čtvrtek 27. června 2013

Vychází v červenci 2013

Nakladatelství Alpress připravuje na červenec další knihu od Nory Robertsové - Pohanský kámen. Kniha by měla vyjít 12. července.

Název: Pohanský kámen
Původní název: The Pagan Stone
Autor: Nora Robertsová
Série: Sign of Seven
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 328
Datum vydání: 12. července

Gage a Cybil mají dar nahlédnout do budoucnosti, ale musí spojit síly i srdce, aby dokázali čelit tomu, co přijde. V osudný den, kdy se spolu s přáteli vydají k Pohanskému kameni, Gage pochopí, že se musí obětovat, aby je zachránil. Najednou se ocitne před těžkou volbou, ve které proti sobě stojí osudová láska a pokrevní pouto.

Fanoušci erotických románů se v tomto měsíci dočkají druhého dílu "Aféry Blackstone" - Všechno nebo nic.

Název: Všechno nebo nic
Původní název: All In
Autor: Raine Miller
Série: Aféra Blackstone
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: 31. července

Ethan Blackstone má život v troskách. Zradil Brynninu důvěru a ona od něj odešla. Ethan se ale tak snadno nevzdá, nechce žít bez své americké krásky. Vášeň mezi nimi je neskutečně spalující, ale temná tajemství z jejich minulosti, která jeden před druhým skrývají, mohou jejich společnou cestu jednou pro vždy zničit. Vzhledem k politické hrozbě, která Brynne ohrožuje, musí Ethan ve velmi krátkém čase zmobilizovat veškerou sílu a důvtip, aby svou lásku ochránil před nebezpečím, díky kterému by ji mohl ztratit navždy. Dokáže Ethan pomoci Brynne vymanit se z minulosti, která ji děsí ve snech? Sevře ji opět v náručí a získá si její důvěru? Láskou posedlý muž je schopen udělat cokoli, aby znovu přivedl do svého života ženu, kterou miluje. Vrhá se do toho po hlavě. A získá buď všechno, nebo nic.

Čtenáři se také mohou těšit 24. července na  knihu Zlomená srdce nebo Poslední léto. 31. července pak vyjde román od Barbary Cartland - Láska není slepá.

    


U nakladatelství BB art vyjde 24. července v pořadí již šestý díl Roztomilých malých lhářek od Sary Shepard - Vražedné.

Název: Vražedné
Původní název: Killer
Autor: Sara Shepard
Série: Roztomilé malé lhářky
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: 24. července

Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic.
Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce.
Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A. se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár.


Čtenáři se také mohou těšit 10. července na další knihu od Cecelie Ahernové - Sto jmen. 17. července pak vychází Noční lovec od Chrise Cartera. Na své si přijdou i milovníci komiksů - vyjde Batman: Temný rytíř 1: Temné děsy (10. 7), Flash: Znovuzrození (17. 7) a Banda 2: Nakládačka (24.7).

    


Nakladatelství Brána na červenec připravuje vydání pátého dílu série Půlnoční rasa od Lary Adrian - Závoj půlnoci.

Název: Závoj půlnoci
Původní název: Veil of Midnight
Autor: Lara Adrian
Série: Půlnoční rasa
Díl v sérii: 5. díl
Počet stran: 280
Datum vydání: červenec

Nikolaj, zapálený bojovník Řádu, je pověřen misí, která ho zavede až do Montrealu. Zde se jeho cesty protnou se svůdnou a ledově chladnou Renatou, která umí zacházet stejně dobře s nožem jako s pistolí a žádný muž, ať už upír či člověk, se jí nevyrovná. Její nejsilnější zbraní je však zvláštní schopnost, výjimečná a smrtící zároveň. Peripetie osudu ji přinutí požádat světlovlasého upíra o pomoc a ten ji vláká do říše tmy a nekonečné vášně…


Od nakladatelství Brokilon bychom se měli dočkat třetího dílu z cyklu Upíři z Morganville - Půlnoční ulička. Došlo k posunu edičního plánu Půlnoční ulička vyjde v září.

Midnight Alley (The Morganville Vampires, #3)Název: Půlnoční ulička
Původní název: Midnight Alley
Autor: Rachel Caine
Série: Upíři z Morganville
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: cca 250
Datum vydání: září

Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Zároveň by měl vyjít druhý díl z cyklu Kouř, jehož autorkou je Tanya Huff - Kouř a zrcadla - vyjde v srpnu.

Nakladatelství CooBoo v červnu vydá závěrečný díl trilogie Nadpozemská - Nespoutaná. Kniha by měla vyjít 22. července.

Název: Nespoutaná
Původní název: Boundless
Autor: Cynthia Hand
Série: Nadpozemská
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 438
Datum vydání: 22. července

Clara se musela vyrovnat se znepokojujícími vizemi, se ztrátou člověka, kterého nesmírně milovala, i s bolestivým rozchodem se svou první láskou. Nepřeje se nic jiného než žít normální život, vystudovat a ujasnit si, který se dvou úžasných kluků v jejím okolí je ten pravý.
Avšak další vize, a s ní spojené poslání, na sebe nenechá dlouho čekat. A je ještě děsivější a nebezpečnější než všechny předchozí. A jestliže Clara nechce obětovat svou nejlepší kamarádku i celé andělské společenství, musí se vypravit na cestu, která navždy změní její život, na cestu, která jednou pro vždy určí, kam se bude ubírat osud její i osud všech, které miluje.
Ve strhujícím finále Nadpozemské musí Clara rozhodovat o svém osudu jednou provždy.

Dále se můžeme těšit na třetí díl Tygří ságy - Tygrova plavba vyjde 29. července. V červenci se také vyjde 7 díl Demonaty - Stín smrti.

 Stín smrti (The Demonata, #7)



V překladu vyjde dlouho očekávané pokračování Padlého světa - Životy, které jsme ztratili.

Název: Životy, které jsme ztratili
Původní název: The Lives We Lost
Autor: Megan Crewe
Série: Padlý svět
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 312
Datum vydání: červenec

Druhá část dystopické trilogie Padlý svět a pokračování knihy Tak padne náš svět.
Tajemný virus téměř zničil malou ostrovní komunitu, v které Kaelyn dosud žila. Po měsících přísné karantény připlouvá k ostrovu první loď z pevniny. Ale přestože Kaelyn má velkou radost, že opět vidí svého přítele Lea, zprávy, které přináší, nejsou vůbec dobré. Virus zdecimoval i pevninu a lidé tam potřebují pomoc stejně zoufale jako ostrované.


Původně měl v překladu vyjít i druhý díl Měsíčních kronik. Vydání Scarlet se však posunulo předběžně na září.

Scarlet (Lunar Chronicles, #2)

V červenci se také dočkáme dlouho očekávaného 12. dílu Anity Blake - Inkubovy sny

Název: Inkubovy sny
Původní název: Incubus Dreams
Autor: Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake, lovkyně upírů
Díl v sérii: 12. díl
Počet stran: 752 (EN)
V ČJ: vyjde

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc...



Nakladatelství Fantom Print připravuje na červenec první díl série Strážkyně Riley Jenson - Volání úplňku.

Název: Volání úplňku
Původní název: Full Moon Rising
Autor: Keri Arthur
Série: Strážkyně Riley Jenson
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 357 (EN)
Datum vydání: červenec

Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.

Vyjít by také mělo pokračování knihy Vábení Stínu  - Mistr Stínu.


Nakladatelství Host si připravilo na červenec vydání knihy Stallo, jejíž autorem je Stefan Spjut.

Název: Stallo
Původní název: Stallo
Autor: Stefan Spjut
Počet stran: 520
Datum vydání: červenec

…neboť v neprobádaných končinách opravdu žijí trollové. A kradou naše děti.

Stallo je napínavý román, který lze těžko zařadit do nějakého žánru. Obdivuhodně napsaná kniha o trollech, démonech v nás a o vztazích s našimi dětmi, přírodou a zvířaty.
Rok 1977, Národní park Sarek v Laponsku. Fotograf, který se specializuje na focení divokých zvířat, vyfotí ze svého malého letadla zvláštní snímek medvěda uhánějícího přes močály, jemuž sedí na zádech podivné stvoření podobné dítěti, avšak chlupaté a s dlouhým ocasem. Vypadá jako malá opička, ale opice to není. Není to ani člověk, ani zvíře. Fotograf tvrdí, že zachytil trolla.
Léto roku 1978. Z chaty v dalarnských lesích ve Švédsku beze stopy zmizí malý chlapec. Jeho matka tvrdí, že ho unesl obr. Hoch není nikdy nalezen.
Rok 2004. Susso vytvoří webovou stránku věnovanou kryptozoologii. Zabývá se hledáním bytostí, jejichž existence dosud nebyla prokázána, jako jsou Yetti, Lochneská příšera nebo Velká noha. Nejvíce ji však zajímají trollové. Tuto posedlost zdědila po svém dědovi, známém fotografovi divoké přírody. Jednou Susso zatelefonuje stará žena a oznámí jí, že před svým domem zpozorovala malé podivné stvoření, které sledovalo ji i jejího čtyřletého vnuka. Susso popadne fotopast a okamžitě se za stařenou rozjede. Začíná děsivá výprava do neznáma…



4. července vyjde u nakladatelství kniha To nejlepší z nás a to v edici světový bestseller.

Název: To nejlepší z nás
Původní název: The Best of Me
Autor: Nicholas Sparks
Počet stran: 304
Datum vydání: 4. července

Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…
Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.

2. července vyjde román Na ostrově od Tracey Garvisové Gravesové. Fanoušci Joy Fieldingové se pak dočkají 22. července knihy Potok stínů.

 



V červenci se také dočkáme dalšího dílu "Horečky" od Karen Marie Moningové. Horečka Dananů by měla vyjít 10. července. - vydání posunuto na srpen.

Název: Horečka Dananů
Původní název: Darkfever
Autor: Karen Marie Moningová
Série: Horečka
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 389
Datum vydání: srpen

Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu - nebo si to alespoň myslí -, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V'lanovi.

Čtenáři se mohou také těšit na thriller Žhář, který vyjde 10. července. 17. července nás pak čeká CO BY KDYBY: Popelka neobula střevíček.

    


U nakladatelství Knižní klub vyjde první díl "Temné hrdinky" - Večeře s vampýrem. Kniha by měla vyjít 4. července.

Název: Temná hrdinka: Večeře s vampýrem
Původní název: The Dark Heroine: Dinner with a Vampire
Autor: Abigail Gibbs
Série: Temná hrdinka
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 480
Datum vydání: 4. července

Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... 
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?


4. července také vyjde 5. díl "Holčičích pravidel" - Velký třpytkový podraz. Příznivci thrillerů ocení knihu Agent 6, která by měla vyjít 22. července. Na své si přijdou i čtenáři historických románů - 15. července vychází Dědictví Lauensteinů.

   

Nakladatelství Laser-books by mělo vydat knihu od Roberta M. Wegnera - Šíp a vítr, dýka a moře. Kniha by měla vyjít v edici Podíl.

Kliknutím zavři oknoNázev: Šíp a vítr, dýka a moře
Autor: Robert M. Wegner
Počet stran: 560
Datum vydání: červen/červenec


Na východě meekhánského pohraničí se rozkládají širé stepi, odkud noví nájezdníci vyhnali do Říše kmen kočovníků Verdanno. U nich vychovaná dívka Kailean spolu s dalšími bojovníky mimořádných vlastností je členkou volného jízdního oddílu, kterému velí nejlepší voják Říše. Ve stepi svádějí s lupiči, nájezdníky a dalšími nepřáteli úporné boje, ve kterých přímo jiskří i magie.

Na západě Meekhánu leží velké přístavní město Ponkee-Laa. Ve zdejší svatyni boha Reagwyra je uložen jeho zázračný meč. Když zmizí, kněží spolu se šéfem městského podsvětí pověří zloděje Altsina, aby jej našel. Tomu se to za dramatických okolností podaří, zaplete se však do zápasů místních předáků o politické a hospodářské ovládnutí města. Úskoky, intriky, čáry, vše je dovoleno.
Nový polský mistr žánru fantasy splétá četné prameny svého poutavého příběhu do fascinujícího svazku, jenž nadchne snad všechny čtenáře.




Nakladatelství Moba vydá 30. července knihu Lenky Cyprisové - Královské tajemství.

Název: Královské tajemství
Autor: Lenka Cyprisová
Počet stran: 272
Datum vydání: 30. července

Chtěli byste mít schopnost vidět do minulosti? Viki tuto schopnost má, ale zrovna dvakrát nadšená z ní není. Ono ani není divu; nikdo jí nevěří, nemá se komu svěřit. Všechno se ale začne měnit, když se rozhodne vypátrat, kdo je tajemná dívka z jejích vidin. Podaří se jí to? A za jakou cenu? Co při hledání najde a co naopak ztratí? A jak odhalení pravdy změní její život? Román o studentce vysoké školy, která v rámci praxe pracuje jako průvodkyně na hradě, vás zavede až do jednoho z nejslavnějších období českých dějin a možná vyřešíte i velkou záhadu české historie. Všechno totiž souvisí se vším a současnost se prolíná s minulostí možná víc, než si myslíte.


Příznivci severské krimi se mohou těšit na knihu Andělé, která by měla vyjít také koncem měsíce.

   


Kterýpak titul Vás láká? :)
Článek budu průběžně aktualizovat :)
PS: Doufám, že Vám rozvržení článku vyhovuje :).

4 komentáře:

  1. Těšila jsem se na Scarlet, doufám, že září už je konečný termín vydání... Takhle mě z těch červencových titulů nic neláká, tak aspoň tento měsíc ušetřím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jupíí, konečně Horečka 3!! od 2.dílu se nemůžu dočkat pokračovaní, super série! :-)
    Pak si chci koupit ještě pokračování Nahé (Aféra Blackstone 2) a Nespoutanou, abych měla komplet sérii :)

    OdpovědětVymazat
  3. Článek skvělý!! Moc se mi líbí a pomohl mi, děkuji :)
    Jen tak dál! Tvůj blog miluju :o))

    OdpovědětVymazat