čtvrtek 2. května 2013

Trudi Canavan - Společenství čarodějů (Trilogie o černém mágovi #1)

Název: Společenství čarodějů
Původní název: The Magician's Guild
Autor: Trudi Canavan
Série: Trilogie o černém mágovi 
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 384, 2. vydání
Nakladatelství: Zoner Press
V ČJ: vyšlo

Rok co rok se čarodějové ze Společenství vydávají očistit ulice Imardinu od tuláků, darebáků a různých jiných ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo a nic nedokáže postavit. Jenže to se mýlí. Křivdy a příkoří, které se dějí jí i jejím blízkým, Soneu rozčílí a ona pak ve vzteku mrští proti ochrannému štítu čarodějů kamenem. Zloba a zášť probudí v mladé dívce z ulice magické schopnosti. K údivu všech okolostojících kámen kouzelnou bariérou proletí a jednoho z mágů srazí k zemi.

Nejhorší noční můra Společenství se stává skutečností. Někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Je třeba ji najít a zneškodnit, a to rychle. Dřív, než se její síly nekontrolovaně uvolní a zahubí nejen ji, ale přivodí zkázu celého města.

Australská spisovatelka Trudi Canavan patří mezi nejúspěšnější autory fantasy literatury posledních deseti let. Za svou tvorbu obdržela dvakrát cenu Aurealis, naposledy v roce 2009 za knihu The Magician´s Apprentice (česky Zrození čarodějky). Její fantasy příběhy se drží na vrcholcích žebříčků bestsellerů, byly přeloženy do mnoha jazyků a zaznamenaly nebývalý úspěch po celém světě.


Obálka 1. vydání:

Společenství čarodějů (Trilogie o černém mágovi, #1)

1 komentář:

  1. Ta nová vydání vážně chválím! :) Moc se mi líbí ty obálky a jsem vážně ráda za to, že jsou knihy v pevné vazbě. Už se dost těším, až si ty knížky konečně pořídím domů. :)

    OdpovědětVymazat