neděle 10. listopadu 2013

Vychází v listopadu


V listopadu by měl u nakladatelství Alpress vyjít titul Návnada, jehož autorem je Kent J. Messum.

Název: Anděl temnoty
Původní název: Bait
Autor: Kent J. Messum
Počet stran: 224
Datum vydání: listopad

Šest lidí se probudí na opuštěném ostrově, aniž tuší, jak se sem dostali. Všechny drží ve spárech neovladatelná závislost na heroinu. Z lodi kotvící na dohled jim nikdo nespěchá na pomoc. Pak najdou vzkaz, že pro další dávku si musí doplavat na vedlejší ostrov přes zátoku zamořenou žraloky. Pozorovatelé na lodi se baví a sázky na život se zvyšují…

Čtenáři se také dočkají další knihy Nory Robertsové - Krajina světla nebo J. D. Robb - Měj se na pozoru. Mimo jiné, vyjdou knihy Viking, Rivalové, Sestry rudého slunce, Cizí tvář nebo Královna Dagmar.

               

    


Nakladatelství Argo si na 14. listopadu přichystalo vydání další knihy Vilmy Kadlečkové - U Mycelium: Led pod kůží.

Název: Led pod kůží
Autor: Vilma Kadlečková
Série: Mycelium
Díl v sérii: 2. díl
Oficiální stránky autorky: http://www.argenite.org/index.php
Nakladatelství: Argo
Datum vydání: 14. listopadu

Lucas Hildebrandt dosáhl všeho, co si předsevzal; jenže zároveň se nedopatřením a mimochodem dotkl nejtemnějšího össenského tajemství. Na jeho rukou jsou spóry laëgühru. A nad jeho hlavou číhají Lodě. Ty, které bdí ve vesmíru, čekaly dlouho na svou chvíli; a teď konečně nalézají. Jejich Sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kam se Lucas uchýlil společně s Aš~šádem z Fomalhiwy. Össeanka Kamëlë cítí Jejich přítomnost a zoufale se snaží odvrátit neodvratné; ale všechny okolnosti jsou proti ní. Ve chvíli, kdy uvnitř össenské Církve naplno propukají mocenské boje, se ocitá v sítích cizích plánů. Dělá, co může, aby se vyhnula církevnímu Vykonavateli, záměrům velekněží i vlastní minulosti. Od Lucase Hildebrandta se nesmí nechat poznat, od ostatních se nesmí nechat zabít – a Fomalhiwanovi nesmí uvěřit. Za jeho mediálním obrazem slavného hrdiny tuší nepřiznaný záměr. Jaké plány má Aš~šád z Fomalhiwy? A nakolik to souvisí s Loděmi? Co je mezi ním – a Jimi?!

V listopadu, mimo jiné,  vyjde u nakladatelství Mafiánovi (11. 11.), Tony & Susan (12. 11.) nebo Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa(13. 11.).

   Kniha Mafiánovi - obálka Kniha Tony & Susan - obálka Kniha Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa - obálka

Nakladatelství Baronet připravuje na říjen, konkrétně 13. listopadu dystopii Pátá vlna.

Název: Pátá vlna
Původní název: The 5th Wave
Autor: Rick Yancey
Série: Pátá vlna
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: cca 448
Datum vydání: 13. listopadu

Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.
Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.

6. listopadu vychází druhý díl "Monumetu 14" - Nebe v plamenech. 13. listopadu pak vyjde Ďábel nosí Pradu a Francesca. Čtenáři se také mohou těšit na závěrečný díl "Údolí stínů" Konečná volba (20. 11.), pokračování knihy "Ďábel nosí Pradu" - Pomsta nosí Pradu (20. 11.), thriller Nechte ďábla spát (20. 11.), druhý díl série "Bez dechu" - Chlad (27. 11.), Oči plné snů (27. 11.) nebo Tajemství polibku (27. 11.).

        

U nakladatelství BB art vyjde 27. listopadu pátý díl série "Modrá krev" - Podvedený anděl.

Název: Podvedený anděl
Původní název: Misguided Angel
Autor: Melissa de la Cruz
Série: Modrá krev
Díl v sérii: 5. díl
Počet stran: 224
Nakladatelství: BB art
V ČJ: vyjde 

Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní

Poté, co odhalila tajemství rodu Van Alenů, utekla Schuyler se svou zakázanou láskou Jackem do Florencie. Čeká je úkol, k jehož splnění je Schuyler vyvolená: najít a ochránit zbývajících pět bran, jež stojí mezi zemí a Luciferem. Došlo k únosům upírů a jejich věznitelé hrozí, že je upálí zaživa – v přímém přenosu na internetu, aby to viděl celý svět. Na pomoc přichází šanghajská venatorka Deming Čen, která se pokusí komplikovaný případ rozmotat, než zabijáci znovu zaútočí. V této nelehké době mladí upíři objeví smrtící tajemství, pravdu, kterou poprvé odhalila Schuyleřina matka v době renesance, ale po staletí se o něm nikdo nesměl dozvědět. Osud nakonec dovede Schuyler ke strašnému rozhodnutí, které určí, po jaké cestě se bude ubírat její srdce…

Ve stejný den jako Podvedený anděl, vychází i Dítě moruDruhá sezónaŘímané: Vlčí zlato nebo Stíny na Nilu. 
Čtenáři se také mohou těšit 6. listopadu na thriller Dva hroby. 13. listopadu pak vychází Citadela, Panství, sedmý díl "Roztomilých malých lhářek" - Bezcitné a Vraní kost. Dále 20. listopadu vyjde Modrý mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světaSeverozápad nebo detektivka Slepé oko. 
Na své si přijdou i milovníci komiksů - vyjde 100 nábojů – Smrt je mým řemeslem (6. 11.), Transmetropolitan 9: Lék  (15. 11.), Batman Detective Comics 2: Zastrašovací taktiky (20. 11.) a Superman Action comics 2: Neprůstřelný (27. 11.).

                

V listopadu vyjde u nakladatelství Brána šestý díl "Půlnoční rasy" - Popel půlnoci.


Název: Popel půlnoci
Původní název: Ashes of Midnight
Autor: Lara Adrian
Série: Půlnoční rasa
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 280
Datum vydání: 11. listopadu

Popel půlnoci je šestým pokračováním milostné ságy Půlnoční rasa. Na pozadí dramatických událostí, odehrávajících se v tajemném světě upírů se rozehrává příběh plný vášně, zrady a nečekaných zvratů.
Osamělý a zoufalý Andreas Reichen je pevně rozhodnutý krvavě pomstít vyvraždění všech svých blízkých, které má na svědomí mocný a nemilosrdný upír Wilhelm Roth. Nezastaví se před ničím a neváhá přitom využít ani svou bývalou milenku Claire jako nic netušící figurku v této smrtící hře.

Čtenáři se dočkají i románu Z donucení nebo detektivky Jedna pravda

Z donucení 

Nakladatelství Coo Boo v listopadu vydá pokračování Krvavé cestyPustina. Kniha by měla vyjít 11. listopadu.

Název: Pustina
Původní název: Rebel Heart
Autor: Moira Young
Série: Dust Lands
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 328
Datum vydání:  11. listopad

Saba doufala, že se její svět vrátí do normálu poté, co porazila Tontony a zachránila svého bratra Lugha. Všichni teď míří na západ za lepším životem a toužebně očekávaným setkáním s Jackem. Avšak nový, mnohem nebezpečnější nepřítel je na vzestupu a postupně buduje svou vizi nového světa, kde jeho odpůrci nemají co dělat. A jaká je vlastně pravda o Jackovi? Opravdu je tím, za koho se celou dobu vydával? A kam až je Saba ochotna zajít, aby dostala to, co chce?

Ve stejný den jako Pustina vychází titul Za zrcadlem. V tomto měsíci by také měl vyjít  druhý díl "BZRK" - BZRK: Reoladed nebo první díl chystané série - Mé sladké šestnácté století.

  


Nakladatelství Domino chystá na 27. listopadu první díl série "Tajemství" - Tajemství Elly a Michaela.


Název: Tajemství Elly a Michaela
Původní název: The Secret of Ella and Micha
Autor: Jessica Sorensen
Série: Tajemství
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Domino
Datum vydání: 27. listopadu

Chtěla se stát někým jiným. A on chtěl, aby zůstala stejná jako dřív…
Ella dříve nosila srdce na dlani, bylo jí všude plno a zvysoka kašlala na všechna pravidla. Pak ale nastoupila na vysokou a udělala za dřívějším životem tlustou čáru. Stala se z ní nová Ella, která dělá, co se od ní čeká, je smířlivá a pečlivě skrývá všechny své problémy. Jenomže se blíží prázdniny a Ella nemá kam jet. Leda domů. A tam hrozí, že všechno, co v sobě tak pečlivě pohřbila, znovu vyplave na povrch. Zvláště když vedle bydlí Michael.
Je chytrý, sexy a sebevědomý. Dokáže se Elle dostat pod kůži jako nikdo jiný. Ví o ní všechno, zná její nejtemnější tajemství. Odjakživa ji miloval a teď je odhodlaný probudit v ní znovu takovou Ellu, jaká byla dřív. A je ochoten pro to udělat cokoli...

Čtenáři se také mohou těšit 13. listopadu na titul Démoni od Karin Slaughter nebo Průvodce dámy nepřístojným chováním od Suzanne Enoch. Vyjde také Vina nebo druhý díl série Knight - Všechna jeho přání.

   


U nakladatelství Egmont by měl vyjít první díl z nové série "Lumikki Andersson" - Rudé jako krev.

Název: Rudé jako krev
Původní název: Punainen kuin veri
Autor: Salla Simukka
Série: Lumikki Andersson
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 280
Datum vydání: listopad

Byla jednou jedna dívka, která se naučila bát...

Lumikki Anderssonová je svéhlavá sedmnáctiletá dívka, která má ráda samotu a silnou černou kávu. Řídí se pravidlem "neplést se do záležitostí druhých".
Jednoho rána ale objeví ve školní temné komoře sušící se řadu pětiseteurových bankovek. Ve vzduchu visí pach krve. Nález bankovek od základů otřese jejími zásadami, obrátí její všední život vzhůru nohama a vtáhne ji do světa drogových dealerů a násilníků.
Rudé jako krev je první díl úspěšné trilogie o Lumikki Anderssonové. Ve druhém dílu s názvem Bílé jako sníh se hrdinka vydává do Prahy. Závěrečný díl nese název Černé jako ebenové dřevo.

Fanoušci série "Bratrstvo" se dočkají nového vydání v dárkovém boxu.


15. listopadu vyjde u nakladatelství Host druhá detektivní román Jen jeden život.

Název: Jen jeden život
Původní název: Only One Life
Autor: Sara Blædelová
Počet stran: 336
Datum vydání: 15. listopadu

Žárlivost, posedlost a rodinná čest mají fatální následky nejen pro komunitu přistěhovalců na okraji zdánlivě idylického městečka nedaleko Kodaně. Bylo zřejmé, že nejde o nehodu. Když ve vodách fjordu poblíž města Holbæk našli mrtvou mladou imigrantku s betonovou dlaždicí přivázanou k pasu, okamžitě přivolali i kriminální inspektorku Louise Rickovou. Oběť se jmenuje Samra a Louise brzy zjišťuje, že v dívčině krátkém životě se odehrála nejedna smutná událost. Kvůli napadení Samry a manželky Sady byl kdysi vyšetřován Samřin otec. Sada je přesvědčená, že kdyby dcera rodinu zneuctila, manžel by byl schopen ji zabít. Nicméně tvrdí, že jejich dcera nic špatného neudělala. Tak proč ji chtěli poslat zpátky do Jordánska? Samřina nejlepší kamarádka Dicte naznačuje, že by se mohlo jednat o vraždu ze cti. O několik dní později je brutálně zavražděna i Dicte a Samřina mladší sestra zmizí.

Čtenáři se také dočkají 14. listopadu knihy 35 mrtvých.

V listopadu bychom se měli dočkat druhého dílu série "Kenzie a Gennarová" - Dotek temnoty

Název: Dotek temnoty
Původní název: Darkness, Take My Hand
Autor: Dennis Lehane
Série: Kenzie a Gennarová
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 511 (EN)
Datum vydání: listopad

Nejnovějším klientem Patricka Kenzieho a Angely Gennarové je prominentní bostonský psychiatr, který je na útěku před pomstychtivými bostonskými Iry. Oba soukromí vyšetřovatelé mají ale s chladnokrevnou odvetou zkušenosti. Vyrostli v drsných ulicích dělnického Dorchesteru, a tak velmi dobře znají temnotu ukrytou v srdcích nešťastných lidí. Nyní se však chystá udeřit zlo, na něž nejsou připraveni ani oni, vynořují se tajemství pohřbená v minulosti a spouštějí řetězec brutálních vražd, který zanechá skvrnu na všem – včetně pravdy.

Nakladatelství Epocha také chystá na listopad první část dvoudílného románu Františka Kotlety - Perunova krev.

 



Čtenáři se dočkají druhého dílu série Strážkyně Riley Jenson - Polibek hříchů.

Název: Polibek hříchu
Původní název: Kissing Sin
Autor: Keri Arthur
Série: Strážkyně Riley Jenson
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 240
Datum vydání: 6. listopadu 2013

Svět Riley Jensonové je plný nebezpečí a vášně – od záře melbournských mrakodrapů až po pulzující noční kluby. Atraktivní vlkodlačka s kapkou upíří krve v žilách pracuje pro organizaci, jejímž úkolem je dohlížet na bezpečnost nadpřirozených ras. Když se však probudí v opuštěné uličce, nahá a potlučená, ví jen jedinou věc: že jí jde o život.
Za několik okamžiků se Riley střetne s tím nejvíce sexy mužem, jakého kdy viděla: svůdný Kade s ocelovými svaly, který svádí svůj vlastní boj o život. Riley, kolem níž se stahují staří milenci i nepřátelé, ví, že ji pronásleduje nový druh zločince. V její krvi se totiž skrývá tajemství, které může stvořit dokonalého bojovníka: pokud ovšem přežije vlastní nebezpečné tužby…

V listopadu by měl vyjít třetí díl "Lovců Monster" - Alfa, pátý díl "Nočních běžců" - Bílá cesta nebo druhý díl série "Vlci" - Krvavý písek.

alfa  


Fanoušci Kateřiny Petrusové se 4. října dočkají další její knihy -  S hlavou v oblacích pejru .


Název: S hlavou v oblacích
Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 120
Datum vydání: 4. listopad

Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...





V listopadu vyjde komplet Hunger Games nebo thriller Zběsilá bezmoc.

           


Nakladatelství Fortuna Libri vydá v listopadu titul Chlapec na dřevěné bedně.

Název: Chlapec na dřevěné bedně
Původní název: The Boy on the Wooden Box
Autor: Leon Leyson
Počet stran: 240
Datum vydání: 27. listopadu

Jak se nemožné stalo možným… na Schindlerově seznamu

I v temných časech – zejména v temných časech – vyjde najevo síla a odvaha.
Leonu Leysonovi (narozen jako Leib Lejzon) bylo teprve deset let, když nacisté obsadili Polsko a jeho rodina byla donucena přestěhovat se do krakovského ghetta. S velkou dávkou štěstí, houževnatosti a odvahy Leyson přežil sadismus nacistů. Byly to především šlechetnost a vytrvalost jednoho člověka, muže jménem Oskar Schindler, které zachránily životy Leona Leysona, jeho matky, otce a dvou ze čtyř sourozenců.

Paměti dítěte ze Schindlerova seznamu zachycují s jímavou průzračností nevinnost malého chlapce a jeho střetu s nepředstavitelnou krutostí, bezprávím a zlem. Je pozoruhodné, že navzdory všemu utrpení, které paměti popisují, se jejich autor nenechal unést a zaslepit nenávistí a záští. Z každého řádku vyzařuje naděje, moudrost a lidská důstojnost. Tím jsou Leysonovy paměti výjimečné.

15. listopadu by měl vyjít román Agnes, 27. listopadu poté, mimo jiné, druhý díl série "Tajnosti" - Hříšné tajemství nebo kniha  Lásko, kde jsi?.

   


Nakladatelství Ikar si připravilo na listopad závěrečný díl "Taťány a Alexandra" - "Letní zahrada".

Název: Letní zahrada
Původní název: The Summer Garden
Autor: Paullina Simonsová
Série: Taťána a Alexander

Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 632
Datum vydání: 15. listopadu

Závěrečný díl legendární romantické ságy, sledující osudy Taťány a Alexandra. 
Po letech odloučení se oba shledávají v Americe – zemi, o níž věřili, že se stane jejich novým domovem a ve které budou žít svůj společný sen a vychovávat syna Anthonyho. V ovzduší strachu a nedůvěry uprostřed studené války však na každém kroku cítí, že jsou zde „jen“ cizinci a že musí o své štěstí neustále bojovat. Jinak je dostihnou duchové minulosti...

Vyjde také 4. vydání Nic mi neprozrazuj(11. 11.), Na ocet (15. 11.), Čtyři kousky chleba (15. 11.), Tichá dohoda (21. 11) nebo Catherine (29. 11.).

   


V říjnu bychom se měli dočkat prvního dílu nové série - John na konci umře.

Název: John na konci umře
Původní název: John Dies at the End
Autor: David Wong
Série: John na konci umře
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 536
Datum vydání: 6. listopadu

Stává se vám někdy, že v noci jdete na toaletu a na vteřinku, na zlomek sekundy zahlédnete v zrcadle něco jiného než svůj vlastní odraz? Rozsvítíte světlo a samozřejmě zjistíte, že všechno je v naprostém pořádku. Ze zrcadla se na vás dívá jen vaše tvář. Hlavní hrdinové knihy John na konci umře Davida Wonga tenhle pocit dobře znají. V jejich malém městečku se to hemží podivnými obludami s tělem ze syrového masa, obřími housenkami, brouky bez křídel, kteří se lidem zavrtávají pod kůži, a dalšími příšerami. Jsou skutečné, nebo je to jen výplod fantazie povzbuzené doposud neznámou drogou? Ta má podivné a nebezpečné účinky: otvírá brány do nových realit, ale současně na svět přivádí děsivé nestvůry, které ho můžou zničit. Jeho zachránci se mají stát dva nedostudovaní středoškoláci Dave a John, nezodpovědní „úleťáci“ potácející se mezi drogami a alkoholem, mudrlanti meditující o životě a řešící problémy, o nichž se jim nikdy ani nezdálo. Podaří se jim zastavit tajuplné zlo a vrátit světu aspoň zdání rozumného řádu?

Dále vyjde například  Sexy vrásky a velké lásky (13. 11.), Timy Nezdárek: Chybička se vloudí (20. 11.), Brenda Veliká (20.11) Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton: Neviditelný host (27. 11.) nebo Rozkoše zimy (27. 11.).
Původně měl 6. listopadu vyjít i čtvrtý díl Horečky - Snová horečka - kniha v edičním plánu zůstala, datum není ale stanoveno.

      


U nakladatelství Knižní klub vyjde další kniha od Johna Greena - Hledání Aljašky.

Název: Hledání Aljašky
Původní název: Looking for Alaska
Autor: John Green
Počet stran: 256
Datum vydání: vyjde 7. listopadu

V celé dosavadní existenci Milese zvaného „Váleček“ se zatím nic zajímavého nestalo a jeho posedlost slavnými posledními slovy velikánů v něm vyvolala ještě větší touhu hledat „velké Možná“. Vypraví se tedy do občas bláznivého, trochu nejistého a rozhodně ne nudného světa internátní školy Culver Creek a život přestane být bezpečný – ba změní se v pravý opak. Jen o pár dveří dál totiž bydlí nádherná, chytrá, zábavná, sexy, sebedestruktivní, ujetá a naprosto fascinující Aljaška Youngová, kapitola sama pro sebe. Vtáhne Válečka do svého světa, nasměruje ho k velkému Možná a uloupí mu srdce. Další příběh známého autora Johna Greena – živý, naléhavý a nekonečně dojemný!

1. listopadu vychází Ztracená knihovna,  4. listopadu Pandemie a historický román Jed11. listopadu se dočkáme závěrečného dílu "Levé ruky boží" - Tlukot jeho křídel, v edici světový bestseller vyjde Studio 6.
Čtenáři se dále mohou těšit na thrillery Krvavá mlha (12. 11.) a Pastýř smrti (14. 11.), mladší čtenáři ocení titul Bohové a válečníci: Ostrov bohyně Do černého (14. 11.) nebo Meluzína Severína (14. 11). Mimo jiné, vyjde Faraonka (21. 11) nebo Čas mezi námi (28. 11).

          


Nakladatelství Laser books připravuje na listopad sedmý díl" Kronik Jakuba Vandrovce" -  Jed.

Název: Jed
Původní název: Trucizna
Autor: Andrzej Pilipiuk
Série: Kroniky Jakuba Vandrovce
Díl v sérii: 7. díl
Počet stran: 304
Datum vydání: listopad

Nejznámější hrdina posledních let, bezohledný dědek, terminátor poháněný samohonkou, člověk, který neodpustí mrtvému ani živému, se opět vrací. A tentokrát skutečně v plné síle! Tohle je Polsko viděné z perspektivy „vesničana od kosti“. Jde do toho opravdu ostře – mizí umělý chrup, kořalku chlastají zombie, ďábel nabízí partii pokeru… Tento Jed destiloval osobně mistr polské fantastiky Andrzej Pilipiuk a obsah alkoholu můžete počítat na stovky procent. Lék samozřejmě nemá atestaci SÚKL, o to účinnější však je včetně množství vedlejších účinků. Požíván v libovolném množství způsobuje silnou závislost. Vyvolává vidění, přeludy a záchvaty neovladatelného smíchu. Podávejte v libovolném množství i bez porady s lékařem, ovšem za jakékoli zdravotní postižení neručíme a pracovní omluvenky nevyplňujeme.


V listopadu vyjde u nakladatelství Mladá fronta první díl chystané série od Alice Clayton - Kdopak je ta Zrzka.

Název: Kdopak je ta Zrzka?
Původní název: The Unidentified Redhead
Autor: Alice Clayton
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: 20. listopadu

Ambiciózní třiatřicetiletá Grace Sharidanová přijíždí do Los Angeles splnit si svůj velký životní sen a stát se divadelní a muzikálovou herečkou. Zdá se, že ji nemůže nic zastavit! Je talentovaná, krásná, výjimečná, má zkušenosti i kamarádku s těmi správnými kontakty. A je odhodlaná neustoupit ani o píď! Na své cestě za slávou však nečekaně potká o devět let mladšího Jacka Hamiltona – vycházející hvězdu všemi
napjatě očekávaného seriálového trháku s nepřebernou škálou milostných zkušeností, bohatou fantazií a přímo vražednou dávkou sexappealu. Takové kombinaci by neodolala žádná! A tak není divu, že se i Grace navzdory rozumu začne situace vymykat z rukou a vášnivé dobrodružství brzy překročí hranice nevinného románku. Může začínající vztah zkomplikovat Graceinu slibnou hereckou kariéru? Dokážou
společně překonat zrádná úskalí slávy? Podaří se Grace obstát v konkurenci zástupů
Jackových fanynek? Vyrovnat se s nájezdy senzacechtivých novinářů? A především – budou schopni překonat několikaměsíční odloučení? Zvlášť když se kolem Grace začne ochomýtat její studentská láska Michael.

Čtenáři se mohou také těšit na knihu Přijde letos Ježíšek nebo autobiografii Chrissie Wellintonové - Život bez hranic.

  



Nakladatelství Moba vydá v listopadu první díl ze série "Department 19"- Utajená mise.

Název: Utajená mise
Autor: Will Hill
Série: Department 19
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 336
Datum vydání: listopad

Život Jamieho Carpentera už nikdy nebude jako dřív. Jeho otec je mrtvý, matka nezvěstná a jen on sám byl zachráněn nesmírně mohutným mužem jménem Frankenstein. Jamie je odvezen na Oddělení 19, kde je zařazen do utajené organizace zodpovědné za kontrolování nadpřirozena. Oddělení 19 nás provede skrze historie po celé Evropě, ale i dále – z dlážděných uliček viktoriánského Londýna až do New Yorku z doby prohibice, z ledových pustin arktického Ruska až do zrádných hor Transylvánie. Zčásti moderní thriller a zčásti klasický horor je plný záhad a bojů a přináší takovou míru napětí, že knížky s Darrenem Shanem vedle něj vypadají jako romantická komedie.

Čtenáři se také mohou těšit na Světlo v temném domě nebo Fiorella a záhada mrtvého netopýra.

 


Nakladatelství Práh chystá na listopad první díl ze série "Violet Eden" - Objetí.

Název: Objetí
Původní název: Embrace
Autor: Jessica Shirvington
Série: Violet Eden
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 300
Datum vydání: 15. listopadu

Violet Edenové se v den jejích sedmnáctých narozenin převrátí život naruby. Je čas, aby zjistila, kým ve skutečnosti je. Její přítel ji zradí. Její nepřítel jí zachrání život. Bude se muset rozhodnout, jak velkou oběť je schopná přinést, čeho se dokáže vzdát pro dar, jenž jí byl přisouzen bez její vůle.
Nebezpečně vzrušující a temný příběh Objetí je prvním dílem úspěšné tetralogie o dobru a zlu, o vábení touhy a možnosti volby. Violet se nečekaně ocitá jako ústřední bojovník v odvěké válce mezi padlými anděly a ochránci lidstva. Sama o takovou válku sice nestojí, ale svůj život postavila na dvou pravidlech: neutíkat a nevzdávat se. Stane se z ní Grigori, nebo podlehne vábení temnoty? Projde rituálem objetí, aby navždy zavřela dveře za svým dosavadním životem a vrhla se do neznáma? Na jejím rozhodnutí nezávisí jen její život, ale i osud nic netušícího lidstva.

U stejného nakladatelství vyjde i Překážka, ovečky, človíček a problém  - předpokládané datum vydání je 20. listopadu.




Na listopad připravuje thriller spisovatele Roberta Riparula -  13. kmen.

 Název: 13. kmen
Autor: Robert Liparulo
Počet stran: 416
Datum vydání: listopad

V roce 1476 před Kristem se Izraelité obrátili zády k jedinému pravému bohu, když začali uctívat zlaté tele. Za tento přestupek jich bylo 40 prokleto a musejí navěky kráčet po světě zdejším. Protože byli vyštváni ze svého kmene, vytvořili si kmen vlastní, 13. kmen. Dnes, o tři a půl tisíce let později, se zbytky tohoto kmene snaží dojít vykoupení jako členové jakéhosi výboru spravedlnosti, trestajícího zločince, kteří díky právnickým kličkám unikají spravedlnosti. Ovšem pohánějí je přitom temnější stránky duše. Naplánují smělý úder, který má za vzor dobytí Kenaanu Izraelity: hodlají zcela zničit jedno velkoměsto. Jenomže dnes k tomu vlastní strašlivé moderní zbraně. Jagger Baird je manžel a otec ... a ochranka archeologického naleziště pod horou Sinaj. Náhodou odhalí plány kmene a z ničeho nic se ocitá v boji o budoucnost. Ale aby v tomto boji zvítězil, musí překonat vlastní pochybnosti o víře, získat zpět sebeúctu a přestat se hněvat na Boha za nedávnou tragédii. Tento napínavý thriller spisovatele Roberta Liparula spojuje zítřejší techniku s vírou, nadpřirozenem a neustálou akcí. 

Vyjde také další kniha Stevena Eriksona -  Potoky krve.
Potoky krve - Tři příběhy z Malazského světa.


    

Posunulo se vydání knihy Leviatan se probouzí - vyjde 15. listopadu.

Název: Leviatan se probouzí
Původní název: Blood Rites
Autor: James S. A. Corey
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 456
Datum vydání: 15. listopadu

Vítejte v budoucnosti.
Lidstvo osídlilo sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. Rádo ale sahá po násilí a křehká rovnováha mezi pozemskou vládou, revolucionáři z vnějších planet a paranoidními korporacemi se může kdykoliv změnit ve válečné peklo.
Jim Holden těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to stáli, spadne jim do klína tajemství, pro které je kdosi ochoten zabíjet – nemilosrdně a v nepředstavitelném měřítku.
Detektiv Miller hledá mezi miliardami dalších lidí jednu jedinou dívku, která má to štěstí, že její rodiče jsou dost bohatí na to, aby si pátrání mohli dovolit. Když ho stopa zavede k Jimovi Holdenovi a Scopuli, začínají zdánlivě nesouvisející dílky skládanky zapadat do sebe.
Venku v Pásu vládnou odlišná pravidla a jedna malá loď může změnit vesmír.

29. listopadu vyjde také dlouho očekávaný 4. díl "Pánledové zahrady". 



Nakladatelství x.y.z se v listopadu neopustilo téma erotických romancí - vychází parodie na Padesát odstínů - Padesát odstínů ostudy. 

Název: Padesát odstínů ostudy
Původní název: Fifty Shames of Earl Grey
Autor: Andrew Shaffer
Série: Padesát odstínů ostudy
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 208
Datum vydání: listopad

Strhující parodie o temných touhách v každém z nás…
Když se dvaadvacetileté budižkničemu Anna vydává na pohovor s mladým podnikatelem Earlem Grayem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Earl Grey je pohledný, bohatý, má největší penis na světě a velkou firmu a vlastní vrtulník, je chytrý a… tajemný. Naivní husička Anička si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Earl Grey není vůči jejímu pseudointelektuálnímu blábolení a věčně rozkousanému rtu imunní a připouští, že po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek… 



U série "Padesát odstínů" ještě zůstaneme - vychází také Padesát odstínů vášně: návod, jak si s partnerem vychutnat Fifty Shades.


Obálka knihy Padesát odstínů vášně: návod, jak si s partnerem vychutnat Fifty Shades  

MIMO JINÉ VYCHÁZÍ:
Lunapark (11. 11.)
Neviditelný strážce (11. 11.)
Případ Vincent Franke (20. 11.)

   

1 komentář: