pondělí 3. června 2013

Vychází v červnu 2013

V červnu by mělo vyjít pokračování knihy Past od Elizabeth Miles - Závist.

Název: Závist
Původní název: Envy
Autor: Elizabeth Miles
Série: Fúrie
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 312
Datum vydání: červen

Pomsta je sladká....

Blíží se jaro, sníh taje a odhaluje skrytá tajemství. Fúrie jsou zpátky a Emily to má brzy zjistit. Poté, co spolkla červené bobulky, díky nimž zachránila Judda, je s Fúriemi svázaná a postupně se v ní odehrává proměna. Emily by se chtěla svěřit Juddovi a Gabby, ale nemůže, bojí se ještě větší pomsty. Fúrie vědí vše a jejich moc den ode dne narůstá.



Posunulo se nám i vydání knihy Mycelium I.: Jantarové oči od Vilmy Kadlečkové. Kniha by měla vyjít 30. června.

Název: Jantarové oči
Autor: Vilma Kadlečková
Série: Mycelium
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Argo
Datum vydání: 30. června

Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Zatím se úspěšně daří ignorovat nepříjemnosti, které s sebou kontakt s teokratickou civilizací Össeanů přináší: kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si ale dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá. Proto hledá sílu, která by se mohla stát protiváhou össenské moci. Skutečně ji nachází – jenže je jiná, než předpokládal; a cena, kterou za to on sám musí zaplatit, je krutá.

V překladu vyjde i kniha Dárce (v originále The Giver) a to 28. června. Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton pak vyjdou další dva zajímavé tituly (viz. nakladatelství Triton).

Obálka titulu Dárce 

Nakladatelství Baronet si pro nás připravilo třetí díl Cassie Palmer - Obejmi noc.

Název: Obejmi noc
Původní název: Embrace the Night
Autor: Karen Chance
Série: Cassandra Palmer
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 472
Datum vydání: 12. června

Cassandra Palmerová, která byla nedávno jmenována hlavní světovou jasnovidkou, má pořád velký problém. Dokud jsou k sobě Cassie a jistý mistr upír - neuvěřitelně sexy Mircea -vázáni magií, její život nikdy nebude patřit jenom jí...
Kouzlo, které je svazuje, může být zlomeno jenom s pomocí zaklínadla ze starověké zaklínací knihy Codex Merlini. Místo, kde se kodex nachází, není v současnosti známo, takže Cassie musí pátrat na jediném místě, kde jej ještě lze najít - v minulosti. Ale Cassie brzy zjišťuje, že kodex byl ztracen z určitého důvodu. Říká se, že kniha obsahuje jistá skutečně nebezpečná kouzla, a její získání sice může Cassii pomoci vypořádat se s Mirceou, ale také tím může ohrozit celý svět...

Čtenáři se také mohou těšit 5. června na thriller Údolí slz od Kevina O'Briena nebo další knihu o kriminalistovi Fredriku Bromanovi - Potápěč, která vyjde v překladu 19. června.

  



U nakladatelství BB art vyjde 12. června druhý díl Hry lží od Sary Shepard - Nikdy v životě.

Název: Nikdy v životě
Původní název: Never Have I Ever
Autor: Sara Shepard
Série: Hra lží
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 220
Datum vydání: 12. června

Kdokoli mohl zatoužit po mé smrti...

Ještě nedávno jsem měla všechno, co si jen dívka může přát: báječné přátele, úžasného kluka, skvělou rodinu. Nikdo z nich ovšem netuší, že jsem odešla - že jsem mrtvá. Moje místo totiž zaujala má znovunalezená sestra-dvojče Emma, která se pokouší vypátrat mého vraha. Spí v mém pokoji, nosí moje oblečení a mé rodiče oslovuje mami a tati. A můj vrah ji sleduje na každém kroku. Ze svého života si toho moc nepamatuju, jen záblesky a krátké okamžiky, takže jediné, co můžu dělat, je pozorovat Emmu, jak se snaží vyřešit záhadu mého zmizení…

Čtenáři se také mohou těšit 5. června na další knihu od Kathy Reichs - Kosti jsou věčné. Fanoušci Meg Cabot ocení český překlad Jak dokázat lásku. Kniha vychází 19. června - stejně jako thriller Hněv Andělů od Johna Connollyho.

  


Původně mělo u nakladatelství v červnu vyjít pokračování z cyklu Peter von Borgo - Oheň pomsty, kniha však vyšla již v květnu. V červnu by měl u nakladatelství vyjít historický román Kainovo dědictví od Charlotte Lyne. Česká obálka se stále připravuje. - posunuto na září 2013

Kains ErbenNázev: Kainovo dědictví
Původní název: Kains Erben
Autor: Charlotte Lyne
Počet stran: 504
Datum vydání: červen

Anglie, konec 13. století. Strašlivý zážitek připraví malou Amicii o domov, hrad Carisbrooke na ostrově Wight. Osamělá, pronásledovaná hrůznými obrazy, a aniž by věděla něco o svém původu, vyrůstá jako chlapec pod ochranou mnichů v opatství Quarr. Když mniši požádají Amicii, aby se starala o těžce raněného rytíře, do jejích snů se při pohledu na něj vkradou nové obrazy: dvojice studených očí, scény masakru a pronikavý výkřik. Neví, proč se jí rytíř zdá nebezpečný. Nechápe, proč ji při jeho odchodu opat posílá s ním, ačkoliv je cizinec už vyléčený. Začíná nebezpečná cesta Anglií, cesta za hledáním pravdy… 



Od nakladatelství Brokilon bychom se měli dočkat druhého dílu z cyklu Kouř, jehož autorkou je Tanya Huff. Překlady jsou již hotové, otázkou je zda kniha Kouř a zrcadla vyjde v červnu. V nakladatelství došlo opět k posunům, více si můžete přečíst ZDE.

Smoke and Mirrors (Tony Foster, #2)


Nakladatelství CooBoo v červnu vydá závěrečný díl trilogie Delirium - Rekviem. Tvář na obálku si zvolili sami čtenáři v hlasování na facebooku :) Kniha by měla vyjít 10. června.

Název: Rekviem
Původní název: Requiem
Autor: Lauren Oliver
Série: Delirium
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 392
Datum vydání: 10. června

Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…
Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem?



Nakladatelství Domino "přichází" s thrillerem Padlý anděl, jehož autorem není nikdo jiný než Daniel Silva. Další kniha s Gabrielem Allonem by měla vyjít 5. června.


Název: Padlý anděl
Původní název: The Fallen Angel
Autor: Gabriel Allon
Počet stran: 400
Datum vydání: červen

Některá tajemství měla zůstat navždy pohřbena. 
I ve Vatikánu. 
Zejména tam.
Základní pravidlo Vatikánu zní: „Na nic se neptej.“

Gabriel Allon toto pravidlo porušil. Nemohl si pomoci. Všechny jeho zkušenosti i profesionální instinkt mu totiž napovídaly, že mrtvá žena v bazilice sv. Petra nespáchala sebevraždu – i když vatikánská policie tvrdila pravý opak. Brzy se ukáže, že pravdu měl on. A co víc: že mrtvá žena odhalila letité tajemství, jehož vyzrazení by mohlo otřást Vatikánem a uvrhnout svět do konfliktu apokalyptických rozměrů. Gabriel nemá v takové situaci těžkou volbu: odloží restaurátorské náčiní a znovu riskuje život, aby hrozící katastrofě zabránil. Někteří lidé jako by totiž stále nepochopili, že pokud se z historie nepoučí, budou si ji muset prožít znovu, na vlastní kůži…

Na své si přijdou i čtenáři historických romancí - 12. června vychází Polibek měsíce.



V překladu vyjde i kniha Počátek od Jessicy Khouryové - původně měla kniha vyjít pod názvem Původ - a první díl série Reset od Amy Tinterové.

Název: Počátek
Původní název: Origin
Autor: Jessica Khouryová
Počet stran: 372
Nakladatelství: Egmont
Datum vydání: 4. června

Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.

***
Název: Reset
Původní název: Reboot
Autor: Amy Tintera
Série: Reset
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 384
Datum vydání: 25. června

Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ(Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění).
Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…

Dočkat bychom se také měli překladu knihy The Lives We Lost, pokračování Tak padne náš svět. Kniha by měla vyjít v červnu, zatím však není k dispozici česká obálka ani oficiální anotace.

The Lives We Lost (Fallen World, #2)

V červnu se také dočkáme dlouho očekávaného 12. dílu Anity Blake - Inkubovy sny. Naopak na další díl Merry Gentry si musíme počkat - Pohlazení soumraku vyjde až v srpnu.

Název: Inkubovy sny
Původní název: Incubus Dreams
Autor: Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake, lovkyně upírů
Díl v sérii: 12. díl
Počet stran: 752 (EN)
V ČJ: vyjde

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc...

V tomto měsíci se také dočkáme čtvrtého dílu Kladiva na čaroděje - Sonáta pro Azazela.



Fanoušci Nočních lovců se dočkají v červnu čtvrtého dílu z této série - Předurčena do hrobu

Název: Předurčena do hrobu
Původní název: Destined for an Early Grave
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci
Díl v sérii: 4. díl
Počet stran: 240
Datum vydání: 12. června

Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její nemrtvý milenec Bones se potkali před šesti lety a od té doby bojovali proti zákeřným nemrtvým, utkali se s pomstychtivým Mistrem upírem a stvrdili své vzájemné pouto krví. Nyní je čas dát si oddych. Ale naděje na bezchybnou dovolenou v Paříži se zhroutí v okamžiku, kdy se Cat jedné noci probudí z hrůzostrašného snu. Pronásledují ji vidiny, v nichž se zjevuje upír jménem Gregor. Ten je mocnější než Bones a má vazbu na její minulost, o níž neví ani sama Cat.
Gregor věří, že Cat patří jemu a nedá pokoj, dokud ji nedostane. Začíná bitva mezi upírem, který ji straší ve snech, a tím, kdo má její srdce, a je to jedině Cat sama, kdo dokáže Gregorovu moc zlomit. Aby zničila nejhoršího krvesaje, jakému kdy čelila, bude muset sebrat veškerou možnou sílu… I kdyby takové síly mohla dosáhnout jedině předčasnou cestou do hrobu.


Vyjde také pokračování knihy Vábení Stínu  - Mistr Stínu a třetí díl Legendy Alfů - Temné stezky. 

 



Nakladatelství Fortuna Libri vydá v překladu knihu Boy Nobody od Allena Zadoffa. Mise by měla vyjít 21. června.

Název: Mise
Původní název: Boy Nobody
Autor: Allen Zadoff
Počet stran: 352
Datum vydání: 21. června

Na jedinci nezáleží, záleží jen na misi.
Potřebují perfektního vojáka.
Někoho, kdo si dokáže zachovat chladnou hlavu.
Někoho, kdo jedná bez soucitu, beze strachu, bez emocí.
A proto vycvičili teenagera bez minulosti a beze jména.

Je nenápadný, málokdo si ho všimne. Střídá města, školy, kamarády, na novém místě zůstane vždy jen krátce, ale pokaždé někdo zemře. Mise je splněna a on má před sebou nový úkol. Všechno je najednou jinak, když má zneškodnit starostu New Yorku. S jeho dcerou toho má mnoho společného a starosta mu připomíná otce. Hluboko uvnitř totiž sní o normálním životě, o lásce, o domově a o rodičích, o které přišel. Touží po obyčejném životě natolik, aby misi sabotoval?

Zároveň se čtenáři mohou těšit na knihu Jaký je život po životě, která by měla vyjít 6. června.


27. června vyjde u nakladatelství kniha Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové a to v edici světový bestseller.

Název: Než jsem tě poznala
Původní název: Me Befor You
Autor: Jojo Moyesová
Počet stran: 408
Datum vydání: 27. června

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Ve stejné edici vyjde i 6. června Manželská smlouva od Jennifer Probstové. 



Z 29. května na 5. června se nám posunul první díl "Aveny" - Skrytá. Zároveň by měla 13. května konečně vyjít knihy Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton: Tajemné vytí.

Název: Skrytá
Původní název: Hidden
Autor: Marianne Curleyová
Série: Avena
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 288
Datum vydání: 5. června

Ebony vždycky věděla, že je jiná. Odlišovala se svýma fialovýma očima a její úzkostliví rodiče ji po celé dětství drželi na farmě v odlehlém údolí, kde ji i sami vzdělávali, chránili ji před každým nebezpečím – skoro jako by ji skrývali. Jenže teď se v Ebony něco mění. Něco, co se skrýt nedá. Dívka září, každým dnem je o něco krásnější a silnější. Když jedné osudové noci potká zvláštního, citlivého Jordana, něco uvnitř ní vybuchne – něco, co je vidět z nebes, něco, co od základů promění její dosavadní život. Ebony zatím neví, že je uloupený anděl, ukrytý na zemi. Jenže teď, když ji nebesa našla, budou ji chtít zpátky.
***
Název: Tajemné vytí
Původní název: Mysterious Howling
Autor: Maryrose Woodová
Série: Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 208
Datum vydání: 13. června

O velmi zlobivých dětech se žertem říká, že je vychovali vlci.
A naše nepolepšitelné děti opravdu vychovali vlci! Když byly nalezeny v lesích poblíž sídla Ashton, brzy se ukázalo, že to nejsou jen tak obyčejné dětičky: Alexander své sourozence usměrňuje jemným hryzáním, Cassiopea kouše a štěká, až běhá mráz po zádech, a Beowulf se honí za veverkami s hbitostí, při níž se tají dech.
Slečna Penelope Lumleyová ale naštěstí není žádná tuctová vychovatelka. Patnáctiletá absolventka Swanburnovy akademie pro nadané dívky z chudých rodin přistupuje k novému zaměstnání se vší zodpovědností. Než ale může začít s latinou a zeměpisem, musí děti napřed odnaučit zvířecím návykům.
Celé sídlo Ashton je obestřeno záhadami. Kdo vůbec jsou ti tři malí divoši a jak je možné, že donedávna žili v lese? Proč starý kočí Timothy číhá za každým rohem? Podaří se Penelopě děti zvládnout a učinit z nich společenské tvory dřív, než lady Constance uspořádá slavnostní bál? A co je to proboha šotyš? Odvážná Penelope se v prostředí plném záhad neztratí, neboť i její původ je zahalený tajemstvím. Jak kdysi prohlásila Agatha Swanburnová: "Věci se mohou dít z nějaké příčiny, to ale ještě neznamená, že ji pokaždé známe."

Čtenáři se mohou také těšit na další příběh Septimuse Heapa - Oheň, který vyjde 19. června. 26. června nás pak čeká další díl ze série Léto - Bez tebe to není léto od Jenny Hannové a Božský bastard od Christiny Laurenové.

  


U nakladatelství Knižní klub vyjde konečně pokračování Mlhoviny - Jiskra. Dočkáme se také závěrečného dílu série Zář - Zaslíbení. Kniha vyjde místo původního srpna 18. června.

Název: Jiskra
Původní název: Spark
Autor: Amy Kathleen Ryan
Série: Vesmírná pouť
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 304
Datum vydání: 25. června

Po zoufalém úniku z nepřátelské lodi se Waverly dostala zpět na domovské Empyreum... jenže domov už není takový, jaký býval. Musela na Novém obzoru nechat zajaté rodiče a z Kierana, kterého milovala, se mezitím stal přísný velitel, jenž obrátil celou posádku proti rebelu Sethovi. Je jasné, že se situace bude jen zhoršovat, dokud se jim nepodaří osvobodit rodiče – jenže jak? Než stihnou vymyslet plán, otřese Empyreem exploze a Seth s Waverly jsou označeni jako hlavní podezřelí. Dokážou najít skutečného pachatele, než je Kieran uvězní... nebo i hůř? Bude Waverly následovat své srdce, i když tím může ohrozit životy druhých? Každý krok je může přiblížit novému začátku – nebo náhlému konci.


***
Název: Zaslíbení
Původní název: Heaven
Autor: Alexandra Adornettová
Série: Zář
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 352
Datum vydání: 18. června

Láska smrtelníka Xaviera a andělské Bethany je vystavena ještě větší zkoušce, protože oba mladí lidé se vzepřou zákonům nebes a vezmou se. Krutý trest na sebe nenechá dlouho čekat: přichází sedm zločinných andělů, kteří se snaží vztah Beth a Xaviera zničit, zahubit Gabriela a Ivy a nastolit v nebi vládu temnoty. Jediný způsob, jak jim můžou uniknout, je odchod mezi smrtelníky jejich věku. Bude Bethany nucena navždy opustit svou životní lásku?



20. června také vyjde 10. díl Školy noci - Skrytá. Příznivci thrillerů ocení knihu od Andrease Wilhelma - Hybrid, která by měla vyjít 11. června.

  


Čtenáře erotických románů potěší nakladatelství Moba - 14. června vydá knihu Barvy Lásky - Nespoutaná. Těšit se také mohou příznivci severské krimi - v červnu vyjde Čtvrtá oběť nebo Volně padat, jako ve snu.

  


Nakladatelství Triton ve spolupráci s nakladatelstvím Argo chystá na 10. června 2. vydání  knihy Písně temných věků. 17. června pak vyjde (opět ve spolupráci s "Argem") Předehra k Nadaci od Isaaka Asimova.

 


Kterýpak titul Vás láká? :)
PS: Doufám, že Vám nové rozvržení článku vyhovuje :).

4 komentáře:

  1. úžasný článek...chtěla bych "skoro" všechno

    OdpovědětVymazat
  2. Máš to moc hezky udělané :).. to muselo dát práci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Lhala bych, kdybych řekla, že jsem si trochu nemákla :D

      Vymazat