pátek 7. března 2014

Ediční plán nakladatelství Fantom Print


Ediční plán na rok 2014
(s menším zpožděním ☺)


PŮLNOČNÍ MASKA
Autor: Paul S. Kemp
Série: Erevis Cale
Díl v sérii: 3. díl
Datum vydání: 15. ledna 2014

Ve všech koutech Říší se prohlubují stíny. Na muže, který přijal svou vnitřní temnotu, už sluneční paprsky nedopadají. Temná strana dne zastihne Erevise Calea tak daleko na cestě pryč od jeho lidskosti, že už se možná jako člověk nikdy nevrátí. Konec konců, být Vyvoleným boha Masky je spíš prokletí než požehnání…



pan-chaosu-coverPÁN CHAOSU
Autor: Jordan Robert
Série: Kolo času
Díl v sérii: 6. díl
Datum vydání: 21. ledna 2014

Jak se kolo času otáčí, dují zemí větry osudu a Rand al‘Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný konečně osvobodí, a zničit pasti, které nesmrtelní Zaprodanci nachystali na důvěřivé lidstvo. Bílá věž v Tar Valonu pod vedením amyrlin Elaidy rozhodla, že Randa je třeba ovládnout – v nejnutnějším případě zkrotit – a to okamžitě. A v Salidaru, mezi Aes Sedai ve vyhnanství, Egwain dostane předvolání před nejvyšší radu, a přitom ví, že se ho její kolegyně také snaží spoutat. Sucho a letní žár přetrvávají do zimy a Nyneiva s Elain, dědičkou Andoru, se v zoufalství vydávají hledat bajný ter'angrial, jenž by jim mohl pomoci nastolit normální počasí – a jejich hledání je zavádí mezi bělokabátníky, kteří hodlají všechny Aes Sedai smést z povrchu zemského. A na druhé polovině kontinentu Perrin Aybara cítí, jak ho Rand k sobě přitahuje, jako jeden ta'veren druhého, a poprvé za tisíc let se lučištníci z Dvouříčí vydávají do války.



hranice-coverHRANICE
Autor: Myke Cole
Série: Stínové operace
Díl v sérii: 2. díl
Datum vydání: 31. ledna 2014

Velké Znovuprobuzení neproběhlo v poklidu. Lidé po celé zemi v sobě začali objevovat děsivé schopnosti: přivolat bouřku, nechat povstat mrtvé, podpálit všechno, čeho se dotknou. Takřka přes noc se změnila pravidla… ale ne pro každého. Plukovník Alan Bookbinder je armádní úředník, jehož nejhorší válečné zranění bylo říznutí papírem. Poté, co se v něm probudí magická moc, je násilím odtržen od všeho, co zná, a vržen do přední linie. Bookbinder, převelen k Jednotkám nadpřirozených operací, se ocitá v novém a nebezpečném světě a navíc musí nečekaně velet Předsunuté operační základně Hranice, která je odříznutá od normálního světa, obklopená monstry, přičemž balancuje na pokraji zhroucení a ovládnutí nepřáteli. Nyní musí Bookbinder najít vůli vyvést lidi na POZ ven z pekla. Jediná šance na záchranu se rýsuje ve spolupráci s mužem, jehož magické schopnosti přivedly základnu do smrtelného nebezpečí: Oscarem Brittonem, veřejným nepřítelem číslo jedna…



evoluceEVOLUCE
Série: Halo
Díl v sérii: 7. díl
Datum vydání: 12. února 2014

Když lidstvo opustilo bezpečí Země a vydalo se vstříc hvězdám, nikoho by nikdy ani nenapadlo, s jakým nebezpečím se tam střetne. Křehké lidské impérium se záhy stává cílem svaté války nezadržitelných mimozemšťanů známých jako Smečka. Miliony životů jsou zmařeny – ale zároveň povstávají i miliony hrdinů a na obou stranách monumentální války se rodí legendy. V povídkách známých autorů jako jsou Eric Nylund, Jeff VanderMeer nebo Karen Travissová se ponoříte do hlubin Halo universa a pohlédnete na něj nejen z perspektivy těch, kdo bojují a umírají za záchranu lidstva, ale i těch, kteří přísahali lidstvo vyhladit.



o-pravdePRAVDA O NETVORECH
Autor: Hendee Barb & J.C.
Série: Vznešení mrtví
Díl v sérii: 9. díl
Datum vydání: 20. února 2014

Wynn se se svými společníky – upírem Chanem Andrasem a elfskou vlčicí Stín – bezpečně vrátila do Učeného bratrstva. Přestože se jí podařilo získat zabavené deníky, starodávné texty, napsané zapomenutými upíry, jen je zahlédla, a opět jí zmizely z dosahu. Je možné, že i za ten malý úspěch zaplatí vysokou cenu. Nepřátelství ze strany vedení bratrstva totiž ještě zesílilo. Místo aby ji izolovali, záměrně ji tentokrát dají úkol, který ji odstraní z cesty, co nejdéle to půjde. Wynn má však vlastní plány. Vydává se pátrat po další pevnosti trpaslíků: místě jménem Bäalâle Seatt, o němž slyšel jen málokdo. Možná je to místo, kde odpočívá prstenec ducha – jeden z pěti záhadných nástrojů, které Prastarý nepřítel využil v bájné válce v Zapomenutých dobách. Ať už způsobilo pád Bäalâle cokoli, Wynn ví, že do toho byla nějakým způsobem zapojena jedna mytická postava: hanebný Pán masakru. A že přímý potomek tohoto masového vraha, zběhlý Kamenochodec, ji ani na okamžik nespustí z očí. Kéž by to bylo to jediné, čeho se musí obávat…



JEDEN HROB ZA DRUHÝM
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci
Díl v sérii: 6. díl
Datum vydání: 26. února 2014

Od hrobu ji dělí jeden neopatrný krůček… Jen tak tak zabránili válce mezi nemrtvými a Cat Crawfieldová si teď nepřeje nic jiného než trochu oddychu se svým manželem, upírem Bonesem. Nadání, které získala od voodoo královny New Orleans, přetrvává, až je nakonec vrhne opět do boje, tentokrát proti zákeřnému duchovi. Heinrich Kramer byl před několika stoletími lovcem čarodějnic. Teď na sebe každý rok o Halloweenu bere fyzickou podobu, mučí nevinné ženy, a nakonec je upálí zaživa. Tento rok však Cat a Bones musí riskovat vše, aby ho navěky poslali na druhý břeh. Jak lze ale zabít vraha, který už je dávno mrtvý?



cerna-vlajkaČERNÁ VLAJKA
Autor: Oliver Bowden
Série: Assassin's Creed
Díl v sérii: 6. díl
Datum vydání: 5. března 2014

Nastal Zlatý věk pirátství a Nový svět volá. Edward Kenway – drzý mladý syn obchodníka s vlnou, snící o zlatě – nedokáže odolat vábení života plného slávy na moři. Když je přepadena usedlost jeho rodiny, zdá se, že nastala vhodná chvíle k útěku, a Kenway se brzy proslaví jako jeden z nejnebezpeč­nějších bukanýrů své doby. A když začnou na povrch vyplývat důkazy o děsivém spiknutí, které ohrožuje vše, co je mu drahé, Kenway nedokáže odolat touze po odplatě. Ocitá se tak přímo uprostřed spiknutí a zrady, vtažen do prastaré bitvy mezi asasíny a templáři.



Deti_Jidasovy_FRONT_06DĚTI JIDÁŠOVI
Autor: Markus Heitz
Série: Jidáš
Díl v sérii: 1. díl
Datum vydání: březen 2014

Být mladá, krásná, zdravá – a to navěky. Co zní mnohým jako sen, stalo se už pro Siu dávno prokletím. Touží jen po jednom: usnout a nikdy se nemuset znovu probudit. Ale to nesmí. Příliš velká je vina, kterou vložila na svá bedra, příliš velká je zodpovědnost, kterou má vůči lidstvu. A ještě něco jiného ji pronásleduje: vzpomínka na jednu zvláštní dívku. Aby Sia otupila svou bolest, zaznamenává za dlouhých, osamělých nocí Skyllin příběh. Ten začíná v roce 1670 a je nerozlučně spjatý s temnými pletichami Dětí Jidášových, mocného spolku vědců – a upírů!



Fotka: Název: Lovci monster: Legie
Autor: Larry Correia 
Série: Lovci monster
Díl v sérii: 4. díl
Nakladatelství: Fantom Print
Datum vydání: březen 2014

Las Vegas – město hříchů a také pořadatel První výroční mezinárodní konference profesionálních lovců monster. Sjeli se sem borci z celého světa a bohužel i pár ze Států, bez kterých bych se obešel. PT Konzultanti – Pěstitelé Tykví, Perverzní Tanečníci nebo tak něco – lovcům dělají jen ostudu. Měl to bejt příjemnej tejden strávenej v luxusním hotelu, dokud nám všem jistá vládní agentura, proti který je ÚPKM jen parta skautíků, neudělala nabídku, která se neodmítá. Jedno monstrum, hromada peněz, kdo by odolal. Ale pak se z monstra vyklubal pozůstatek z Rozhodujícího týdne, nejnebezpečnějšího armádního programu z druhý světový, v Las Vegas se otevřelo peklo a osud mi znovu důrazně připomněl, že být Vyvoleným je vážně na prd. Jmenuju se Owen Zastava Pitt, Lovec monster, bojovej účetní a Vyvolenej ve válce o osud vesmíru a tentokrát na to nejsem sám. Dneska tu mám stovky lovců monster z celýho světa. Dneska mám svou vlastní legii.LOVCI MONSTER: LEGIE
Autor: Larry Correia
Série: Lovci monster
Díl v sérii: 4. díl
Datum vydání: březen 2014

Las Vegas – město hříchů a také pořadatel První výroční mezinárodní konference profesionálních lovců monster. Sjeli se sem borci z celého světa a bohužel i pár ze Států, bez kterých bych se obešel. PT Konzultanti – Pěstitelé Tykví, Perverzní Tanečníci nebo tak něco – lovcům dělají jen ostudu. Měl to bejt příjemnej tejden strávenej v luxusním hotelu, dokud nám všem jistá vládní agentura, proti který je ÚPKM jen parta skautíků, neudělala nabídku, která se neodmítá. Jedno monstrum, hromada peněz, kdo by odolal. Ale pak se z monstra vyklubal pozůstatek z Rozhodujícího týdne, nejnebezpečnějšího armádního programu z druhý světový, v Las Vegas se otevřelo peklo a osud mi znovu důrazně připomněl, že být Vyvoleným je vážně na prd. Jmenuju se Owen Zastava Pitt, Lovec monster, bojovej účetní a Vyvolenej ve válce o osud vesmíru a tentokrát na to nejsem sám. Dneska tu mám stovky lovců monster z celýho světa. Dneska mám svou vlastní legii.




SCHRÁNKA DUŠÍ
Autor: Lynn Flewelling
Série: Noční běžci
Díl v sérii: 6. díl
Datum vydání: 2014

Alek a Seregil nejsou jenom rozmařilí šlechtici, jakými se jeví, jsou to také zkušení špehové, oddaní službě královně a zemi. Když však narazí na důkaz o spiknutí, které staví královnu Phorii proti princezně Klie, oba noční běžci zjistí, že je jejich loajalita rozervaná jako nikdy předtím. Dokonce i v nejlepších časech je královský dvůr v Rhíminee hadím hnízdem, plným intrik, ale se špatně se vyvíjející válkou proti Plenimaru bublá zrada těsně pod povrchem.
A to není jediná hrozba: přeplněnými ulicemi města se šíří tajemný mor, který zasahuje bez rozdílu mladé i staré – mor, který může být magického původu. Teď, když se vzdouvá panika a počet obětí roste, vynořují se i skrytá tajemství. A jak Seregil a Alek zjistí, spiknutí a nákazy mohou mít jednu věc společnou – lék může být stejně vražedný jako samotná choroba.






cesta-hnevu-smallCESTA HNĚVU
Autor: Antoine Rouaud
Série: Kniha a meč
Díl v sérii: 1. díl
Datum vydání: 2014

Dun-Cadal velkou část svého života propil. Zrazen přáteli – kteří se odvrátili do svých ideálů a zaprodali se nové republice – a pronásledován žalem nad ztrátou svého učedníka, který mu na bojišti zachránil život a kterého pak za odměnu cvičil, aby se mohl stát rytířem, skoncoval s politikařením, s dobrodružstvím i s lidmi.
Lidé ale neskončili s ním – ještě ne. Viola je mladá historička, která hledá meč posledního císaře, a pátrání nejenže ji zavede k Dun-Cadalovi, ale také je oba zaplete do série nájemných vražd. Dun-Cadalovi zrádní přátelé totiž jeden po druhém umírají – jsou vražděni někým, kdo používá nezaměnitelný styl císařského asasína…



a-crown-of-swords-coverKORUNA Z MEČŮ
Autor: Robert Jordan
Série: Kolo času
Díl v sérii: 7. díl
Datum vydání: 2014

Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí. Co bylo, co bude a co je. Ale vše ještě může zahalit Stín. Kéž Drak Znovuzrozený opět vyjede na větrech času.
Elain, Aviendha a Mat se dostali ještě blíž k míse – ter'angrialu – která by mohla změnit nekonečnou vlnu veder na světě a nastolit přirozené počasí. Egwain začíná shromažďovat všechny ženy, které dokážou usměrňovat – Mořský národ, hledačky větru, moudré i pár překvapivých dalších. A nade vším čelí Rand děsivému Zaprodanci Sammaelovi v Shayol Ghulu, kde na svou kořist číhá krvežíznivá mlha Mashadar…



spolecenstvo-pevnosti-coverSPOLEČENSTVO PEVNOSTI¨
Autor: Fajkus Martin & Němec Tomáš, editoři
Datum vydání: 2014

Reprezentativní výbor povídek, které se objevily v časopise Pevnost během prvních jedenácti let jeho existence. Uvnitř této knihy na vás čekají příběhy takových vynikajících vypravěčů jako jsou Miroslav Žamboch, Juraj Červenák, Petra Neomillnerová, Vladimír Šlechta či Jiří Walker Procházka. A to je jen pár jmen z plejády autorů, kteří v Pevnosti zanechali nesmazatelný otisk, a jimž naopak časopis přirostl k srdci. A to přestože se většina z nich snaží tvářit jako světem protřelí drsňáci…
Neváhejte tedy přijmout pozvánku na šílenou jízdu po světech české fantastiky, při níž budete mít jedinečnou možnost seznámit se s neohroženými hrdiny, kteří nosí meče proklatě nízko u pasu, stejně jako s borci oblečenými v kůži a s nechutně velkými bouchačkami v holstrech, či s ženami, o jejichž vnadách se vám ani nesnilo. A to nepočítáme všemožné záporáky, bestie a démony, ze kterých by se strachy rozbrečel i Darth Vader.
Ale vy se bát nemusíte. Máte totiž v rukou to nejlepší z Pevnosti!



kurzoruv-zivel-coverKURZORŮV ŽIVEL
Autor: Jim Butcher
Série: Kodex Alera
Díl v série: 3. díl
Datum vydání: 2014

Když se jeden z alerských vznešených pánů, mocichtivý Kalarus, vzbouří proti stárnoucímu vladaři, Gaius Sextus zjišťuje, že kromě svých oddaných stoupenců bude tentokrát muset bojovat po boku toho nejneočekávanějšího spojence  – vládce Akvitánie, který nemá o nic menší ambice.
Mladý Tavi z Calderonského údolí zatím vstupuje pod falešným jménem do nově vytvořené Legie. A to v době, kdy bezohledný Kalarus spojí síly s Kanimy, bestiálními nepřáteli říše, jejichž početná armáda by mohla pro Aleru znamenat naprostou zkázu. Když zrada zevnitř alerské armády naprosto rozvrátí její strukturu velení, Tavi zjišťuje, že bude muset vést nezkušenou, špatně vybavenou Legii, která je jedinou vojenskou jednotkou, stojící mezi Kanimskou hordou a říší rozvrácenou válkou.



magic-rises-coverMAGIE NA VZESTUPU
Autor: Ilona Andrews
Série: Kate Daniels
Díl v sérii: 6. díl
Datum vydání: 2014

Kate a její druh Curran, Pán šelem, se potýkají se závažnou situací, z níž se svírá srdce. Ve Smečce se mnoho dětí kožoměnců nedožije dospělosti, protože nejsou schopné ovládnout svá vnitřní zvířata. Sice existuje lék, který jim v tom může pomoci, ale tajemství jeho výroby bedlivě střeží evropské smečky a v Atlantě je ho k dostání jen velmi málo.
Kate nedokáže přihlížet, když trpí nevinní, ale hrozí, že řešení, jež se jim s Curranem naskytlo, může být ještě mnohem bolestivější. Evropští kožoměnci, kterým už se jednou podařilo nad Pánem šelem vyzrát, ho požádali, aby jako neutrální třetí strana zprostředkoval vyřešení jednoho sporu a zaplatí mu za to právě lékem. Kate a Curran vědí, že musejí nabídku přijmout – v sázce je přežití mladých lidí a budoucnost Smečky –, ale ani na minutu nepochybují, že míří přímo do pasti…



12288282MAGIE STŘELNÉHO PRACHU
Autor: Ilona Andrews
Série: Svět Kate Daniels
Díl v sérii: 1. díl (v rámci série Kate Daniels 5,5. díl)
Datum vydání: 2014

Andreu Nashovou možná vyhodili z řad Rytířů milosrdné pomoci jen proto, že je podle nich „hřích“ být kožoměncem, ale ona se odmítá stáhnout do ústraní a lízat si rány. Možná přišla o vše, na čem dosud usilovně pracovala, ale když jí život staví do cesty překážky, je připravená se s nimi porvat – jen si na to musí vybrat ten správný kalibr. Zatímco se snaží znovu najít pevnou půdu pod nohama, pracuje pro Špičkově ostrou vyšetřovací agenturu, firmu své nejlepší kamarádky Kate Danielsové.
Ale když někdo nečekaně zabije kožoměnce pracující pro Rafaela Medranu, Andreina bývalého milence a alfu samců klanu Boud, dostane na starost ten nejhorší případ ve své kariéře. Andrea a Rafael budou muset spolupracovat, aby polapili mocného zabijáka, a stihnout to dřív, než se stačí zabít navzájem nebo než to jejich záhadný cíl udělá za ně. Ale když zachraňujete svět, občas je nějaká menší oběť potřeba, nebo ne?



SMYSLNÉ ZLO
Autor: Keri Arthur
Série: Strážkyně Riley Jenson
Díl v sérii: 3. díl
Datum vydání: 2014

Ve světě magie a svodů odhaluje noc krásu, zatracení i touhu. Riley Jensonová, napůl vlkodlak, napůl upír, pracuje pro organizaci dohlížející na nadpřirozené rasy – avšak nyní je sama.
Nadřízeným i milencům věří asi stejně jako úhlavním nepřátelům, a tak hraje podle vlastních pravidel. Jejím nejnovějším úkolem je proniknout do přísně střeženého paláce rozkoší, které vlastní zločinec jménem Deshon Starr. Tento šílený vědec již po desetiletí experimentuje v oblasti genetiky.
O Rileyinu přízeň soupeří dva sexy muži: chladný, svůdný upír, a neodolatelně přitažlivý vlkodlak. Riley musí zůstat ve střehu, protože pokud zachrání svět před Deshonem Starrem, zároveň zachrání i sebe samu – a kolem ní se zatím svírá past…




NIGHT BROKEN
Autor: Patricia Briggs
Série: Mercy Thompson
Díl v sérii: 8. díl
Nakladatelství: Fantom Print
Datum vydání: 2014

Nečekaný telefonát přinese Mercy zajímavou výzvu. Bývalá manželka jejího druha Adama má problémy a je na útěku před svým novým přítelem. Adam není z těch, kdo by odmítli žádost o pomoc – a Mercy to ví. Když se ale Christy usadí v Adamově domě, nedokáže se Mercy zbavit pocitu, že na celé situaci není něco v pořádku.
Brzy se její podezření potvrdí, když se dozví, že Christy nemá ani zdaleka dobré úmysly. Chce Adama zpátky a je ochotná udělat pro to cokoli, dokonce i obrátit Adamovu smečku proti Mercy.
Mercy se nemíní vzdát bez boje, objeví se ale mnohem větší hrozba. Christyin bývalý není jen špatný člověk – vlastně možná není vůbec člověk. A když se začnou hromadit mrtvoly, musí Mercy odsunout stranou osobní problémy a postavit se tvorovi, který může roztrhat na kusy celý její svět.





4447622SOME GIRLS BITE
Autor: Chloe Neill
Série: Upíři z Chicaga
Díl v sérii: 1. díl 
Datum vydání: 2014

Život vysokoškolačky určitě nebyl žádná sláva, ale k Merit prostě patřil. Dařilo se jí docela dobře, ovšem jen do chvíle, než ji napadl upír. Stihl si dát jen doušek, vyplašen jiným krvesajem. Ten se rozhodl, že nejlepší způsob, jak Merit zachránit, je přeměnit ji v nemrtvou.
Ukáže se, že její zachránce je mistrem upířího rodu Cadoganů. Merit se už nebude potit nad diplomovou prací. Bude se snažit zapadnout mezi upíří smetánku, obývající honosné sídlo v chicagské čtvrti Hyde Park, a být spolu s ostatními věrnou Ethanu Sullivanovi, „majiteli panství“.
Vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo, bohužel taky očekává Meritin vděk a úslužnost. Jenže nepříjemná alergie na sluneční svit a Ethanovy postoje jsou tím nejmenším, co Merit znepokojuje.
Někdo po ní vytrvale jde. Její uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války – a při té poteče krev.





6319978FRIDAY NIGHT BITES
Autor: Chloe Neill
Série: Upíři z Chicaga
Díl v sérii: 2. díl 
Datum vydání: 2014

Deset měsíců poté, co upíři odhalili smrtelníkům v Chicagu svou existenci, si coby celebrity užívají pozornost hodnou hollywoodských hvězd. Jakmile se však lidé dozvědí o jejich Mejdanech – hromadných večírcích, kde upíři hodují a kam si za tímto účelem vodí smrtelníky jako dobytek – začnou obyvatelé města brousit kůly.
Nyní záleží na novopečené upírce Merit, aby se znovu spojila se svou snobskou rodinou a fungovala jako prostředník mezi lidmi a krvesaji, a aby další nechutné detaily upířího života nepronikly do médií.
Někdo si však mír mezi nimi nepřeje – někdo, kdo v sobě chová dávnou zášť…



the-city-coverTHE CITY
Autor: Stella Gemmell
Datum vydání: 2014

Město je starodávné, mnohovrstvé. Kdysi bývalo prosperující metropolí, nyní se ale rozrostlo za své hranice, vyvolává nesčetné války se sousedními kmeny a vše, co dříve bývalo zelené a úrodné, mění v pustinu.
Ve středu Města žije císař. Viděl ho jen málokdo, ale ti, kterým se to podařilo, ho popisují jako muže v nejlepších letech, přestože by měl být stařičký. Někteří lidé ponuře spekulují, že už není člověk, pokud jím vůbec kdy byl. Hrstka pak dospěla k zoufalému závěru, že válka skončí pouze tehdy, když ukončí císařův nepřirozeně dlouhý život.
Povstalci v bludišti stok Města, kde chudáci bojují ve tmě o přežití, i na krví promáčených bojištích, kde jen málo hrdinů dokáže vydržet nekonečné obléhání, upínají své naděje k jednomu muži – Shuskarovi. Bývalý císařův generál byl kdysi dávno zrazen a je považován za mrtvého. Pod různými falešnými jmény ale přežil, zřekl se Města a schovává se před svým nesmrtelným nepřítelem.
Teď ale nadešel čas, aby se pustil do poslední bitvy za osvobození Města od stvůry, která se uhnízdila v jeho srdci a tahá za nitky, které udržují zemi ponořenou v krvi.



tobender-sturmZUŘÍCÍ BOUŘE
Autor: Markus Heitz
Série: Legendy alfů
Díl v sérii: 4. díl
Datum vydání: 2014

V posledním svazku Legend alfů uzavírá Markus Heitz kruh a spojuje cykly o trpaslících a alfech v jeden celek. Zuřící bouře přímo navazuje na románOsud trpaslíků a vypráví o dvou národech, které kdysi byly neúprosnými nepřáteli a pro něž nyní nadešla nová doba.
Po událostech popsaných v Osudu trpaslíků je Skrytá země zlomená. Děsivá bitva si vyžádala na hrdinech mnoho obětí, aby byla vlast trpaslíků, elfů a lidí uchráněna před zlem.
Lot-Ionan a alfové jsou poraženi, Aiphatòn, syn Nesmrtelných a někdejší císař alfů, se vydává hledat poslední příslušníky svého národa v jejich úkrytech ve Skryté zemi, aby je zničil. Přísahal, že alfové již nikdy nesmí představovat nebezpečí.
Na cestách však narazí na záhadnou čarodějnici a její příbuzenstvo. Ti se vyznají ve zcela zvláštních kouzlech, proti nimž zdánlivě není obrany. Pokud se Aiphatònovi nepodaří Botoiky zadržet, hrozí oslabené Skryté zemi zánik. Z alfa, někdejšího smrtelného nepřítele Skryté země, se stává její největší naděje.
V Tungdilově vlasti se však dějí ještě další věci, které si trpaslíkův dávný přítel Pruďas nedokáže vysvětlit…



the-blinding-knife-coverTHE BLINDING KNIFE
Autor: Brent Weeks
Série: Světlonoš
Díl v sérii: 2. díl
Datum vydání: 2014

Gavin Guile umírá.
Myslel si, že mu zbývá ještě pět let – a najednou je to necelý rok. Problémy se na něj hrnou ze všech stran: padesát tisíc uprchlíků, nemanželský syn, bývalá snoubenka, která možná odhalila jeho nejtemnější tajemství. Všechna magie světa divočí, hrozí zničení Sedmi satrapií.
A co je nejhorší: povstávají staří bohové a jejich armáda padlých mágů je nezastavitelná. Jedinou spásou může být bratr, kterému Gavin před šestnácti lety ukradl svobodu i život.



15831550SHAPESHIFTED
Autor: Cassie Alexander
Série: Edie Spence
Díl v sérii: 3. díl
Datum vydání: 2014

Sestra Edie Spenceová je znovu povolána, aby zachraňovala životy. Tentokrát je to ale osobní. Přijde jí nová komunita zombií, upírů a měňavců na pomoc, když je nejvíc potřebuje?
Když byla Edie propuštěna z paranormálního oddělení Okresní nemocnice, zhroutil se jí celý svět. Teď se opět otřásá v základech. Její matka je smrtelně nemocná a existuje jen jedna věc, která ji může zachránit: upíří krev. Upíří komunita se však Edie straní. Kde ji má tedy získat, aniž by při tom přišla o život?
Edie doufá, že ji sežene na klinice na druhém konci města, kde teď pracuje, ale kde také roste zlá moc. Zuří války upírů. Vracejí se staří nepřátelé. Objeví se i Ediin bývalý přítel-zombie. Je však stále tím mužem, kterým býval? A co bude se záhadným doktorem, s nímž ji pojí nečekané pouto?
Bude na to muset přijít brzo, protože se má co nevidět rozpoutat peklo – do slova a do písmene – a čas běží…


17376132DEADSHIFTED
Autor: Cassie Alexander
Série: Edie Spence
Díl v sérii: 4. díl
Datum vydání: 2014

Když se sestra Edie vrhne do nejnovějšího nadpřirozeného dobrodružství, málem je stažena do hlubin…
Edie Spenceová – zdravotní sestra na oddělení pro paranormální pacienty – zoufale potřebuje dovolenou. Musí si oddychnout, aby si uchovala zdravý rozum. Když však spolu se svým přítelem, měňavcem Asherem, vyrazí lodí na Havaj, zjistí, že mořská nemoc nebude jedinou věcí, která by mohla ohrozit jejich romantický výlet.
Na palubě se Asher setká tváří v tvář s Nathanielem, dávným nepřítelem z temné minulosti. Asher je přesvědčen, že má něco za lubem… Zvláště, když pasažéry začne kosit záhadná nemoc, jež se nepodobá ničemu, s čím se Edie a Asher kdy setkali.
Edie brzo zjistí, že musí bojovat o život člověka, na němž jí nejvíce záleží – Ashera. Dokáže Edie ve vzniklém chaosu zachránit jejich společnou budoucnost? Bude toto setkání s nadpřirozenem její poslední?



breach-zone-coverPRŮLOM
Autor: Myke Cole
Série: Stínové operace
Díl v sérii: 3. díl
Datum vydání: 2014

Velké Znovuprobuzení se nerodilo v poklidu. Po celé zemi se v lidech všech národností budí magie. Spolu s ní v sobě tito „Napojení“ nalézají děsivé schopnosti: přivolat bouřku, nechat ožít mrtvé, podpálit všechno jediným dotekem. Ti, v nichž se Projeví magie, si budou muset vybrat: stanou se ovčáckým psem a budou hlídat stádo, nebo vlkem, který stádo sežere.
Je po krvavé bitvě o Operační základnu Hranice. Prezident byl skandálně obviněn z velezrady. Podplukovník Jan Thorsson, známý jako Harlekýn, se stává národním hrdinou, zároveň ale také vyvržencem z vojenských složek, které byly jeho jedinou rodinou.
Portomant Oscar Britton pobývá v exilu, odkud spolu se skupinou rebelů bojuje za rovnoprávnost Napojených. Konkuruje mu však mocná rivalka: Skylla, chodící zbraň, bojující za lidstvem posvěcený apartheid, v němž je nucen žít její druh. Skylla se nezastaví před ničím.
Její nelidské vojsko vtrhne do New Yorku a jedinou silou, která dokáže zabránit masakru, jsou vojáci Jednotek nadpřirozených operací. A pokud Harlekýn chce, aby ho vzali zpět, bude se muset postavit této šílené ženě ze své minulosti, kterou její moc změnila v cosi ďábelského…



shade-coverSHADE
Autor: Richard A. Knaak
Série: DragonRealm
Datum vydání: 2014

Přeživší z kdysi mocné rasy mágů, čaroděj známý v Dračí říši jako Shade, se snaží zlomit kletbu, kterou na sebe před tisíci let sám uvalil v naději, že unikne smrti… i něčemu daleko horšímu.
Místo nesmrtelnosti byl ale odsouzen k nekonečné řadě životů, střídajících se mezi temnotou a světlem, a „smrt“ pro něj znamená jen další a další vzkříšení. Čaroděj v kápi, muž se zastřenou tváří a vrtkavou, ale strašlivou mocí, jenž je hrozbou stejně tak pro své přátele i nepřátele, se musí postavit nejen těm, kteří jím manipulují, ale i sám sobě.
A co hůř, musí to udělat s vědomím, že i sama země s ním může mít nekalé plány…



the-path-of-daggers-coverCESTA NOŽŮ
Autor: Robert Jordan
Série: Kolo času
Díl v sérii: 8. díl
Datum vydání: 2014

Seanchané se zmocnili Ebú Daru. Nyneiva, Elain a Aviendha míří do Caemlynu, aby Elain mohla poprávu usednout na trůn, ale cestou narazí na nepřítele mnohem horšího než Seanchané.
V Illianu Rand přísahá, že Seanchany zažene, jako to už jednou udělal, třebaže se mezi asha'many začínají projevovat známky šílenství. V Ghealdanu Perrin čelí intrikám bělokabátníků, Seanchanu, rozprášených Shaido Aielů i samotnému prorokovi. Perrinova milovaná žena Faile by mohla zaplatit svým životem a Perrin sám možná bude muset zaprodat svou duši, aby ji zachránil.
Mezitím vzbouřené Aes Sedai pod velením své mladé amyrlin Egwain z al'Vereů stojí proti vojsku, které se jim snaží zabránit v cestě do Bílé věže, ale Egwain je odhodlána svrhnout samozvanou amyrlin Elaidu a sjednotit Aes Sedai. Jen ještě neví, jakou cenu za to budou muset ostatní – i ona sama – zaplatit.



new-spring-coverNOVÉ JARO
Autor: Robert Jordan
Série: Kolo času
Díl v sérii: prequel
Datum vydání: 2014

Město Kanlún, ležící nedaleko od zjizvené pustiny Morny, je opevněné útočiště před nebezpečím na dálném severu, úkryt před zločiny těch, kdo slouží Temnému. Alespoň tak se to povídá. Ovšem po městě, které vítá alʼLana Mandragorana, vypuzeného krále Malkieru a nejlepšího šermíře své doby, kolují šeptem vedené řeči o zplozencích Stínu. Důkaz, pokud by Lan takový žádal, že moc Temného opět sílí a jeho pohůnci pracují po celé zemi.
Přesto se uvnitř kanlúnských hradeb Lan setká se ženou, která změní jeho osud. Moirain je mladá a mocná Aes Sedai, která sem přišla hledat pravdu. Potřebuje pomoc při zoufalé snaze ověřit jisté nejasné a zpochybňované proroctví – které mluví o tom, jak zahnat Stín zpátky, a o zrození dítěte, jež by mohlo být Drakem Znovuzrozeným.



18006456STŘEPY ČASU
Autor: Lynn Flewelling
Série: Noční běžci
Díl v sérii: 7. díl
Datum vydání: 2014

Guvernér posvátného ostrova Kouros a jeho milenka byli zabiti uvnitř zamčené a hlídané místnosti. Jediní svědkové zločinu – stráž, která vyrazila dveře, když zevnitř uslyšela výkřiky – zešíleli hrůzou, blábolíce o přízracích… a věcech horších než přízraky.
Alek a Seregil, mistři špehové, které na Kouros vyslala královna, tu nacházejí veškeré vzrušení a nebezpečí, jaké si jen mohou přát – a ještě nějaké navíc. Neboť se zde probudilo pradávné zlo, nesmírná moc, která se nezastaví, dokud neunikne z vězení na onom světě a nepomstí se všem, kdo žijí.
A jen takoví, jako je Alek – který zemřel a byl navrácen do života – mohou vkročit mezi světy a postavit se vrahovi…, přestože to znamená druhou a až příliš trvalou smrt.



slave-to-sensation-coverOTROKYNĚ CITŮ
Autor: Nalini Singh
Série: PSY-Měňavci
Díl v sérii: 1. díl 
Datum vydání: 2014

Ve světě bez emocí, v němž vládnoucí psyové jakékoliv tužby trestají, musí Sascha Duncanová skrývat své pocity, které ji usvědčují z nedokonalosti. Odhalit je by znamenalo vystavit se hrůzné „rehabilitaci“ – kompletnímu vymazání duše a ztrátě všech vzpomínek na to, kým byla…
Lucas Hunter je měňavec, člověk i zvíře v jednom, hladový právě po těch zážitcích, kterými psyové opovrhují. Po staletích křehkého soužití stojí nyní psyové a měňavci na pokraji války, vyvolané brutálními vraždami několika měňaveckých žen. Lucas je odhodlán nalézt mezi psyi vraha, který chladnokrevně zabil členku jeho smečky, a Sascha je jeho vstupenkou do pečlivě střežené psyské společnosti.
Brzy však zjistí, že je tato na první pohled chladná žena schopna intenzivních prožitků – což silně přitahuje zvíře v jeho nitru. Lucas a Sascha jsou lapeni mezi dvěma znesvářenými světy a musejí oba zůstat věrni tomu, kým jsou – nebo vše obětovat a okusit temné pokušení…



visions-of-heat-coverVISIONS OF HEAT
Autor: Nalini Singh
Série: PSY-Měňavci
Díl v sérii: 2. díl 
Datum vydání: 2014

Faith NightStar dávno přivykla naprosté citové sterilitě Utišení, ale nyní je bez zjevné příčiny trýzněna temnými a krvavými představami o smrti. To nikdy nevěstí nic dobrého, ale u Faith je situace ještě horší, protože je to F-psyka, obdařená vysoce ceněnou schopností předvídat budoucnost. Pak se její vize promění v ještě nebezpečnější pocity – ve spalující touhu… a intenzivní rozkoš. Její jasnozřivost je tak mocná a její mysl tak křehká, že emoce, po kterých touží, ji mohou snadno zničit.
Měňavec Vaughn D’Angelo na sebe umí brát podobu člověka i jaguára, ale je to jeho zvířecí stránka, kterou to k Faith silně přitahuje. Jaguáří instinkty mu říkají, aby si tuto naprosto fascinující ženu přivlastnil, a lidská polovina nic nenamítá. Zatímco Vaughn prahne po pocitech a touží Faith po všech stránkách uspokojit, pro ni je chtíč nebezpečím, které by mohlo zpřetrhat poslední vlákna její příčetnosti.
A jsou tu ještě psyové, kteří chtějí Faithiny schopnosti využít k vlastním cílům. Musejí ji proto všech pocitů zbavit – a od Vaughna ji držet co nejdál.



unholy-ghosts-coverUNHOLY GHOSTS
Autor: Stacia Kane
Série: Downside
Díl v sérii: 1. díl 
Datum vydání: 2014

Svět není takový, jaký býval. Mrtví vstali z hrobů a útočí na živé. Mocná Církev Skutečné pravdy, která od pádu vlády o všechny pečuje, přísahala, že odškodní občany obtěžované mrtvými.
Seznamte se s Chess Putnamovou, potetovanou čarodějkou a neformální lovkyní duchů, která se v zapuzování děsivých mrtvých opravdu vyzná. Ale Chess skrývá temné tajemství – dluží spoustu peněz nebezpečnému drogovému králi Bumpovi, který chce okamžitou splátku ve formě nebezpečné práce zahrnující černou magii, lidskou oběť, ohavného démonického netvora a tolik zlovolné magie, že by dokázala vyhladit celé město duší.
Chess je zmítána mezi vášní k vůdci nepřátelského gangu a přitažlivostí k Bumpovu nelítostnému vymahači. Začíná zvažovat, jestli ten spěch stojí za to… Jasně, že stojí.



monster-hunter-nemesis-coverLOVCI MONSTER: NEMESIS
Autor: Larry Correia
Série: Lovci monster
Díl v sérii: 5. díl
Datum vydání: březen 2014

Agent Franks z amerického Úřadu pro kontrolu monster je složitý člověk – a také složený ze spousty dalších lidí. Víc jak dva metry na výšku, samé svaly, prakticky nezničitelný. Navíc se posiluje mocným alchymistickým elixírem a obývá ho mazaný duch starší než samotné lidstvo.
Štěstí, že je na naší straně. Většinou.
Když jednomu z Otců zakladatelů odpřísáhl, že bude Spojené státy americké chránit před všemi monstry, měl Franks jedinou podmínku – bez ohledu na to, co o něm vláda zjistí, bez ohledu na to, co se dozví o jeho fyzickém stavu a chemickém složení jeho elixíru, americká vláda se nikdy, nikdy nepokusí vytvořit někoho dalšího, jako je on. Tato podmínka je absolutní, a pokud ji vláda poruší, veškeré dohody padnou.
Utajený projekt Nemesis, vedený tou samou agenturou, pro kterou Franks pracuje, se s pomocí sofistikované technologie a genetického inženýrství přesto do takového vývoje pustil. A řediteli nestačilo „vyrobit“ jen jednoho. Ne, on jich musel mít hned třináct.
Teď se všechno provalilo a nikdo nedokáže zuřit tak jako zrazené monstrum. Zvlášť když tím monstrem je neumírající stroj na zabíjení, co likviduje upíry a vlkodlaky s jednou rukou svázanou za zády.



dreadnaught-coverNEOHROŽENÝ
Autor: Jack Campbell
Série: Ztracená flotila 7
Podsérie: Za hranicí 1
Datum vydání: 2014

Kapitán John „Black Jack“ Geary na začátku stoleté války mezi Aliancí a Syndikovanými světy domněle zahynul a stal se pro Alianci velkým hrdinou. Když byl po sto letech hibernace zachráněn, dokázal dovést ztracenou alianční flotilu zpátky domů a nakonec přinesl Alianci i vítězství v hořké válce.
Jako velkoadmirál Geary teď musí unikat před nesnesitelným obdivem obyvatel Aliance… a před nepřátelstvím aliančních politiků, kteří živou legendu považují za příliš velké ohrožení své vlastní moci.
Oficiální válka se Syndiky sice skončila, ale to neznamená, že Alianci čeká mír, což je stav, jaký nikdo živý kromě Gearyho nepamatuje. Centrální syndická vláda sice podepsala mír, nicméně její moc je natolik oslabena, že se od Syndikovaných světů odtrhávají jednotlivé sluneční soustavy s vlastními plány pro budoucnost a je jen otázkou času, kdy anarchie vyvolá další válečné konflikty…
A navíc někde za syndickými hranicemi číhá cizí inteligentní rasa, která pravděpodobně válku mezi lidmi rozpoutala. Koho jiného než hrdinu Gearyho může alianční vláda vyslat s nově vytvořenou první alianční flotilou na průzkum území cizí rasy?
Na první pohled dávají Gearyho rozkazy smysl, ale pokud se vezme v úvahu stav lodí flotily, sabotáže prováděné na flotile politiky i vojenským velením a obrovské nebezpečí, jaké může na neznámém území čekat… začíná to zavánět sebevražednou misí.



invincible-coverNEOHROŽENÝ
Autor: Jack Campbell
Série: Ztracená flotila 8
Podsérie: Za hranicí 2
Datum vydání: 2014

Admirál John „Black Jack“ Geary si své postavení zasloužil, když zvítězil nad Syndikovanými světy a ukončil tak sto let trvající válku, nicméně spíše než vděk nadřízených si vysloužil nedůvěru a strach. Když ho vláda s flotilou stárnoucích lodí vyslala na velmi nebezpečnou misi s úkolem prozkoumat sluneční soustavy za hranicemi Syndikovaných světů, nejednala jen z obav z inteligentní rasy zvané enigma, ale především z Gearyho.
Geary, stále věrný starým ideálům, jaké se uznávaly za jeho časů před sto lety, rozkaz pochopitelně provedl, ale narazil na ještě větší nebezpečí, než se obával – po skoku do další soustavy vletěl přímo před obrovitou flotilu nových neznámých mimozemšťanů.
Ti stejně jako enigmané naprosto ignorují pokusy o mírovou komunikaci a zatímco se Gearyho lodě snaží uhýbat před sebevražednými nálety, musí Geary vymyslet, jak se dostat přes gigantickou pevnost chránící skokový bod do bezpečí, aniž by při tom přišel o většinu flotily.



countdown-to-war-coverBATTLEFIELD 4: ODPOČET DO VÁLKY
Autor: Peter Grimsdale
Série: Battlefield
Díl v sérii: 4. díl
Datum vydání: 2014

Čas 3:00 ráno, teplota –20 °C, místo: čínsko-severokorejská hranice – a mise šanghajského operativce CIA Laszla Kovice se právě řítí přímo do horoucích pekel. Kovic dostal za úkol vyzvednout přeběhlého severokorejského jaderného vědce a přitom nevědomky zavedl tým mariňáků do smrtící pasti. Potlučený a promrzlý Kovic se vrací do Šanghaje hledat odpovědi. Zradili ho, nebo jim někde unikají informace?
Během pár hodin se stává terčem pro spoustu lidí, včetně čínských špionů. Navzdory rozkazům sestaví vlastní tým z lidí z šanghajského podsvětí – z geniálního hackera, zloděje a bývalého odstřelovače speciálních jednotek. Společně proniknou do srdce smrtící konspirace, která zahrnuje v Americe narozeného čínského gangstera a jednoho z nejuznávanějších vůdců země.
Zatímco se Šanghaj propadá do chaosu, Kovic se snaží zastavit spiknutí dřív, než mezi Východem a Západem vypukne globální válka.



the-umbrella-conspiracy-coverTHE UMBRELLA CONSPIRACY
Autor: S. D. Perry
Série: Resident Evil
Díl v sérii: 1. díl
Datum vydání: 2014

V lesích okolo odlehlé horské komunity nečekaně dojde k řadě brutálních vražd. Začnou se šířit bizarní zvěsti a všechny se nějak týkají sídla společnosti Umbrella Corporation. Zvláštní jednotka STARS dostane za úkol problém vyřešit.

Žádné komentáře:

Okomentovat