středa 28. srpna 2013

Vychází v září 2013


V září vyjde u nakladatelství Alpress první díl z chystané série - Tak trochu jiná.

Název: Tak trochu jiná
Původní název: Otherkin
Autor: Nina Berry
Série: Tak trochu jiná
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 244
Datum vydání: září

Dez je obyčejná slušná holka, která poslouchá rodiče i učitele a snaží se zůstat nenápadná. Teprve až zachrání Caleba ze stříbrné klece, dozví se od něho, jaká opravdu je a co se v ní skrývá. 
Nyní v Dezině nitru žhne temnota a ani Caleb, ostatní spřízněnci či nepřátelé nemůžou být dost připravení na to, co rozpoutá.


Čtenáři se také dočkají knih Věř ve svého boha od Sidney Sheldon a Legionář od Romana Bureše. Vyjde také historický román Královské námluvy, jehož autorkou je Jaroslava Černá.

   

    


Nakladatelství Argo si na 2. září přichystalo vydání další knihy od Maggie Stiefvaterové - Ve znamení štíra.

Název: Ve znamení štíra 
Původní název: The Scorpio Races
Autor: Maggie Stiefvater
Počet stran: 368
Datum vydání: 2. září

Americká autorka, která se i u nás proslavila svou veleúspěšnou romantickou trilogií o vlkodlacích (Mrazení, Váhání a Splynutí), vystavěla svůj nový, strhující román s působivou tajemnou atmosférou na skotské, irské a manské mytologii: kolem báje o rychlých, nádherných, ale nebezpečných vodních koních rozehrála příběh dvou mladých lidí, příběh jejich vztahu a nelehkého dospívání.

Dočkají se i fanoušci Dana Browna - Inferno vychází 18. září. V září, mimo jiné,  vyjde Pomsta (6. 9.), Ztracený přístav (9. 9.), román Tak už spi (10. 9.) nebo ilustrované vydání Hobita s revidovaným překladem (2. 9.).

 Kniha Pomsta - obálka Kniha Ztracený přístav - obálka Kniha Tak už spi - obálkaKniha Hobit - obálka

Nakladatelství Baronet připravuje na září , konkrétně 4. září, knihu "Tajemná žena" od Amandy Quick.

Název: Tajemná žena
Původní název: The Mystery Woman
Autor: Amanda Quick
Série: Dámy v přestrojení
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 296
Datum vydání: 4. září

Pod jednoduchými šedými šaty slečny Beatrice Lockwoodové je vždy připravená pistole. Beatrice je totiž placená společnice s tajným úkolem – a tajemnou minulostí – a musí být neustále připravená bojovat o vlastní život.
Přesto se nechá vyvést z rovnováhy podivně vypadajícím mužem, který jí pomůže odhalit zločin na plese – a pak náhle zmizí a zanechá pouze svoji navštívenku. Jmenuje se Joshua Gage a tvrdí, že zná Beatriciny zaměstnavatelky. Je to záhadný muž s hypnoticky klidným hlasem a ebenovo ocelovou hůlkou...

Jushua má o slečnu Lockwoodovou osobní zájem, je pro něho podezřelou vražedkyní a  podvodnici, která tvrdí, že má paranormální schopnosti. Osud je však svede dohromady, a tak nezbývá, než se vydat po společné cestě – jež může být nebezpečná a vzrušující zároveň...

4. září také vyjde "Srdce ze zlata" od J. R. Ward. Čtenáři se také dočkají další knihy od Beatrice Small - 2. vydání knihy Soukromá potěšení. Ve stejný den, tedy 11. září, vychází také Maigretovo pařížské léto od Jana CimickéhoČtenáři se také mohou těšit na romány Čestný muž (18. 9.)a Hříšný vévoda (25. 8.).

           

U nakladatelství BB art vyjde 4. září druhý díl série "John Cleaver" od Dana Wellse - Já, Monstrum.

Název: Já, Monstrum
Původní název: Mr. Monster
Autor: Dan Wells
Série: John Cleaver
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 248
Datum vydání:  4. září

I démoni mají přátele. A ti se teď přicházejí Johnu Wayneovi Cleaverovi pomstít za smrt jednoho z nich.

Zabil jsem démona. Nevím, jestli to byl opravdový démon, jsem si však jistý, že šlo o netvora, který měl ostré tesáky, drápy a podobně, a že vzal život spoustě lidí. A tak jsem ho zabil. Myslím, že jsem udělal správnou věc. Aspoň už nikdo další neumřel. Ale ne na dlouho…  Více o knize >>

Čtenáři se také mohou těšit 4. září na historický román 1356, detektivku Drsná země a thriller Poseidonův šíp. 11. září pak vychází román Víkend s přáteli, omnibus tří detektivek Vrahův žold, Jako z lásky, Zemřela jako Sadie. 18. září vychází Lví srdce, Římané: Leopardí meč a thriller Tajemství mrtvých
Na své si přijdou i milovníci komiksů - vyjde Americký upír 2 (4. 9.), Swamp Thing – Bažináč 6: Shledání(11. 9.) a Hitman: Pár vražd navíc (18. 9.). 

            

V září vyjde u nakladatelství Brána dlouho očekávaná kniha Najít Sky.

Název: Najít Sky
Původní název: Finding Sky
Autor: Joss Stirling
Série: Benedicts
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 240
Datum vydání: září

Patnáctiletá Sky je na první pohled typická Angličanka, která se s nevlastními rodiči přestěhovala do Colorada, do typického amerického zapadákova, kde místní zběsile fandí svým sportovním týmům a střední školu ovládají roztleskávačky. Zed Benedict je pro každého problémový floutek, který hřeší na svůj vzhled a talent. Jenže první dojem může klamat. Sky brzy odhalí, že Zed má tajemství, které dělá z městečka Wrikenridge zatraceně nebezpečné místo. A tak se Sky ocitá nejen ve víru první lásky, ale především uprostřed střetu dvou mocných klanů, z nich jedné se neštítí únosů, vražd a ovládání cizí mysli....

U stejného nakladatelství vychází také kniha od Markuse Heitze - Kolektoři.



Od nakladatelství Brokilon bychom se měli dočkat třetího dílu z cyklu Upíři z Morganville - Půlnoční ulička.

Název: Půlnoční ulička
Původní název: Midnight Alley
Autor: Rachel Caine
Série: Upíři z Morganville
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 248
Datum vydání: 26září

Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.


Zároveň by měla vyjít první díl z cyklu Algor - Mráz a hry.

Zavřít okno

Nakladatelství CooBoo v září vydá druhý díl trilogie "Legenda" - Fenomén. Kniha by měla vyjít 2. září.

Název: Fenomén
Původní název: Prodigy
Autor: Marie Lu
Série: Legenda
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 344
Datum vydání: vyjde 2. září

June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbude nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.
Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.
Ale June si postupně uvědomí, že Anden není jako jeho despotický otec. Co když je jedinou šancí na nový začátek? Co když revoluce musí mít vyšší smysl než osobní pomstu? Co když se Patrioti mýlí?
Opravdu fenomenální a dlouho očekávané pokračování úspěšné Legendy!

Ve stejný den jako Fenomén vychází komiksový román Venusshe (Perný den). 16. září by měla vyjít Anna - krok za krokem do nového života Rebelové věčnosti, 23. září se můžeme těšit na druhý díl Inkarnace - Nejistý zítřek nebo 30. září na V pasti. Tento měsíc vyjde také V šedých tónech

      


Nakladatelství Domino nezklame fanoušky Richelle Mead - 4. září by měl vyjít třetí díl Pokrevních pout - Indigové kouzlo.

Název: Indigové kouzlo
Původní název: The Indigo Spell
Autor: Richelle Mead
Série: Pokrevní pouta
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 328
Datum vydání: 4. září

Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs.
Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zabírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit?
Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží velké tajemství indigového kouzla. A možná má informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali …

Čtenáři se také mohou těšit 11. září na román Kam patříme. 18. září pak vychází Světové krimipovídky a historická romance Tvůj svůdný dotek. Z historických romancí vyjde i Výtečník v jejím loži ve stejný den jako Bourneova moc, tedy 25. září.

    


U nakladatelství Egmont by měl vyjít druhý díl Měsíčních kronik - Scarlet.

Název: Scarlet
Původní název: Scarlet
Autor: Marissa Meyerová
Série: Měsíční kroniky
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 456
Datum vydání: 17. září

Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.
Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…

10. září by měl vyjít první díl z chystané série - Soumrak království. Naplánováno je také vydání knihy Konec a smrt Amelie Anne.

 
V září bychom se měli konečně dočkat druhého dílu Merry Gentry - Pohlazení soumraku.

Název: Pohlazení soumraku
Původní název: A Caress of Twilight
Autor: L. K. Hamilton
Série: Merry Gentry
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 384 (EN)
Datum vydání: srpen

Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů.
Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení.
A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…

Nakladatelství Epocha také chystá na září 13. díl Anity Blake - Micah, druhou část z "dvojsvazkového románu" Elder Scrolls - Pán duší.

 



V září konečně vyjde čtvrtý díl "Nočních běžců" - Návrat stínu.

Název: Návrat stínu
Původní název: Shadows Return
Autor: Lynn Flewelling
Série: Noční běžci
Díl v sérii: 4. díl
Počet stran: 288
Datum vydání: září

Hrdinové Seregil a Alek právě dokončili svou nejzrádnější misi a vrací se ke dvojímu životu zhýralých šlechticů a vynikajících špehů. Osud však s nimi má ve světě plném protivníků a čarodějů jiné plány…
Po vítězství v Aurënenu se Alek a Seregil vracejí domů do Rhíminee. Většina jejich spojenců je však mrtvá nebo ve vyhnanství, a tak je těžké usadit se. Aby se trochu rozptýlili, přijímají úkol, který je má zavést zpět do Seregilova rodiště. Cestou jsou však uneseni, rozděleni a oba jsou prodáni do otroctví. Seregila drží při životě jen naděje, že je Alek naživu.
Alekův podivný pán však nestojí o jeho život – chce jeho krev. Alekův jedinečný původ mu totiž má pomoci získat vzácný poklad, ovšem jen prostřednictvím mučení, které vyzkouší jeho tělo i duši a bezděčně Aleka i Seregila vtáhne do říše alchymistů a šílenců – a zaplete je s tajemným tvorem, který snad drží ve svých nelidských rukách jejich osud… Stane se z něj však zachránce nebo netvor?

U nakladatelství Fantom Print také vyjde Assassin's Creed: Opuštěný a druhý díl Edie Spence - Měsíční směna.

 


V září vyjde druhý díl "Děsivého splynutí". "Nepřítel v mé mysli" by měl vyjít  25. září.

Název: Děsivé splynutí - Nepřítel v mé mysli
Původní název: Impostor
Autor: Jill Hathaway
Série: Děsivé splynutí
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 256
Datum vydání:  25. září

Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?



5. září vyjde druhý díl Mezi nebem a zemí - Zamilovaná duše. Fanoušci L. J. Smith se dočkají dalších dvou dílů Říše temnot - Lovci zla i Spřizněné duše (oba díly vychází 25. září). Mimo jiné vyjde v září také Štěstí na dosah (9. 9.), Tajemství duchů (10. 9.), Syn pekel (12. 9.) a Láska, sex a touha - Tři nejsou pár (25. 9.).

       


Nakladatelství Fortuna Libri vydá v srpnu román Umět milovat. Kniha by měla vyjít 17. září.

Název: Umět milovat
Původní název: How to Love
Autor: Katie Cotugno
Počet stran: 336
Datum vydání: 17. září

Román Umět milovat je strhujícím debutem o dvou mladých lidech, kteří se do sebe zamilují… a to hned dvakrát.
Předtím: Reena Monterová miluje Sawyera LeGrandea, on si jí však nevšímá… to se však jednoho dne nečekaně změní a ti dva propadnou lásce, jež je značně komplikovaná, složitá. Nato však Sawyer beze slova zmizí a zničená Reena zůstane sama – a navíc těhotná.
Potom: Sawyer zůstal jen vzpomínkou a Reenin život se točí kolem její nové lásky – dcerky Hanny. Vtom se však Sawyer znovu objeví, ale Reena s ním už nechce mít nic společného. Lhala by ovšem, kdyby tvrdila, že v ní jeho návrat nic nerozdmýchal.

Dokáže se Reena po tom všem, k čemu došlo, do Sawyera LeGrandea znovu zamilovat?

21. září by měl vyjít román Beznadějný případ a Strom ztracených vzpomínek, 26. pak vyjde třetí díl "Theodora Boonea" - Obviněný a román Poslední divočina.

    


V září vyjde u nakladatelství Host román Zlatý vlk. Titul by měl vyjít 12. září.

Název: Zlatý vlk
Původní název: Złoty wilk
Autor: Bartłomiej Rychter
Počet stran: 320
Datum vydání: září

Pokojný život města je narušen sérií brutálních vražd.

Příběh románu se odehrává na sklonku 19. století v polském Sanoku, poklidném haličském městečku, v němž žijí vedle sebe lidé různých národností, ras a vyznání. Rakušané, Poláci, Židé nebo tajemní Rusíni vytvářejí pestrobarevný obraz typické tehdejší maloměstské společnosti v této části rakouského mocnářství.
Série vražd však naruší život ve městě, zvláště když jsou oběťmi vážení a vlivní občané, členové městské rady. Na jejich tělech jsou nalezeny stopy po zubech a drápech tajemné bestie. Lékaři i policisté se snaží najít rozumné vysvětlení, ale čím více stop nacházejí, tím větší mají pochybnosti o tom, kdo tyto hrůzné činy spáchal. Vše nasvědčuje tomu, že vrahem je šílené zvíře. Lidé říkají, že viděli člověka, který se mění ve vlka. Městečkem se šíří zvěsti o příchodu vlkodlaka z karpatských hor.
Zlatý vlk je napínavý thriller odehrávající se na barvitě vykresleném, atraktivním historickém pozadí zapadlého rakousko-uherského městečka. Čtenář má možnost vstoupit do jiného světa, do doby, kdy chování lidí ovlivňovalo velké množství temných pověr a předsudků, do doby, kdy tato část Evropy procházela prvními civilizačními střety, které byly předzvěstí tragického 20. století. Autor dokonale stupňuje napětí. Ponurý detektivní příběh čtenáře vtáhne do děje a přenese ho do dávné minulosti, na podivuhodná místa, kde možná ještě dnes žijí vlkodlaci…

U nakladatelství Host by také tento měsíc měl vyjít román Sebevraždy panen a kriminální román Jehla v kupce sena.

 


Nakladatelství Ikar si připravilo na září další knihu Jodi Picoultové. "Vlk samotář" vyjde 17. září.


Název: Vlk samotář
Původní název: Lone Wolf
Autor: Jodi Picoult
Počet stran: 416
Datum vydání: 17. září

Když vlk v divočině ví, že nadešel jeho čas, že už své smečce není k užitku, rozhodne se vytratit. Zachová si hrdost a zemře tak, jak žil. Lidé takové štěstí nemají. Luke Warren strávil celý život výzkumem života vlků, dokonce s nimi nějakou dobu i žil – rozumí jim lépe než vlastní rodině. Když po vážné dopravní nehodě upadne do komatu, musí o jeho osudu rozhodnout Edward a Cara, jeho již dospělé děti, kteří jsou tak nuceni se znovu konfrontovat s mužem, kvůli němuž Edward utekl z domova – ale který stále zůstává jejich otcem. Rázem si oba musí pokládat otázky, na něž neexistují jednoduché odpovědi, ale které zodpovězeny být musí. Jaké motivy vedou jejich rozhodnutí nechat otce zemřít, nebo ho naopak udržovat při životě na přístrojích? Co by chtěl on sám? A jaká tajemství před sebou Edward s Carou skrývají? 

Vyjde také Kocour Bob (12. 9.), Zdraví je největší bohatství (17. 9.) nebo nová vydání knih Požehnání (2. 9.), Bez dcerky neodejdu (3. 9.), Drsný chlap (10. 9.) a Mrazivý chlad (16. 9.).

      


V září bychom se měli dočkat dalšího dílu "Nepolepšitelných dětí ze sídla Ashton" od Maryrose Woodové. Utajená obrazárna by měla vyjít 18. září.

Název: Utajená obrazárna
Původní název: Hidden Gallery
Autor: Maryrose Woodová
Série: Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 248
Datum vydání: 18. září


Jen díky nezměrnému úsilí slečny Penelopy Lumleyové, kurážné vychovatelky, jsou teď Alexandr, Beowulf a Kasiopea mnohem víc dětmi než vlčími mláďaty. Už si zvykli nosit oblečení. A skoro přestali výt na měsíc. Ale hlavně se dovedou ubránit nutkání, aby honili veverky po stromech.

Ačkoli má slečna vychovatelka na děti dobrý vliv, vánoční večírek paní domu proměnili v hon a téměř zničili starobylé sídlo Ashtonů. Zatímco probíhají opravy, Ashtonovi s Penelopou a dětmi se přechodně stěhují do Londýna. Penelopa je v sedmém nebi, neboť hlavní město nabízí tolik možností, jak může svoje mimořádné žáčky vzdělávat. Zároveň je plné všelijakých nástrah. Třeba medvědí čepice palácových stráží dohánějí děti k šílenství, nemluvě o holubech, které v jednom kuse pronásledují. Ovšem na procházkách Londýnem se malí uličníci dozvídají také hodně o sobě a nečekaný průběh událostí poodhalí nejen jejich, ale i Penelopinu tajuplnou minulost.

Čtenáři se mohou také těšit na závěrečný díl trilogie Léto - Vždycky budeme mít léto, která vyjde 25. září. Dále vyjde například  Na vrchol žádné zkratky nevedou (11. 9.) nebo Druhý dech (25. 9.).


     


U nakladatelství Knižní klub konečně vyjde pokračování "Času čarodějnic" - Stín noci. Kniha by měla vyjít 30. září.

Název: Stín noci
Původní název: Shadow of Night
Autor: Deborah Harkness
Série: Čas čarodějnic
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 536
Datum vydání: 30. září

Pokračování Času čarodějnic a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…

Příznivci thrillerů ocení knihu Chyť mě. Titul vychází 5. září stejně jako druhý díl Dolního města - Zítra se bude zabíjet. 9. září pak vyjde pokračováni thrilleru Game - Buzz a historický román Katova dcera a čaroděj. Čtenáři se dále mohou těšit na Děti víl (12. 9.), román Kejklířova dcera (12. 9.), Mikro (16. 9.) a historické romány Monasterium (17. 9.) a Neklidná duše Evy z Rožmberka (23. 9.). 12. září také vyjde komplet Školy noci (6. -10. díl).

         


Nakladatelství Mladá fronta připravilo na září vydání knihy Srdeční záležitost od Charlotte Valandreyové.

Název: Srdeční záležitosti
Autor: Charlotte Valandreyová
Počet stran: 320
Datum vydání: 16. září

Francouzská herečka a spisovatelka Charlotte Valandreyová podstoupila v roce 2005 transplantaci srdce. Měsíc poté, co se o zákroku zmínila čtenářům ve své první knize, dostala Charlotte anonymní dopis: "Znám srdce, které ve Vás bije. Miloval jsem ho..." Ta slova ji natolik vyvedla z míry, že začala mít opakované noční můry, naléhavé pocity déj?-vu a prožívala nepředvídatelné vnitřní změny. Pro Charlottu tím začalo velmi zvláštní pátrání. Snažila se pochopit co nejvíce, aby se mohla od hluboce prožívaných emocí osvobodit. Skutečně je v ní ještě jeden život? Komu patřilo její srdce? Odpověď na tuto otázku jí pomáhají najít záhadný jasnovidec, její partner - kardiolog, racionální psychoanalytička a profesor vázaný lékařským tajemstvím. Charlotte, matka bojovnice a žena, která si umí užívat života plnými doušky, pátrá po pravdě a čtenář se s ní vydává na cestu plnou záhad, spojených s buněčnou pamětí bloudícího srdce. Tato cesta nás možná dovede až k jejímu konečnému životnímu cíli. K vysněné velké lásce.

16. září také vyjde Dvanáct minut lásky.

 



Nakladatelství Moba vydá v září další knihu z "Kavárenské krimi"- Jako v kávovém mlýnku.


Název: Jako v kávovém mlýnku
Autor: Cleo Cole
Série: Kavárenská krimi
Počet stran: 272
Datum vydání: září

Clare Cosiové proudí v žilách káva. To je také důvod, proč se vrací do New York City jako manažerka historické kavárny Village Blend. A její nový život je plný chutí - s dcerou i exmanželem po boku a tlachajícím detektivem Quinnem potřebuje někdy pomoci s občasným šálkem zločinu?


Čtenáři se také mohou těšit na knihu Hořící lilie. Vyjdou také dvě původní české detektivky Modřiny a Zdivočelý tlukot srdce nebo vinařská krimi Nevěrné ženy pijí sauvignon.

         

Nakladatelství Motto vydá v září pokračování knihy Černá labuť vzlétá - Země věčného léta.

Název: Země věčného léta
Původní název: The Watchtower
Autor: Lee Carroll
Série: Černá labuť vzlétá
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 392
Datum vydání: září 

Garet Jamesová se z rodného New Yorku vydává do původní vlasti své matky, Francie. Motivem je nejen láska ke čtyři sta let starému vampýrovi Willovi Hughesovi, ale i touha zjistit něco víc o vlastním původu a předcích z ženské linie - Strážních věžích, které kdysi přísahaly chránit lidstvo před prastarým zlem. Garet se vydává do Paříže, kde v nejstarším městském kostele St. Julien-le-Pauvre končí Willovy stopy. Její francouzská dobrodružství a seznamování se svéráznými kouzelnými bytostmi ze Země věčného léta se proplétají s dávným osudem jejího milého Willa, který kdysi z lásky a kvůli mladické nerozvážnosti přišel o svou lidskou duši i smrtelnost. Kroky Willa z minulosti, vampýra Willa z počátku jednadvacátého století i Garet, odhodlané najít pravdu, míří do legendami opředeného lesa Brocéliande, k jezeru, v němž sídlí mocná a strašlivá čarodějka. K jezeru, u něhož se čas stává těkavou substancí a člověk může jediným krokem překročit staletí. Existuje však také cesta zpátky? 

Vyjdou také romány Kocour z Montmartru od Michaely Klevisové, Mildred Pierceová od Jamese M. Caina (2. 9.), Šťastná kniha od Barbory Šťastné (2. 9.) , Než usneš od Linn Ullmannové (9. 9.), Sladké zapomínání od Kristin Harmel (23. 9.), "manželský thriller" Na druhé straně postele od Alix Girod de l’Ain (23. 9.) a druhé vydání detektivky Plány a touhy od P. D. Jamesové.

           

Máte dost všech erotických románů? Pak Vás možná potěší nakladatelství Práh, které chystá na září Padesát stínů Adama.

Padesát stínů AdamaNázev: Padesát stínů Adama
Původní název: Cincuenta sombras de Gregorio
Autor: Rossella Calabrò
Počet stran: 392
Datum vydání: 9. září 

Mr. Grey je hlavním hrdinou knižní události desetiletí: trilogie 
Padesát odstínů – šedi, temnoty a svobody. Je krásný, bohatý, citlivý, tajemný a sexy. Je tu jen jeden malý problém: Mr. Grey neexistuje. A co Adam? Adam, ten existuje – jako náš manžel-přítel-milenec, ten, kterého máme běžně před očima, když přestaneme snít o literárním Mr. Greyovi. Není tak šarmantní, ale o to víc zábavný přinejmenším z padesáti důvodů uvedených v této humorné parafrázi, která zároveň nepostrádá láskyplný nadhled. I když se Adam šourá v pantoflích po bytě, na sobě má vytahané tričko zamaštěné od vepřoknedla a jako četbu rozhodně zvolí poslední číslo Motorevue, má v sobě něco, co Mr. Greyovi chybí: dokáže v nás probudit lásku a pobavit nás.
A protože je třeba také trocha zdravé sebeironie, nenechte si ujít ani další knihu Rosselly Calabrò Padesát stínů Evy!

Na přelomu září a října vydá nakladatelství také volné pokračování Padesát stínů Evy. V září také 101 způsobů jak mučit manžela, Poklad na ostrově, Nebarevné vzpomínky nebo Přišel Bůh z vesmíru?.

Myšlením k dlouhověkosti 101 způsobů jak mučit manžela Poklad na ostrově Nebarevné vzpomínky Přišel bůh z vesmíru?



Na začátek září chystá  nakladatelství Talpress další knihu Patricka O'Briana - Na vlnách Baltu.

 Název: Na vlnách Baltu
Autor: Patric O'Brian
Série: Aubrey & Maturin
Počet stran: 352
Datum vydání: září

Další dobrodružství Jacka Aubreyho, kapitána lodí britského Královského válečného námořnictva, a jeho přítele Stephena Maturina, lékaře, přírodovědce a agenta britské výzvědné služby, začíná v Novém Skotsku v Kanadě, odkud se oba vracejí domů do Anglie. Tou dobou je Spojené království Velké Británie a Irska ve válce jak s Napoleonem tak se Spojenými státy americkými. Po návratu Jack se Stephenem přijímají nabídku vést výpravu do Baltského moře, kde se na strategickém místě nachází ostrov, který je třeba získat pod britskou správu. Po velmi úspěšné misi se při proplouvání Lamanšským průlivem jejich loď dostane do velmi silné bouře a Jack je nucen přistát na nepřátelském francouzském pobřeží v Bretani. Čeká je vězení v pařížském Templu a tentokrát jsou díky Stephenově práci tajného agenta vysvobozeni politickou frakcí, jejímž zájmem je svrhnout Napoleona. Stephen s Jackem obdrží listiny pro krále Jiřího III. a potají nastoupí na loď převážející zajatce zpět do Anglie. 

Knihu si můžete objednat pouze přes e-shop nakladatelství.


    

9. září vyjde u nakladatelství Triton šestá kniha z cyklu "Harry Dresden" - Oko zla.

Název: Oko zla
Původní název: Blood Rites
Autor: Jim Butcher
Série: Harry Dresden
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 496
Datum vydání: 9. září

Harry Dresden, jediný profesionální čaroděj v Chicagu, už zažil horší věci než je utajené vyšetřování na natáčení filmu pro dospělé. Na novém případu je však něco velice podivného. Producent filmu je přesvědčen, že se stal terčem mocné entropické kletby, zatímco v jeho okolí za zvláštních okolností umírají pouze ženy.
Harry se případu ujal na prosbu svého přítele Thomase, upíra, jemuž není radno příliš věřit. Upírův osobní zájem na celé záležitosti odhalí teprve poté, co se seznámí s jeho rodinou. Zjistí, že Thomasův rodokmen skrývá překvapivé tajemství, které změní Harryho život už navždy.

Na motivy knih vznikl televizní seriál, příběhy byly zpracovány i do komiksové podoby nebo RPG hry.

U nakladatelství také vyjde V zemi neviditelných žen (4. 9.) a Bohové nepřicházejí z hvězd (19. 9.).

 



Nakladatelství x.y.z vydá v září závěrečný díl erotické trilogie Padesát odstínů/Fifty Shades - Padesát odstínů svobody. Titul by měl vyjít 4. září. 

Název: Padesát odstínů svobody
Původní název: Fifty Shades Freed
Autor: E. L. James
Série: Fifty Shades
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 650
Datum vydání: 4. září

Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život...

Ana od počátku věděla, že vztah s jejím Stínem nebude procházka růžovou zahradou. Musí se naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, aniž by ztratila sama sebe, svou vlastní integritu a nezávislost; Christian musí na oplátku překonat svou posedlost kontrolou a vypořádat se se svými vnitřními démony. Nyní, když jsou konečně spolu, prožívají nekonečnou lásku, vášeň, vzájemnou blízkost a otvírá se před nimi svět nekonečných možností. Zdá se, že mají všechno. Pak ale zasáhne osud a před Anou vyvstávají její nejhorší noční můry...

MIMO JINÉ VYJDE:

- Gantz 1
 - Death Note - Zápisník smrti 8
- Bleach 9: Fourteen Days for Conspiracy


Obr�zek Obr�zek Obr�zek



Máte vybráno? :)

1 komentář:

  1. Tajemná žena vyzerá dobre. Inak si fakt šikulka, že si to dala všetko takto krásne dokopy. :-)

    OdpovědětVymazat