pátek 24. května 2013

Autorské šílenství (2) - Dan Brown



Jedná se o projekt Autorské šílenství od Wolf Draven. Více informací k Autorskému šílenství ZDE.

Už je to nějaký ten čas, co jsem zveřejnila první článek Autorského šílenství věnovaný J. K. Rowlingové, proto se hlásím s dalším článkem - tentokrát s Danem Brownem :)


Už je to opravdu nějaký ten pátek, přesněji psal se rok 2006, co jsem objevila (a ukořistila) v našem malém knihkupectví Da Vinciho kód alias Šifru mistra Leonarda
Dodnes nevím, jaké pohnutky mě vedly k tomu, abych si ji vybrala jako dárek k svátku. Vlastnila jsem krásné brožované vydaní od Arga, dokud jsem knížku nepůjčila spolužačce, které se podařilo zanechat knihu (i s ručně udělanou darovanou záložkou) v igelitce v autobuse = ztratit. (Ano, jeden z důvodů, proč již nepůjčuji své knihy.) A tak se ke mně nakonec dostal vázaný výtisk od Metafory, který vlastním dodnes.



Až po přečtení "Šifry" jsem zjistila, že knize dějově předchází Andělé a démoni, které mi ochotně půjčila kamarádka, tudíž jsem si knihu hned nekoupila. Ale jakmile přišlo do kin filmové zpracování a nakladatelství Argo vypustilo na trh nové vydání, neodolala jsem. 



Po přečtení výše zmíněných knih jsem ukořistila i další dvě knihy - Pavučinu lží (Anatomii lží) a Digitální pevnost. Obě knihy vydalo nakladatelství Metafora, osobně se mi více líbí vydání od Arga -  jak obálky, tak typ písma a sladění knih.


 Sbírku uzavírá Ztracený symbol, který mě obsahově nejvíc zklamal, přesto nedočkavě očekávám další díl s Robertem Langdonem - Inferno.

 



Souhrnné foto:


zdroj životopisu: danbrown.cz

6 komentářů:

  1. Já jsem četl Andělé a démoni a šifru mistra Leonarda. Ztracený symbol si nedávno pořídila Hanča, tak se k tomu taky časem dostanu. Jinak Andělé a démoni mám ještě ve vydání od Metafory. A samozřejmě jsem zvědavý na Inferno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě Ztracený symbol hodně zklamal, možná jsem očekávala od knihy příliš, ale přesto jsem zvědavá na Inferno a doufám, že bude o hodně lepší než předchozí kniha. :)
      Celkově mi připadají vydání od Arga lepší než od Metafory - zejména ty ilustrovaná vydání. :)

      Vymazat
  2. Od tohto autora sa nechystám nič čítať aj keď ma mnohí nahovárali, ja mám proste pocit, žeby mi to nesedelo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každému jeho styl sedne a setkávám se s názory, že existují mnohem lepší autoři a Brown je slabá napodobenina. Ale já mám jeho styl ráda a opravdu dobře se čte - je to pro mě taková oddechovka, i když poslední kniha mě příliš nenadchla :)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem úplně pozadu, koukám :'D
      Nečetla jsem ani jednu, ale i přes tvé zklamání si myslím, že Ztracený symbol vypadá skvěle - píši do knižního wishlistu a doufám, že brzy budu moci sama ohodnotit! :)

      Vymazat