sobota 12. října 2013

Vychází v říjnu


V říjnu by měl u nakladatelství Alpress vyjít titul Anděl temnoty,  jehož autorkou je Tilly Bagshave.

Název: Anděl temnoty
Původní název: Angel of Dark
Autor: Tilly Bagshawe
Počet stran: 344
Datum vydání: říjen

V Hollywoodu je brutálně zavražděn bohatý starý obchodník s uměním, útok jen taktak přežije jeho mladá manželka Angela, znásilněná a surově zbitá. Detektiv McGuire při pohledu na její zničenou krásu přísahá, že najde toho, kdo tento odporný zločin spáchal. Jenže Angela po propuštění z nemocnice záhadně zmizí a na scéně se objeví další mladá vdova…


Čtenáři se také dočkají knih Nech minulost spát od Elizabeth Lowell, Květy v poušti od Elizabeth Haran, Bludný kruh od Wilbura Smitha, Bílá princezna od Oldřišky Ciprové, Faraonova pomsta od Elizabeth Peters, Nejlepší přítelkyně od Christine Drews, Jessica - zkouška lásky od Ashley Carrington nebo v neposlední řadě erotický román Za černými dveřmi.

          

    


Nakladatelství Argo si na 21. října přichystalo vydání knihy Anne Swärdové - U konce s dechem.

Název: U konce s dechem
Původní název: Breathless
Autor: Anne Swärd
Počet stran: 368
Datum vydání: 21. říjen

Když se malá Lo poprvé setká s Lukasem, panuje horké léto a blízko vesnice na jihu Švédska, kam se s početnou rodinou přistěhovala ze severu, právě vypukl požár.
Dramatické setkání dvou dětí ze zcela odlišných světů je začátkem velkého a tajuplného souznění. Příběh neobvyklého dětství se odvíjí v sedmdesátých letech a prolíná se s cestou dospělé Lo za tím, před čím ji matka jako malou varovala, aniž kdy vysvětlila proč. U konce s dechem je román o lásce rámované ledem a plameny.


V říjnu, mimo jiné,  vyjde u nakladatelství Záskok (14. 10.), Informace (15. 10.), Setkání (21. 10.) nebo Borcův kodex pro rodiče (25. 10.).

Kniha Záskok - obálka Kniha Informace - obálka Kniha Setkání - obálka Kniha Borcův kodex pro rodiče - obálka

Nakladatelství Baronet připravuje na říjen, konkrétně 9. října, jedenáctý díl Bratrstva černé dýky - Vytoužený milenec.

Název: Vytoužený milenec
Původní název: Lover At Last
Autor: J. R. Ward
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl v sérii: 11. díl
Počet stran: 640
Datum vydání: 9.října

V jedenáctém svazku sledujeme příběh Qhuinna, „syna nikoho“ – rodina se ho zřekla, aristokracie se ho straní; nalezl svůj osud mezi bojovníky ve válce proti Vyhlazovací společnosti. Teď má na dosah i možnost založit vlastní rodinu, přesto je ale uvnitř prázdný, protože jeho srdce patří jiné bytosti než krásné Vyvolené… A je tu Blay, který se rozhodl zapomenout na svou neopětovanou lásku ke Qhuinnovi. Příběh zvláštní lásky se prolíná s dobrodružným bojem upířích vojáků o přežití jejich rasy; na scéně se totiž objevuje nový nepřítel, který pro Bratrstvo představuje smrtelné nebezpečí…

2. října vychází "Temné touhy" od Kresley Cole. 16. října pak vyjde další díl Alex Craft - Vzpomínky stínů, třetí díl erotické série Aféra Blackstone - Oči dokořán a román Jdi za svým srdcem. Čtenáři se také mohou těšit na romány Skandální vztah (23. 10.) a Černý lev (23. 10.), pokračování The Walking Dead - Cesta do Woodbury (30. 10.) nebo závěrečný díl Pravé krve - Navždy mrtví (30. 10.).

       

U nakladatelství BB art vyjde 21. října třetí díl série "Hra lží" od Sary Shepardové - Dvě pravdy a lež.

Název: Dvě pravdy a lež
Původní název: Two Truths and a Lie
Autor: Sara Shepard
Série: Hra lží
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 208
Datum vydání: 21. října


Můj vrah je stále na svobodě…

Dva měsíce předtím, než jsem zemřela, zmizel bratr mé nejlepší kamarádky. Kam nebo proč Thayer odešel, nemám tušení, ale vím jistě, že to byla moje vina. Za svého života jsem dělala spoustu strašlivých věcí, kvůli nimž mě lidé nenáviděli, a možná jsem dokonce někoho vyprovokovala k vraždě. V zoufalé snaze vypátrat vraha moje znovunalezená sestra-dvojče Emma předstírá, že je já, a luští mnohé záhady, které jsem po sobě zanechala – můj tajný deník, zamotaný milostný život, nebezpečné kanadské žerty Hry lží, kterou jsem hrála. Podařilo se jí odhalit nejskrytější tajemství mých kamarádek, ale zatím neměla příležitost zašťourat v Thayerově minulosti – až teď. Thayer se vrátil a Emma sebou musí hodit, aby zjistila, jestli chystá pomstu… nebo už ji vykonal.

Čtenáři se také mohou těšit 9. října na další knihu od Meg Cabotové - Velikost L: Znovu na scéně nebo historický román Vespasián: Obránce Říma. 16. října pak vychází historické romány Souboj říší: Velké obléhání a Stigmata. Dále 23. října vyjde Kouzlo Vánoc, Krvavé evangeliumomnibus tří detektivek Ve smrti je každý sám, Chytrému napověz, Položte ji mezi liliemi nebo Zapomnění. Na konci měsíce vyjde Centurion.
Na své si přijdou i milovníci komiksů - vyjde DMZ 6: Krvavé volby (9. 10.), Star Wars: Před dávnými časy... 2 (16. 10.), Candide 1: Král Bulharů (23. 10.) a Liga spravedlnosti: Počátek (23. 10.).

           

V říjen vyjde u nakladatelství Brána kniha Charlotte Lyne Kainovo proroctví.

Název: Kainovo proroctví
Původní název: Kains Erben
Autor: Charlotte Lyne
Počet stran: 440
Datum vydání: říjen

Anglie, konec 13. století. Strašlivý zážitek připraví malou Amicii o domov, hrad Carisbrooke na ostrově Wight. Osamělá, pronásledovaná hrůznými obrazy, a aniž by věděla něco o svém původu, vyrůstá jako chlapec pod ochranou mnichů v opatství Quarr. Když mniši požádají Amicii, aby se starala o těžce raněného rytíře, do jejích snů se při pohledu na něj vkradou nové obrazy: dvojice studených očí, scény masakru a pronikavý výkřik. Neví, proč se jí rytíř zdá nebezpečný. Nechápe, proč ji při jeho odchodu opat posílá s ním, ačkoliv je cizinec už vyléčený. Začíná nebezpečná cesta Anglií, cesta za hledáním pravdy…
Napínavý historický román o mladé dívce, která při pátrání po své minulosti objeví temné tajemství.

Čtenáři se dočkají i knihy Jany Benkové Slečna nebezpečná.

 

V říjnu se také dočkáme pokračování Mary Dyerové. Proměna Mary Dyerové by měla vyjít koncem měsíce.

Název: Proměna Mary Dyerové
Původní název: The Evolution of Mara Dyer
Autor: Michelle Hodkin
Série: Mara Dyer
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 424
Datum vydání: 30. října

Věřila, že před svou minulostí dokáže utéct.
Nedokáže. 
Věřila, že všechny její problémy jsou jen výplodem její mysli. 
Nejsou. 
Nevěřila, že po tom všem, čím si prošla, před ní kluk, kterého miluje, ještě něco tají. 
Mýlila se.

Nakladatelství Coo Boo v říjnu vydá první díl nově chystané série - Svůdné zlo. Kniha by měla vyjít 28. října.

Název: Svůdné zlo
Původní název: Sweet Evil
Autor: Wendy Higgins
Série: Svůdné zlo
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 416
Datum vydání: 28. října

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?


Ve stejný den jako Svůdné zlo vychází titul Tahle píseň ti změní život. 7. října by měla vyjít Wicca Kníže z mlhy, 14. října se můžeme těšit na šestý díl Tajného kruhu - Pokušení, čtvrtý díl série Padlí andělé - Opuštění nebo Den co den. Tento měsíc (21. 10.) vyjde také osmý díl Demonaty - Vlčí ostrov

      


Nakladatelství Domino nezklame fanoušky Richelle Mead - 16. října by měl vyjít šestý díl série Sukuba - Odhalená.

Název: Odhalená
Původní název: Succubus Revealed
Autor: Richelle Mead
Série: Sukuba
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: 16. října

Georgina Kincaidová měla celou věčnost na to, aby se naučila rozumět mužům, ale oni ji stále dokážou překvapit. Tak třeba Seth Mortensen, muž, který riskoval duši, aby se mohl stát jejím přítelem.
Georgina to nemá lehké ani v jiných ohledech: její ďábelský nadřízený ji nutí, aby na sebe i nadále brala různé podoby a plnila základní povinnosti sukuby. A teď ji navíc vyslal do Las Pegas, města hříchu! Proč mu tolik záleží na tom, aby Georgina odcestovala ze Seattlu – a tím pádem i od Setha?
Pochybnosti už mají i Georginini spojenci. A ona sama? Ví, že patří k nejlepším sukubám, ale pokud by se jí podařilo nalézt způsob, jak se stát normální ženou, určitě by toho využila. Ať to stojí cokoli. Chce se vyhnout jen jedinému riziku: že by ohrozila muže, pro kterého to všechno podstupuje …

Čtenáři se také mohou těšit 9. října na titul Co je tvoje, je i moje a Černá skříňka. 16. října vychází Spolubydlící, 23. října Pokoj smrti a Zdráhavá Julie. 30. října vychází Královský klam, stejně jako Moře klidu nebo Gentlemanovy tajné touhy.

       


U nakladatelství Egmont by měl vyjít první díl z nové série Sedm divů světa Povstání kolosu rhodského.

Název: Povstání kolosu rhodského
Původní název: The Colossus Rises
Autor: Peter Lerangis
Série: Sedm divů světa
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 360
Datum vydání: 15. října

Jack McKinley je obyčejný kluk s neobyčejným problémem. Zabíjí ho vzácný gen zděděný po předcích z dávno zmizelé civilizace. Gen ničí Jacka tím, že mu dodává zvláštní schopnosti, které jiní lidé nemají. Tyto schopnosti však Jack bude potřebovat, protože musí zachránit svět.
Dávná civilizace  zmizela, když jí byl uloupen zdroj síly a rozdělen do sedmi magických Schránek. Ty byly ukryty na různých místech světa. Jack a jeho přátelé musejí Schránky najít dřív, než padnou do nesprávných rukou. Pokud Schránky nenajdou, nikdy se nevyléčí, zmizelý svět opět povstane, oceány se přesunou a život, tak jak ho známe, v podstatě skončí.

Nikdo se Jacka neptal, jestli chce být hrdina. Prostě se jím musí stát.

Ve stejný den, tedy 15. října, by měla vyjít druhá část grafického románu Hra o trůny. 22. října vyjde mimo jiné vyjde Upíří internát.

 
V říjnu bychom se měli dočkat čtrnáctého dílu Anity Blake - Danse Macabre.

Název: Danse Macabre
Původní název: Danse Macabre
Autor: Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake, lovkyně upírů
Díl v sérii: 14. díl
Počet stran: 536
Datum vydání: 29. října

Anita Blakeová se musí soustředit na nebezpečnou situaci: ardeur - sexuální síla, která proudí mezi ní, Jean-Claudem, upířím vládcem města, a Richardem, náladovým vlkodlakem, který ji vášnivě miluje - dosahuje nové úrovně. Jako neočekávaný vedlejší efekt však vzrůstá i Jean-Claudova moc coby vládce města a nepředvídatelný Richard se mění také.
Ale jak dny plynou, zajímá Anitu upíří politika méně než prastará, obyčejná hrůza, kterou sdílejí ženy už věky věků: mohla by být těhotná. A pokud ano, tak bez ohledu na to, zda je otcem upír, vlkodlak nebo někdo úplně jiný, zcela jasně si uvědomuje, že jako federální šerif, který oživuje mrtvé a popravuje upíry, dítě vychovávat nemůže…

Nakladatelství Epocha také chystá na 15. října šestý díl "Kladiva na čaroděje - Výtah do pekel.

 



Fanoušci Patricie Briggs a její série Mercy Thompson se dočkají sedmého dílu zmíněné série - Spálená mrazem.

Název: Spálená mrazem
Původní název: Frost Burned
Autor: Patricia Briggs
Série: Mercy Thompson
Díl v sérii: 7. díl
Počet stran: 272
Datum vydání: říjen

Život Mercy Thompsonové prošel zásadní změnou. Když se stala družkou Adama Hauptmana – charismatického alfy místní vlkodlačí smečky –, stala se zároveň i nevlastní matkou jeho dcery Jesse. Tento vztah vnáší do Mercyina života požehnané okamžiky normálnosti. Ale na okraji lidskosti se může drobný incident za úplně normálního dne proměnit v něco mnohem většího.
Po dopravní nehodě v rušném provozu se Mercy a Jesse nemůžou spojit s Adamem – vlastně s nikým ze smečky. Všichni byli uneseni.
Skrze jejich pouto Mercy ví, že Adam je rozzlobený a trpí. Vlkodlaci bojují politickou bitvu za akceptaci veřejností a Mercy se obává, že s ní Adamovo zmizení může nějak souviset – a že on i celá smečka jsou ve velkém nebezpečí. Mercy čelí mnohem mocnějšímu protivníkovi a je na něj sama – možná bude nucena přijmout pomoc od jakéhokoli spojence, a to bez ohledu na to jak nepravděpodobný je.

V říjnu také vyjde titul Kořeny zla, Černý arcimág nebo dotisk vyprodaného titulu Assassin's Creed: Bratrstvo.

koreny-zla cerny-arcimag bratrstvo


V září vyjde první díl "Serafíny". "Příběh draků" by měl vyjít  7. října.

Název: Serafína
Podtitul: Příběh draků
Původní název: Seraphina
Autor: Rachel Hartmanová
Série: Serafína
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 352
Datum vydání:  7. října

V zemi zvané Gored žijí již po čtyři desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha?

V říjnu vyjde čtvrtý díl Krvavé romance - Krutá láska, fanoušci L. J. Smith se dočkají dalšího dílu Upířích deníků - Vzkříšení. Mimo jiné vyjde kniha Zdeňka Svěráka Po strništi bos (14. 10.), první díl série Rozděleni časem - Bouře (20. 10.), dva tituly z edice thrillerů, Dotek chladu (23. 10.) a Dvojí tvář, nebo nová vydání série Hunger games (16. 10.).

        Největší obrázek výrobku HUNGER GAMES – Aréna smrti Největší obrázek výrobku HUNGER GAMES – Vražedná pomsta Největší obrázek výrobku HUNGER GAMES – Síla vzdoru 


Nakladatelství Fortuna Libri vydá v říjnu druhý díl  "Řádu temnot" - Smrtící vlna. Kniha by měla vyjít 8. října.

Název: Smrtící vlna
Původní název: Stormbringers
Autor: Philippa Gregory
Série: Řád temnot
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 288
Datum vydání: 8. října 

DĚJINY PÍŠÍ HISTORII STŘEDOVĚKU A LIDÉ SE BOJÍ KONCE SVĚTA.

VYPADÁ TO, ŽE KATASTROFA, PŘI NÍŽ BUDE LIDSTVO ZCELA ZNIČENO, JE BLÍŽ A BLÍŽ…

Luca Vero, klášterní novic pověřený samotným představeným Řádu temnot – aby vyšetřil okolnosti blížícího se konce světa a přitom hledal stopy Ďábla a vykonával soud nad osobami podezřelými z kacířství – se vydává na další cestu. Tentokrát jej povinnosti zavedou do italského přístavního městečka Piccolo. Na cestě Luku a jeho druhy – písaře Petra a sluhu Freizeho – stále ještě doprovázejí dvě dívky, s nimiž se setkali při vyšetřování kacířství v klášteře Lucretili: bývalá abatyše Isolda a její společnice a přítelkyně, muslimka Ishraq.
Spolu s nimi přibudou do Piccola dětští poutníci, kteří mají namířeno do Jeruzaléma. Jejich vůdce Johann věří, že se před nimi rozestoupí moře, aby mohli do Svaté země dojít po souši. K překvapení všech se to skutečně stane – v den, kdy se poutníci chtějí vydat na další cestu, moře se skutečně rozestoupí – aby se po pár hodinách vrátilo v obrovské smrtící vlně…
Obyvatelé Piccola obviní Isoldu a Ishraq, že vlnu schválně kouzly přivolaly a Luca je musí znovu postavit před soud. A aby jeho starostem nebyl konec, v Piccolu se objeví i tajemný velmistr Řádu temnot…

16. října října by měl vyjít román Láska v Provenci, 20. října pak Projekt manželka a 22. října další kniha od Catherine McKenzieové, autorky ZapomenutéManžel na objednávku.

   


V říjnu vyjde u nakladatelství Host druhá část komiksové podoby knihy Muži, kteří nenávidí ženy.

Název: Muži, kteří nenávidí ženy
Původní název: The Girl with Dragon Tattoo
Autor: Denise Mine, Leonardo Manco, Andrea Mutti
Autor předlohy: Stieg Larsson
Počet stran: 168
Datum vydání: říjen

Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení třicet let starého případu zmizelé dívky. Jeho pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí mladá hackerka Lisbeth Salanderová, jejíž tajemná, ztrápená osobnost může být tím chybějícím článkem.
Společně se noří do tajemství čím dál hlouběji a zjišťují, že jejich pátrání je vede po cestách, kterým ani jeden z nich nerozumí. Mikael a Lisbeth se pokusí vynést pravdu na světlo dřív, než je pohltí temnota rodiny Vangerů.

Komiksové zpracování Larssonovy trilogie je rozděleno do šesti dílů, první díl vydal Host na jaře 2013. Adaptace se ujala bestsellerová autorka kriminálních románů Denise Mina, grafickou podobu zpracovali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW.


Nakladatelství Ikar si připravilo na říjen další knihu Charlotte Linkové. "Zapomenuté dítě" vyjde 3. října.

Název: Zapomenuté dítě
Původní název: Das Andere Kind
Autor: Charlotte Linková
Počet stran: 376
Datum vydání: 3. října

V poklidném městečku na severním pobřeží Anglie byla nalezena brutálně zavražděná studentka. Za pár měsíců dojde na nedaleké farmě k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by obě oběti něco spojovalo. Policistka Almondová se upne na druhý případ, ale stále jí uniká otřesné tajemství, které rodinu navždy poznamenalo. Při pátrání se musí vrátit hluboko do minulosti. Až k děsivému odhalení jednoho prosincového dne před více než třiceti lety. A dokonce ještě dál, do doby 2. světové války, kdy záhadným způsobem zmizelo malé dítě... Než vyšetřovatelka pochopí, že duševně nemocný pachatel dodnes neuhasil svou nenávist a touhu po pomstě, s hrůzou si uvědomí, že už může být pozdě.

Vyjde také Musela jsem zemřít (7. 10.), Všechny matčiny hříchy (21. 10.) nebo S kým mě bavil svět (23. 10.). Příznivci erotických romancí se mohou těšit na závěrečný díl erotické trilogie - Hrana pokušení.

   


V říjnu - vydání se přesouvá na listopad bychom se měli dočkat prvního dílu nové série - John na konci umře.

John Dies at the End (John Dies at the End, #1)
Originální obálka.
Název: John na konci umře
Původní název: John Dies at the End
Autor: David Wong
Série: John na konci umře
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 536
Datum vydání: 30. října

Stává se vám někdy, že v noci jdete na toaletu a na vteřinku, na zlomek sekundy zahlédnete v zrcadle něco jiného než svůj vlastní odraz? Rozsvítíte světlo a samozřejmě zjistíte, že všechno je v naprostém pořádku. Ze zrcadla se na vás dívá jen vaše tvář. Hlavní hrdinové knihy John na konci umře Davida Wonga tenhle pocit dobře znají. V jejich malém městečku se to hemží podivnými obludami s tělem ze syrového masa, obřími housenkami, brouky bez křídel, kteří se lidem zavrtávají pod kůži, a dalšími příšerami. Jsou skutečné, nebo je to jen výplod fantazie povzbuzené doposud neznámou drogou? Ta má podivné a nebezpečné účinky: otvírá brány do nových realit, ale současně na svět přivádí děsivé nestvůry, které ho můžou zničit. Jeho zachránci se mají stát dva nedostudovaní středoškoláci Dave a John, nezodpovědní „úleťáci“ potácející se mezi drogami a alkoholem, mudrlanti meditující o životě a řešící problémy, o nichž se jim nikdy ani nezdálo. Podaří se jim zastavit tajuplné zlo a vrátit světu aspoň zdání rozumného řádu?

Čtenáři se mohou také těšit na knihu Doktor Proktor a velká loupež zlata, která vyjde 16. října. Dále vyjde například  RETRO ČS (30. 10.), Zraju jako víno (23. 10.) nebo Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink(30. 10.).


         


U nakladatelství Knižní klub vyjde 3. října druhé vydání druhého dílu "Nástrojů smrti" - Město z popela.


Název: Město z popela
Původní název: City of Ashes
Autor: Cassandra Clare
Série: Nástroje smrti
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 400
Datum vydání: 3. října

Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvětí, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.


Příznivci thrillerů ocení knihu Skočný příliv (9. 10.) a Chlapec v kufru (10. 10.). 10. října také vychází první díl nové série - Elixír.
Čtenáři se dále mohou těšit na Četa psanců (8. 10.), Vražda není hra (17. 10.), Jitra v Dženínu (22. 10.) Do černého (24. 10.) nebo Lord Edgware umírá (22. 20). V říjnu také vyjde Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu.

         


Nakladatelství Laser books připravuje na říjen nové vydání knihy Enderova hra.

Kliknutím zavři oknoNázev: Enderova hra
Původní název: Ender's Game
Autor: Orson Scott Card
Série: Enderova hra
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 280
Datum vydání: říjen

Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. A protože nejlepší obranou je útok, rozhodlo se pro protiúder. Zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt toho pravého vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy. Zdá se, že tím pravým je Andrew "Ender" Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stane hlavní nadějí na vítězství. Ovšem nároky na něj kladené jsou enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy - absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě...


V říjnu vyjde u nakladatelství Mladá fronta první díl chystané série Osm světů - Seznámení.

Název: Seznámení
Autor: Marcela Remeňová
Série: Osm světů
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: říjen

Český knižní thriller teprve třináctileté autorky se odehrává v současném New Yorku a vypráví příběh sedmnáctileté Ley Layerové, obyčejné středoškolačky, kterou kromě zvláštních temných snů nic netrápí. Jedné noci se Lea vzbudí z noční můry a nechtěně vyslechne rozhovor své adoptivní rodiny, ze kterého pochopí, že její rodiče, bratr Fred i sestra Samantha jsou Osmisvěťané, což znamená, že pocházejí z úplně jiné galaxie. Velká propast, která ji v tom okamžiku oddělí od jejího dosavadního života, se ještě prohloubí, když Leyin otec, policista Thomas, přivede zcela nečekaně do jejich navenek poklidné domácnosti tajemného mladíka Harryho, který k velké nelibosti Freda zabere pokoj pro hosty. To vše by samo o sobě nebyla až taková katastrofa, kdyby se však sympatický a pohledný Harry neživil jako nájemný vrah... Následující události změní veškeré dění kolem Ley na neskutečný akční film. Záhy totiž Harry mizí z jejího života ještě dramatičtěji, než se objevil a k jeho nalezení musí Lea překonat překážky, o jakých se jí nezdálo ani v těch nejděsivějších snech

Čtenáři se mohou také těšit na knihu Krev a mlíko od Mo Jena, švédský thriller Sesterstvo od Kateřiny Janouchové.

  



Nakladatelství Moba vydá v září další knihu ze série "Henning Juul"- Fantomová bolest.

Název: Fantomová bolest
Původní název: Pierced
Autor: Thomas Enger
Série: Henning Juul
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 424
Datum vydání: říjen

„Pokud zjistíte, kdo to na mě ušil, řeknu vám, co se stalo v den, kdy váš syn zemřel.“ To je zpráva, již detektivní reportér Henning Juul obdrží od zločince a nyní vězně jménem Tore Pulli.


Čtenáři se také mohou těšit na historickou krimi Král nezná bratra, román Odcizená krajina nebo nové vydání původní české detektivku Poslední pád Mistra Materny . Vyjde také Mazaný medvídek, román Katedrála z písku nebo dotisk historické krimi Pečeť smrti

      

Nakladatelství Motto vydá v říjnu thriller - Temná hra paměti.

Název: Temná hra paměti
Původní název: Hellevanger
Autor: Jack Lance
Počet stran: 272
Datum vydání: 21. října 

Rachel Saundersová, mladá nezávislá žena, se ocitne sama v temném lese uprostřed Skotské vysočiny. Je noc, na těle má ošklivá zranění a navíc se na nic nepamatuje. Po čase se jí paměť začíná vracet, ale stále zůstává záhadou, co se dělo v posledních několika týdnech jejího života. Rachel má plnou hlavu otázek. Jak se dostala do lesa a co tomu předcházelo? A hlavně, kdo je ten démon s vlčí hlavou a netopýřími křídly, který ji stále, a ne jen v myšlenkách, pronásleduje? 

Mimo jiné, vyjde také psychologický román Osudná jízda, další kniha Evy Urbaníkové  Měj mě rád nebo Záhada zadního pokoje od Kataríny Gillerové.

  

Nakladatelství Práh chystá na říjen zajímavou publikaci pro děti - Čarovná rolnička.

Název: Čarovná rolnička
Autor: Cyril Podolský
Počet stran: 112
Datum vydání: 15. října

Pohádková cesta ke klidu, soustředění a pohodě.
Navíc základní cviky jógy pro děti.
Kniha je hlavním předmětem televizního seriálu, který se bude už v příštích týdnech vysílat na CSfilmu.
Jedná se i s TV Prima a ČT.
V seriálu čte z knížky tajemná rolnička maminka Viktorie pohádky své malé Viktorce. V každém dílu jednu. Děti ale mohou mít knížku i doma a číst si z ní samy, nebo jim může předčítat maminka.
Pohádky se jmenují podle jednotlivých zvířátek. Nejde v nich ale jen o ně: jde o stejnojmenné cviky z jógy pro děti (v józe se těmto cvikům říká asány).

I v knize je každá pohádky doplněna popisem cviku a fotografiemi základních pozic.
U stejného nakladatelství vyjde i Život plný koní - předpokládané datum vydání je 15. října.



Na začátek září chystá  nakladatelství Talpress další knihu Bitva na planetě Oddanost.

 Název: Bitva na planetě Oddanost
Autor: Graham Sharp Paul
Série: Aubrey & Maturin
Počet stran: 544
Datum vydání: říjen

Vládci Kovářských světů se konečně podařilo to, po čem dlouho toužil. Mladý poručík Michael Helfort, hrdina Federace planet a strůjce většiny jejich vítezství v probíhající válce, je mu konečně vydán na milost. Postavil ho totiž před tvrdé ultimátum: pokud se sám dobrovolně neodevzdá do rukou nejzkorumpovanější říše v dějinách lidstva, dá jeho životní lásku na jako hračku svým poskokům. Jenže jak se říká, když ji zaženete do kouta, dokáže být i obyčejná krysa nebezpečná. Takže když do kouta zaženete geniálního taktika a stratéga, který má k dispozici tři nejsilnější válečné křižníky v celém vesmíru...


    

31. října vyjde u nakladatelství Triton kniha Leviatan se probouzí. - vydání přesunuto na listopad

Název: Leviatan se probouzí
Původní název: Blood Rites
Autor: James S. A. Corey
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 456
Datum vydání: 31. října

Vítejte v budoucnosti.
Lidstvo osídlilo sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. Rádo ale sahá po násilí a křehká rovnováha mezi pozemskou vládou, revolucionáři z vnějších planet a paranoidními korporacemi se může kdykoliv změnit ve válečné peklo.
Jim Holden těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to stáli, spadne jim do klína tajemství, pro které je kdosi ochoten zabíjet – nemilosrdně a v nepředstavitelném měřítku.
Detektiv Miller hledá mezi miliardami dalších lidí jednu jedinou dívku, která má to štěstí, že její rodiče jsou dost bohatí na to, aby si pátrání mohli dovolit. Když ho stopa zavede k Jimovi Holdenovi a Scopuli, začínají zdánlivě nesouvisející dílky skládanky zapadat do sebe.

Venku v Pásu vládnou odlišná pravidla a jedna malá loď může změnit vesmír.



Nakladatelství x.y.z se v říjnu opět zaměřilo zejména na erotické romány - vychází první díl erotické trilogie - Gabrielovo inferno. 

Obálka knihy Gabrielovo InfernoNázev: Gabrielovo inferno
Původní název: Gabriel's Inferno
Autor: Sylvain Reynard
Série: Gabrielovo inferno
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 560
Datum vydání: 4. září

Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danteho, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota.
Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná lásky a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla…

Fanoušci erotické trilogie Fifty Shades/Padesát odstínů se dočkají boxu se všemi díly této série. Vyjde také Sexie - deníček nymfomanky nebo Lovestory ve výtahu a dalších 77 povídek z fleku.


Obálka knihy Fifty Shades: Padesát odstínů - box 1-3 Obálka knihy Sexie - deníček nymfomanky 

MIMO JINÉ VYCHÁZÍ:
No jo, medvěd! (2. 10.)
Maryša (25. 10.)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat