pondělí 17. června 2013

Lynn Flewelling - Bílá cesta (Noční běžci #5)

Název: Bílá cesta
Původní název: The White Road
Autor: Lynn Flewelling
Žánr: fantasy
Série: Noční běžci
Díl v sérii: 5. díl
Počet stran: 288
Nakladatelství: Fantom Print
V ČJ: vyšlo 20. listopadu 2013

Zhýralí šlechtici, prvotřídní špehové a nejnepravděpo­dobnější hrdinové – Alek a Seregil – přežili vyhnanství, zradu i černou magii, ale cesta, která leží před nimi, je ta nejnebezpečnější, po jaké kdy putovali. S nepřáteli všude kolem musí kráčet po úzké stezce mezi dobrem a zlem, kde i jediný krok stranou může být jejich posledním.
Alek a Seregil unikli smrti a otroctví v Plenimaru a nepřejí si nic víc, než vrátit se k nočnímu životu v Rhíminee. Místo toho však mají na krku Sebrahna, podivného tvora stvořeného alchymií, předpovězené dítě, nezrozené ze ženy. Měsíčně bílá kůže a hrozivá moc činí Sebrahna nebezpečným všem, s nimiž Alek a Seregil přicházejí do kontaktu, takže jim nezbývá než zjistit více o jeho pravé podstatě.
S pomocí spolehlivých přátel a Seregilova klanu dvojice hodlá odhalit pravdu o tomto živém homunkulovi – vydávají se na cestu, na jejímž konci je čeká pouze nebezpečí nebo smrt. Pronásledují je přitom Seregilův starý nepřítel Ulan í Sathil z Virésse i Alekovi dávno ztracení příbuzní a chtějí se zmocnit Aleka i Sebrahna. Alek a jeho společníci musejí na útěku bojovat s časem, aby splnili nejosobnější misi, na jakou se kdy vypravili.




Série Noční běžci

      

Žádné komentáře:

Okomentovat