neděle 26. ledna 2014

Kouzelná knihovnička III.



Možná jste již o projektu Kouzelná knihovnička, jehož autorkou je Abyss (abyss-mystery.blog.cz alias KNIŽNÍ NEKONEČNO), slyšeli. Pokud ne, podrobné informace si můžete přečíst přímo na blogu abyss-mystery.blog.cz .

"Princip projektu je následují: nafotíte si svoji knihovničku a za rok se k ní vrátíte. Účel je zaznamenání různých změn - i když například změníte jen uspořádání knih, nebo za celý rok koupíte jednu knihu. Nezáleží na počtu, žánru ani na množství knih. Zapojit se může úplně každý."

Opět se hlásím s projektem Kouzelná knihovnička. Sice jsem svoji knihovnu fotila v dubnu 2013, přesto se od té doby mnoho změnilo ( i když je to už skoro rok). Vždycky když se podívám na první příspěvek do tohoto projektu a srovnám jej se současností, pak stále nemůžu uvěřit, jak velké změny proběhly. První článek mé "kouzelné knihovničky" jsem zveřejnila 4. prosince 2011 (na článek se můžete podívat ZDE), poté následoval letošní dubnový souhrn a nyní se opět jdu pochlubit svým knižním královstvím.
Knihy jsou porovnané podle mého osobního systému, ve kterém vždy panuje nějaký ten chaos a bude zřejmě ještě chvíli, než se vše ustálí (na kombinaci žánrů se moc nedívejte, sama nevím, jak se některé tituly dostaly vedle sebe :) )

PS: Popisky jsou sporadické, kdybych měla vyjmenovat všechny knihy, které spadají do mé knihovny, a ke každé něco říct, tak to rozhodně nebude na chvíli.:)

Jednotlivé části knihovny:






1. část:

Poměrně nejstálejší část mé knihovny, pravděpodobně ji v budoucnu čeká zásadní změna (nejspíš přibude ještě jedna prostřední polička a obraz se objeví o trochu výš). 



LEVÁ STRANA:


Jednotlivé poličky (levá strana):


Ano, vidíte dobře, nahoře trůní 19 knih, které jsem pořád nikam nezařadila. :) Celkově budu muset kompletně celou knihovnu překopat a porovnat. :)

Následující polička s "Hostitelem" je jediná, kde nedošlo k žádným "čachrům". Souznění nejspíš v budoucnosti naruší Dvanáctka. Ostatní poličky zaznamenávají neustále posuny,  kromě poličky Bratrstva (za loňský rok přibyl Vytoužený milec a definitivně vykopl sérii V říši Lorů ).


Na nákupním seznamu se vyskytuje i Upír Lestat, tudíž Interview s upírem se v budoucnu přesune jinam, sérii od Alexandry Ivyové doplní Strach z temnoty (který se momentálně nachází v již zmiňovaném komínku 19 knih). Na lepší místo se přesune i Radek a Hladová přání.








Prostřední polička:

Zde proběhlo oproti loňskému focení více změn: vyčlenila se série s Mercy Thompson a momentálně utlačuje německé vydání Malého prince na samostatném místě.


Ve spodní části se vytvořily ležaté komínky :). 





PRAVÁ STRANA:



Jednotlivé poličky (pravá strana):

Tituly na pravé straně se mění zejména v rámci sérií - postupně doplňuji jednotlivé díly -  jen opravdu netuším, co budu dělat, až se mi podaří shromáždit všechny díly Anity ... :)






2. část:
Ve druhé části knihovny panuje stále mix - oblíbené knihy z (nejen) povinné četby = tzv. "antikvariátní koutek", Harry Potter, pár kousků dětských knížek, Brown, Khoury, Stmívání ... atd.



Jednotlivé poličky:















3. část:



+


+
knihy, které jsou momentálně půjčené (Společenstvo stínů, Žena v černém) a některé dětské knihy :)

Toť vše :)

25 komentářů:

  1. Máš úžasnou knihovničku. Mnoho knížek ti závidím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Viem, závidieť nie je pekné, ale nemôžem si pomôcť... Toľko úžasných kúskov! :3

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná knihovna. Já mám knížky ve skřínkách a za chvilku budou plné. Budu muset expandovat do obýváku. To bude mít spolubydlící radost. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky mi nějak dochází místo, nejspíš budu muset zcela přeorganizovat knihovnu nebo se přestěhovat :D

      Vymazat
  4. Krása! Ráda nakukuju lidem do knihovniček a ta tvoje je fakt dobře zásobená :))

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásných knih! A za toho Spalovače mrtvol z Academie bych vraždila (neber mě vážně :D) sháním po antikvariátech už od podzimu a furt nic :( Ale jinak super, že máš takový mix žánrů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem ho v Brně v jednom antikvariátu zahlédla, pokud budeš chtít, můžu se ti po knize cíleně podívat, třeba budu mít štěstí a znovu se objeví. :) (Kdyžtak mi napiš na email nebo do zpráv na facebooku a můžeme se domluvit :) )

      Vymazat
  6. Na toto sa dá povedať len toľko .... Wow! Závidím!

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle Kouzelný knihovničky ve mně zpravidla vyvolávají pocit, že mám málo knížek, ale ta tvoje mě nutí vážně se stydět, jak málo jich mám... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To některé ve mně :D Já si hlavně stále neuvědomuji, že jich mám doma tolik, dokud to nezačnu počítat :D

      Vymazat
  8. Krásná knihovnička! A těch knížek.. :-) Nemám slov, nádhera!! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. ♥♥♥♥♥ - co víc k tomu dodat ^^..
    Nějaké kousky chci taky, takže závist O:)

    OdpovědětVymazat
  10. To. Je. Boží!!!

    Tolik knížek! Páni! :) Závidím! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Naprosto fantastická knihovna! :)

    OdpovědětVymazat