sobota 11. května 2013

Vychází (a vyšlo) v květnu 2013

S větším opožděním, přehled pár knih, které vyšly a vyjdou v tomto měsíci :)


Název: Ohrožení
Původní název: Moonsong (The Vampire Diaries: The Hunters, #2) 1/2
Autor: L. J. Smith
Série: Upíří deníky
Díl v sérii: 13. díl
Počet stran: 384
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 2. května

Nový školní rok na univerzitě začíná pro Elenu opravdu skvěle - život se Stefanem je krásnější než kdy dřív, všechny své přátele má kolem sebe a vypadá to, že i Damon se konečně změnil. Když se však začnou z kampusu školy ztrácet studenti, rychle se šíří panika. Všichni včetně Eleny jsou ve velkém nebezpečí. Podaří se jim ochránit jeden druhého? Zlo je všudypřítomné a může zaútočit odkudkoli a na kohokoli...




Název: Taťána a Alexander
Autor: Paullina Simonsová
Série: Taťána a Alexander
Díl v sérii: 2. díl

Počet stran: 408
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 6. května

Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě – Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka – ještě jednou se setkat s Taťánou…




Název: Dvanáctka
Původní název: The Twelve
Autor: Justin Cronin
Série: Přechod
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 528
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 7. května

V mezinárodním bestselleru Přechod vytvořil Justin Cronin nezapomenutelný obraz apokalyptického světa, v němž celý americký kontinent zachvátí tajemná „upírská“ infekce. Ve Dvanáctce se příběh vrací do roku Nula. Nakažení lidé se mění ve vraždící nesmrtelná monstra a chaos a zmar postupně ovládá jedno město za druhým. Uprostřed vylidněného světa přežívají zbytky těch, jimž se dosud nákaza vyhnula. Těhotná lékařka Lila, válečný veterán Kittridge a dospívající April se setkávají uprostřed zkázy, aby zjistili, že nejsou úplně sami…Ve sto let vzdálené budoucnosti zatím Amy a její přátelé bojují o přežití posledních potomků lidstva. Jejich nepřítel se však změnil: prvních dvanáct infikovaných totiž usiluje o mnohem víc než jen o povraždění posledních živých bytostí na Zemi.




Název: Anatomie vraždy
Původní název: Anatomy of Murder
Autor: Imogen Robertsonová
Série: Crowther a Westermanová
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 384
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 9. května

Londýn 1781.
Královské loďstvo bojuje na moři s Francouzi a ulicemi Londýna obíhají nejrůznější zvěsti. A zatímco na březích Temže to kypí životem, z jejích kalných vod vytahují dva převozníci mrtvé tělo. Šlo o nešťastnou náhodu, soukromé vyřizování účtů nebo součást spiknutí ohrožujícího jedno z nejdůležitějších tajemství celé Anglie?
V jiné části města si privilegovaní vychutnávají život plný přepychu. Málokdo z nich však tuší, co se odehrává pod slupkou bezstarostné zábavy. Přece se však najdou lidé ochotní podívat se pod povrch, bez ohledu na to, do jak nebezpečných hloubek se mohou dostat.
Harriet Westermanová, omrzelá konvenčním životem venkovské zámecké paní i znepokojená vážným zdravotním stavem svého manžela, věří celým srdcem v sílu spravedlnosti.
Samotářského anatoma Gabriela Crowthera zase fascinuje lidské tělo. Oba proto přijmou nabídku, aby objasnili smrt jistého muže, i když tím riskují nařčení, že jejich zájem o vraždy je nepřirozený. V sázce je však i bezpečí celé země. Harriet a Crowther si ovšem nepřipouštějí, co všechno jim hrozí…



Název: Ptačí zpěv
Původní název: Skylark
Autor: Meagan Spooner
Série: Ptačí zpěv
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 322
Nakladatelství: CooBoo
Datum vydání: 13. května

Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.



Název: Strach z temnoty
Původní název: Fear the Darkness
Autor: Alexandra Ivyová
Série: Strážci věčnosti
Díl v sérii: 9. díl
Počet stran: 328
Nakladatelství: Levné knihy
Datum vydání: 15. května

Caine se může považovat za šťastného: splnil se jeho sen a stalo se nemožné - obyčejný pes se změnil v čistokrevného vlkodlaka. A navíc potkal nejúžasnější ženu, které není odporný, ba dokonce se zdá, že ho potřebuje. Toto štěstí zatím nekalí skutečnost, že Cassandra je nejhledanější ženou na světě. Po jediné prorokyni, schopné číst vize, pátrají nejenom král vlkodlaků a král upírů, ale také Temný Lord.. Chce Cassie donutit, aby mu věštila slavný návrat na zem, vítězství ve válkách... Proti Cassie stojí mocný nepřítel. Jedna z jejích vizí jí ukáže stěnu - pevnou hradbu postavenou proti moci Temného Lorda. Správně podobenství pochopí a Temný lord je zahnán z tohoto světa - kam...?


Název: Dívka z nočních můr
Původní název: Girl of Nightmares
Autor: Kendare Blake
Série: Anna
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 288
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 15. května

Uběhly už celé měsíce od chvíle, kdy přízračná Anna Korlovová otevřela dveře do pekla ve svém sklepě a zmizela v něm, ale lovec duchů Cas Lowood to nemůže překonat.
Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít - a netoulal se jen světem jako polomrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.
Vidí teď Annu všude, někdy ve vidinách a někdy v nočních můrách. Ale je tu něco zneklidňujícího - nejsou to jenom sny. Zdá se, že Anna prožívá muka. Kdykoliv se objeví, je trýzněna stále novými a pokaždé hrůznějšími způsoby.
Cas neví, co se s ní stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že ať už se jí děje cokoliv, nezaslouží si to. Anna nejednou zachránila Case a je na čase, aby jí oplatil laskavost.



Název: Kronika ohně
Původní název: The Fire Chronicle
Autor: John Stephens
Série: Knihy počátku
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 408
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 16. května


Katka, Michael a Ema po dramatických událostech minulé zimy dále pokračují v pátrání po svých ztracených rodičích. Sami se však nyní ocitli ve velkém nebezpečí, ale tak je jejich přítel čaroděj ukryje v nechvalně proslulém sirotčinci. Myslí si, že tam budou v bezpečí, ale velice se mýlí. Nepřátelské síly úkryt brzy odhalí a Katka se ocitne v minulosti, v nebezpečném, hrozivém New York City. Hledá způsob, jak se vrátit k sourozencům, a přitom se setkává s tajuplným chlapcem, jehož osud je s jejím důmyslně a děsivě propojen. Michael a Ema mezitím hledají druhou Knihu počátku. Dostanou se do záhadného světa, v němž musí čelit drsným sněhovým bouřím, odhalit pradávný rytířský řád a potýkat se se strašlivými netvory. Najdou legendární Kroniku ohně, než bude Katka navždy ztracena?



Název: Lola a kluk od vedle
Původní název: Lola and the Boy Next Door
Autor: Stephanie Perkinsová
Počet stran: 338
Nakladatelství: CooBoo
Datum vydání: 20. května, v e-shopu nakladatelství již 15. května


Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!



Název: Zákon smečky
Původní název: Hot Blooded
Autor: Nancy Holder, Debbie Viguié
Série: Vlčí pramen
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 304
Nakladatelství: Alpress
Datum vydání: 20. května

Krátce poté, co Katelyn v lese napadl vlk, dívka si na sobě všimne podivných změn a zanedlouho pochopí, že teď v krvi ponese prokletou stopu vlkodlaků. Záhadná rodina Fennerů přísahá, že nikdo z nich Katelyn nezranil. Existuje jediné vysvětlení - v hlubokých lesích přebývá ještě něco jiného. Navíc se díky této změně vyostřuje její vztah k Trickovi a Justinovi.




Název: Jantarové oči
Autor: Vilma Kadlečková
Série: Mycelium
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Argo
Datum vydání: 20. května

Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Zatím se úspěšně daří ignorovat nepříjemnosti, které s sebou kontakt s teokratickou civilizací Össeanů přináší: kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si ale dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá. Proto hledá sílu, která by se mohla stát protiváhou össenské moci. Skutečně ji nachází – jenže je jiná, než předpokládal; a cena, kterou za to on sám musí zaplatit, je krutá.




Název: Cesta věčnou nocí
Původní název: Through The Ever Night
Autor: Veronica Rossi
Série: Nebe
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 224
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 21. května

Od chvíle, kdy se Árie dozvěděla o smrti své matky, uplynulo už několik měsíců. I Perry už je nějakou dobu Krvepánem a dívka o něm nemá žádné zprávy. Nyní se však mají znovu setkat. Po tomto okamžiku oba nesmírně touží, a skutečně jsou naplněna všechna jejich očekávání. Tedy aspoň zpočátku. Bývalá Osadnice však není Perryho druhy přijata nijak laskavě a kmen se začíná bouřit. Éter bouří každým dnem víc a víc a jediným příslibem bezpečí je Poklidná modř. Je však tento bezpečný přístav skutečný?



Název: Spící tajemství
Původní název: The Van Alen Legacy
Autor: Melissa de la Cruz
Série: Modrá krev
Díl v sérii: 4. díl
Počet stran: 272
Nakladatelství: BB art
Datum vydání: 22. května

Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní

Po nečekaném odhalení Blissiny pravé identity a krvavých událostech v Riu je jasné, že stříbrokrevní jsou skutečnou hrozbou. Modrokrevní, zvyklí na luxusní život v New Yorku, najednou musejí bojovat o holý život, a jejich jedinou nadějí na vítězství možná bude polokrevná Schuyler, pro kterou někteří mají jen slova pohrdání. Schuyler je s Oliverem na útěku, Bliss bojuje s nepřítelem, jenž se ji snaží ovládat, a Mimi začíná mít pochybnosti o svém zasnoubení s Jackem. A na všechny ještě čeká odhalení nejednoho nemilého tajemství…



Název: Monument 14
Původní název: Monument 14
Autor: Emmy Laybourne
Série: Monument 14
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: cca 288
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání: 29. května

Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne - jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.
Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel.
Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.
Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.
V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí - šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět - jak ho znají - vedou do záhuby.



Název: Skrytá
Původní název: Hidden
Autor: Marianne Curleyová
Série: Avena
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 288
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 29. května


Ebony vždycky věděla, že je jiná. Odlišovala se svýma fialovýma očima a její úzkostliví rodiče ji po celé dětství drželi na farmě v odlehlém údolí, kde ji i sami vzdělávali, chránili ji před každým nebezpečím – skoro jako by ji skrývali. Jenže teď se v Ebony něco mění. Něco, co se skrýt nedá. Dívka září, každým dnem je o něco krásnější a silnější. Když jedné osudové noci potká zvláštního, citlivého Jordana, něco uvnitř ní vybuchne – něco, co je vidět z nebes, něco, co od základů promění její dosavadní život. Ebony zatím neví, že je uloupený anděl, ukrytý na zemi. Jenže teď, když ji nebesa našla, budou ji chtít zpátky.




Název: Válka za bílého dne
Původní název: The Daylight War
Autor: Peter V. Brett
Série: Démonský cyklus
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 664
Nakladatelství: Triton
Datum vydání: 31. května

Válka za bílého dne, dychtivě očekávaný třetí díl Brettova mezinárodního bestselleru Démonského cyklu, je pokračováním příběhu o poslední vzpouře lidstva proti démonským hordám, které noc co noc vycházejí na povrch a požírají jej. Zejména za novoluní povstávají démoni v plné síle a jejich kýženou kořistí jsou dva lidé. Každý jeden z těch dvou má šanci stát se legendárním Osvoboditelem, mužem, jenž má podle proroctví sjednotit rozprášené zbytky lidstva ke konečnému tažení a zničit démonské plemeno jednou provždy.

Arlen Sedlák býval obyčejným člověkem, ale nyní je z něj něco víc – Tetovaný, posetý tajuplnými chranami tak mocnými, že z něj dělají rovnocenného soupeře pro jakéhokoli démona.

Ahmann Jardir již sjednotil bojechtivé krasijské pouštní kmeny do velkého vojska a prohlásil se Šar’damou Ka, Osvoboditelem. Jeho vzestup zařídila jeho první manželka Inevera, chytrá a mocná kněžka, ovládající hrozivou magii démonských kostí, která jí umožňuje nahlížet do budoucnosti.

Kdysi si byli Arlen s Jardirem blízcí jako bratři. Nyní jsou z nich úhlavní sokové. A zatímco nepřátelé lidstva sílí, jediné dva muže, schopné je porazit, znepřátelí ti nejvražednější a nejzáludnější ze všech démonů – ti, kteří číhají v lidských srdcích.



Název: Netvor
Původní název: Beastly
Autor: Alex Flinn
Série: Kendra Chronicles
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 224
Datum vydání: květen

Jsem netvor.
Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda.

Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc. Budu takový navždy, jestli neprolomím kletbu.
Ano, kletbu, kterou na mě uvrhla ve škole čarodějka. Proč mě proměnila v netvora, který se ve dne skrývá a v noci se vydává na lov? Řeknu vám to. Řeknu vám, jak jsem byl Kylem Kingsburym, klukem, jakým byste si přáli být, s penězi, perfektním vzhledem a perfektním životem. A potom vám řeknu, jak jsem se stal perfektním… netvorem.




Název: Dívka, která sahala po hvězdách
Původní název: The Girl Who Chased the Moon
Autor: Sarah Adison Allenová
Počet stran: 208
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: květen

Emily Benedictová přijíždí do pitoreskního jižanského městečka Mullaby v Jižní Karolíně v naději, že se dozví víc o životě své matky, obklopeném mnoha hádankami. Ale od chvíle, kdy dívka vstoupí do domu, kde její matka vyrůstala a kde žije její podivuhodný samotářský dědeček, jehož zatím nikdy nepotkala, nestačí se divit. Ostatně celé Mullaby, kde existují rodinná tajemství, za nimiž stojí snad jen kouzla, je poněkud zvláštní místo. Jak jinak si vysvětlit, že zde žije muž tak vysoký, že dohlédne za obzor. A to je jen začátek…




Název: Návrat z temnoty
Původní název: Pretty Girl-13
Autor: Liz Coleyová
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum vydání: květen



Bylo jí třináct, když se ztratila.

Zmizela své rodině, přátelům, světu. Když se zčistajasna objevila, zjistila, že jí chybí velký kus sebe samé.

Šestnáctiletá Angie Chapmanová se po třech letech od svého záhadného zmizení vrací domů. Z toho období si nic nepamatuje, jako by jí někdo vymazal všechny vzpomínky. Musí si poskládat příběh o všech hrůzách, které prožila, aby získala nazpět svůj život.



Název: Noční směna
Původní název: Nightshifted
Autor: Cassie Alexander
Série: Edie Spence
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 224
Nakladatelství: Fantom Print
Datum vydání: 15. května


Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí…
Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí...




Název: Inkubovy sny
Autor: Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake, lovkyně upírů
Díl v sérii: 12. díl
Nakladatelství: Epocha
Datum vydání: květen

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc...



Název: Nejvyšší lord
Původní název: The High Lord
Autor: Trudi Canavan
Série: Trilogie o černém mágovi
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 656, 1. vydání
Nakladatelství: Triton
Datum vydání: květen

Ve městě Imardin vládnou ti, kdo ovládají magii. Společenství čarodějů do svých řad přijalo dívku z ulice, která se najednou ocitne uprostřed děsivého spiknutí a její rozhodnutí ovlivní celý svět...
Sonea se toho ve Společenství čarodějů hodně naučila a ostatní novicové se k ní chovají s nevraživou úctou. Stále však nedokáže zapomenout na to, co viděla ve sklepení sídla Nejvyššího lorda. A na jeho varování, že dávný nepřítel Kyralie znovu nabývá na síle. Čím více se toho Sonea dozvídá, tím víc o všem pochybuje. Může Akkarinovu příběhu věřit? Nebo se ji jen snaží zatáhnout do svých temných plánů?



Tento měsíc by měl vyjít druhý díl z trilogie Kouř - Kouř a zrcadla - u nakladatelství Brokilon.

2 komentáře: