pondělí 12. srpna 2013

Maryrose Woodová - Utajená obrazárna (Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton #2)

Název: Utajená obrazárna
Původní název: Hidden Gallery
Autor: Maryrose Woodová
Série: Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 248
Nakladatelství: Jota
V ČJ: vyšlo 18. září 2013

Jen díky nezměrnému úsilí slečny Penelopy Lumleyové, kurážné vychovatelky, jsou teď Alexandr, Beowulf a Kasiopea mnohem víc dětmi než vlčími mláďaty. Už si zvykli nosit oblečení. A skoro přestali výt na měsíc. Ale hlavně se dovedou ubránit nutkání, aby honili veverky po stromech.

Ačkoli má slečna vychovatelka na děti dobrý vliv, vánoční večírek paní domu proměnili v hon a téměř zničili starobylé sídlo Ashtonů. Zatímco probíhají opravy, Ashtonovi s Penelopou a dětmi se přechodně stěhují do Londýna. Penelopa je v sedmém nebi, neboť hlavní město nabízí tolik možností, jak může svoje mimořádné žáčky vzdělávat. Zároveň je plné všelijakých nástrah. Třeba medvědí čepice palácových stráží dohánějí děti k šílenství, nemluvě o holubech, které v jednom kuse pronásledují. Ovšem na procházkách Londýnem se malí uličníci dozvídají také hodně o sobě a nečekaný průběh událostí poodhalí nejen jejich, ale i Penelopinu tajuplnou minulost.


Série Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton

   

1 komentář:

  1. Ahoj ráda bych tě pozvala na celoroční akci která se právě rozbíhá na mém blogu :) jmenuje se Maturanti spojme se! Koukni se na můj blog a jestli se ti bude líbit zapoj se :)

    www.zaprasenaknihovna.blogspot.com

    OdpovědětVymazat