čtvrtek 13. března 2014

Lauren Kate - Slza (Atlantida #1)

Název: Slza
Původní název: Teardrop
Autor: Lauren Kate
Série: Atlantida
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 336
Nakladatelství: YOLI
V ČJ: vyšlo v červnu 2014

Nikdy nesmíš plakat...

Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...
Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.



UKÁZKA Z KNIHY
Série Atlantida
   

10 komentářů:

  1. Obálka je nádherná, ale trošičku podle anotace mi to zní jako slátaninka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauren Kate má vždycky krásné obálky knih :), s tím obsahem už to bývá horší ... Četla jsem od ní zatím jen první díl Andělů (a nějak se nemůžu donutit k přečtení pokračování, i když je mám doma), tudíž můžu soudit pouze podle jedné knihy ... :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá zajímavě a má pěknou obálku! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu výš, Lauren Kate má krásné obálky knih. Co se týče obsahu, můžu porovnávat pouze s "Pádem", tudíž od knihy příliš neočekávám, což ale nutně nemusí znamenat, že mám pravdu. :)

      Vymazat
  3. Ta obálka je krásná, ale ta anotace... No, řekněme, že ve mně vyvolává smíšené pocity. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, anotace není zrovna nejoriginálnější, ale třeba kniha překvapí. Nejspíš se k ní dostanu až nebudu mít zrovna co číst (momentálně to vidím až za hodně dlouho :D, "povinná" četba mě zaměstnává dostatečně), ale radši neočekávám zázraky. :)

      Vymazat
  4. Ahojky,
    na knižním klubu píšou že je to fantasy pro dospělé,
    ale na goodreads píšou nad 10 a pro mládež takže nevím .
    Prosím poradte .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu bych zařadila do kategorie pro mládež, stejně jako autorčinu předchozí sérii Andělé. :)

      Vymazat
  5. Přečetla jsem a musím říci, že je moc pěkná. Myslím si, že na obal nalákala hodně lidí :) . Na začátku je děj celkem o ničem, ale potom se to vylepší (tak po 70 stránkách). Nepatřím k velkým čtenářkám, dá se říct, že se mohu zařadit do skupiny ,antičtenářky´, ale opravdu ráda si přečtu i druhý díl (pokud nějaký druhý díl bude, pevně v to doufám). Tuhle knihu bych zařadila do kategorie pro mládež, ale tu starší mládež :D.

    OdpovědětVymazat