna 2013

Kouzelná knihovnička (po roce a kousek)



Možná jste již o projektu Kouzelná knihovnička, jehož autorkou je Abyss (abyss-mystery.blog.cz alias KNIŽNÍ NEKONEČNO), slyšeli. Pokud ne, podrobné informace si můžete přečíst přímo na blogu abyss-mystery.blog.cz .

"Princip projektu je následují: nafotíte si svoji knihovničku a za rok se k ní vrátíte. Účel je zaznamenání různých změn - i když například změníte jen uspořádání knih, nebo za celý rok koupíte jednu knihu. Nezáleží na počtu, žánru ani na množství knih. Zapojit se může úplně každý."

První článek mé "kouzelné knihovničky" jsem zveřejnila 4. prosince 2011 (na článek se můžete podívat ZDE). Myslím, že je na čase (po roce  a kousek ;) ) opět na zdokumentování. :)
Kvalita fotek je poněkud zvláštní (a křivá), knihy jsou porovnané podle nějakého principu (který jsem zatím neobjevila).

Knihovna se momentálně dělí na následující 2 části:

  


1. část:

Původně byl zaplněn pouze levý kraj, tudíž přidávám porovnání pouze následující :


 


Jednotlivé poličky (levá strana):


Ano, vidíte dobře, nahoře trůní 7 knih, které jsem pořád nikam nezařadila :) Jinak polička s "Hostitelem" je jediná, kde nedošlo k žádným "čachrům". Souznění nejspíš v budoucnosti naruší Dvanáctka.
Následující poličky zaznamenávají neustále posuny,  kromě poličky Bratrstva ;)





Prostřední polička:






Bližší náhled na pravou stranu :) :



Jednotlivé poličky (pravá strana):





Jo, chybí mi Krevní pouto a Železný polibek :(


2. část:
Ve druhé části knihovny je to ještě větší mix - oblíbené knihy z (nejen) povinné četby = tzv. "antikvariátní koutek", Harry Potter, pár kousků dětských knížek, Brown, Khoury, Stmívání ... atd.



Jednotlivé poličky:












Toť vše :)

10 komentářů:

  1. Vážně nádherná knihovna. Moc závidím.

    OdpovědětVymazat
  2. Pane na nebi, to je totálne krásne!!! Strašne ti závidím všetko!!! Strašne by som chcela kompletnú sériu Drahokamy, Železná víla, Mercy Falls, Nočný tieň, Delirium, Naprieč vesmírom, Noční lovci...
    Ja mám väčšinu v PC alebo len 1, 2 diely zo série zatiaľ. No musím si nájsť nejakú vysoko platenú prácu, lebo všetko čo máš chcem aj ja 8_)

    OdpovědětVymazat
  3. Děláš si srandu? Já ti závidím tolik kousků :D Máš krásnou a hlavně obrovskou knihovničku ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  4. Toľko úžasných kúskov! <3

    OdpovědětVymazat
  5. No páááni!!! O tomhle si můžu nechat jen a jen zdát :D Strašně ti závidím sérii Drahokamů, Vesmíru a Kate Daniels. Opravdu krása!!! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau! Tak tento článek mě rozsekal na milion kousků, protože tvá knihovna je prostě dokonalá!
    Líbí se mi každičká polička! Navíc se mi moc líbí, jak máš každou polici zabranou knihami v podobné výšce. To mě se to kombinuje naprosto příšerně, což mě totálně irituje! :D
    Závidět se ti toho dá opravdu spousta, ale u mě osobně je to trilogie Chaos, kterou když se podaří, si seženu už taky brzy a Sukuby. Stále to nechápu, R. Mead je má nejoblíbenější autorka, a chci ji rozhodně mít kompletní! Snad se taky poštěstí - vypadá totiž v té knihovně božsky! :)
    A tvé poličky urban fantasy jsou taky skvostné! U Kate mi snad jen vadí ten první zelený hřbet, ale to já už mám jen takovou poruchu. :D
    Prostě dokonalost sama, těším se na budoucí aktualizaci! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Naprostá nádhera!!
    Došla mi slova!
    Boží knihovna :))

    OdpovědětVymazat
  8. Páni. Tolik knížek... Je to pastva pro oči. :) Živě si pamatuju na tu minulou a ... prostě nádhera. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Opravdu kráása! Mohu jen závidět... :) Jdu se se svýma knížkama zahrabat :D

    OdpovědětVymazat