čtvrtek 13. března 2014

Nepřehlédněte v Levných knihách ... II.


V Levných knihách se opět objevila nová "várka" knih (nakladatelství Fragment, Triton). Zde máte menší přehled toho, co mě celkově z nabídky zaujalo. Rozkliknutím názvů se dostanete na příslušnou stránku, kde lze knihu objednat - pokud je dostupná v e-shopu (některé jsou dostupné pouze v e-shopu).
Na první část článku se můžete podívat ZDE.


OŠKLIVÍ
Autor: Scott Westerfeld
Série: Oškliví (Uglies)
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 328
Cena v LK: 29 korun

Každý může být úchvatně krásný, co je na tom špatného? Tally bude brzy šestnáct a už se nemůže dočkat. V jejím světě šestnácté narozeniny znamenají operaci, která člověka změní z fyzicky ošklivého na dokonale krásnou bytost, a tím jej katapultuje do ráje špičkových technologií, kde jedinou prací je nikdy nekončící zábava.
Několik týdnů před narozeninami však Tally potkává novou kamarádku Shay, která si není úplně jista, jestli vůbec chce být krásná. Mnohem raději by se ocitla mimo dokonalý svět, na utajeném místě zvaném Kouř, kde žijí oškliví, kteří se rozhodli vzbouřit proti diktátu a povinnosti být krásný. Když Shay uteče a zanechá Tally zašifrovaný vzkaz s popsanou cestou do společenství, odhalí Tally odvrácenou stranu světa krásných - a není to nic pěkného. Úřady ji postaví před nejhorší volbu, jakou si dokáže představit: buď najde svoji kamarádku a vrátí se s ní zpět, a zároveň prozradí úřadům, kde se úkryt nachází, nebo nikdy nebude krásná. Její rozhodnutí jí navždy změní život… 



Autor: L. J. Smith
Série: Temné vize
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 272
Cena v LK: 39 korun

Schopnosti, které přesahují lidské chápání! Kaitlyn má nezvyklé oči a jasnovidecké schopnosti. Žije s pověstí čarodějky. Pozvání do institutu nadaných pro ni znamená naději na nový život. Všichni se však brzy dozví pravdu o experimentu, který ohrožuje jejich zdravý rozum a životy… Zatímco přemýšlela, stále si kreslila. Nebo spíš její ruka si kreslila - zdálo se, že její mozek to vůbec nevnímá. Teď se podívala dolů a poprvé si všimla, co vytvořila. Pavučinu. Ale divné bylo to, co bylo pod tou pavučinou, tak blízko, že se jí to skoro dotýkalo. Oči. Široce otevřené, kulaté oči s hustými řasami. Oči Bambiho. Dětské oči.



Autor: L. J. Smith
Série: Temné vize
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 248
Cena v LK: 39 korun

Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova Institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?



Autor: Vasilij Golovačev
Počet stran: 488
Cena v LK: 39 korun

V Rusku začnou za záhadných okolností umírat krásné dívky – miss Novgorodu, mladá modellka… Kněžka temného boha Moroka žádá o pomoc zápasnického šampióna a majitele „školy přežití“ Ilju. Bojovník, trestanec z lágru, filoložka a expertka na mytologii, tajný agent a další Iljovi přátelé se pouštějí do zdánlivě nerovného boje s falickým Morokovým kultem a jeho magií. Řežba může začít.



Autor: Jeanne DuPrau
Série: Kniha města Ember
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 296
Cena v LK: 19 korun

Doon a Lina poté, co našli cestu ven z Emberu, objevují krásy a záhady otevřené krajiny. Nikde však není ani živáčka, a proto se vydávají i s dalšími obyvateli podzemí na cestu, aby zjistili, zda v tomto prosluněném světě žijí nějací lidé. Když objeví vesnici Sparks, místní jsou samozřejmě udiveni: Kdo jsou ti podivní příchozí? Opravdu existuje nějaké město v hlubinách? Po jistém váhání se vesničané rozhodnou hosty přijmout mezi sebe - pod podmínkou, že budou pracovat ve prospěch obce. Lidé z Emberu jsou vděčni za podanou ruku, postupem času ale zjišťují, že příděly potravy jsou stále tenčí a rozmíšky častější. Rozkol mezi oběma skupina se prohlubuje a ve vzduchu se vznáší přízrak násilí. Podaří se Lině a Doonovi zabránit nejhoršímu?




Autor: Chris Bunch
Série: Pán draků
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 488
Cena v LK: 29 korun

Jako dítě Hal Kailas s oblibou šplhal po útesech kolem vesnice, pozoroval život draků, jež zde hnízdili, a snil o dni, kdy se sám stane dračím jezdcem. Pak začala válka a draci i jejich jezdci se stali nejvražednějšími zbraněmi. Neustávající akce je výzvou všem čtenářům, kteří si oblíbili fantasy s rozsáhlými vojenskými konflikty a dech beroucím spádem.



ZLATÝ PRAMEN
Autor: Karolina Francová
Počet stran: 392
Cena v LK: 29 korun

Janni Zlatý plamen neví, kdo je ani co je jeho úkolem. Jen na zápěstí mu září šperk, který jej označuje za přívržence hnutí, jež bylo nedávno drtivě poraženo. Princ Majo by měl patřit k vítězům. Přesto jej prohlásili za blázna a zbavili všech práv. Muž bez paměti a muž bez zdravé mysli - ani jeden zatím netuší, že je jejich údělem spojit se a zabránit zlu, které se nelítostně dere na svět a chce jej ovládnout.





Autor: Victoria Straussová
Série: Cesta Áratova
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 512
Cena v LK: 39 korun

Po dlouhých letech útlaku se právoplatní vládcové znovu zmocnili svatého města Baushparu. Znesvěcené chrámy mohou být konečně opraveny a utrpení odčiněno. Napětí mezi mocí světskou a církevní však roste. Objevují se zvěsti o odpadlých Tvůrcích, mocných čarodějích, kteří nejsou věrní ani králi ani Bratrstvu a jejichž magie jakoby neznala mezí. Axana je obdařena schopností pravdivého snění. Vidí svět mimo skrytou enklávu Útočiště, svět, o němž jsou lidé přesvědčeni, že už neexistuje, svět, který není tolerantní ke změnám a brzo strhne zdi jejich tajné svatyně. Axanino snění je však zakázané, varovat ostatní by znamenalo její zhoubu. Gyalo, mladý Tvůrce, je pověřen vedením výpravy do mystické Hořící země, která má za úkol přivést odpadlé mágy. Nebezpečná cesta je plná pokušení. Během ní bude stát tváří v tvář svým nejniternějším démonům, neboť Útočiště skrývá pravdu o samotné podstatě světa.



DRACHENFELS
Autor: Jack Yeovil
Série: Sága o Konradovi
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 238
Cena v LK: 29 korun

Detlef Sierck, který se prohlašuje za největšího dramatika na světě, vyhlásil, že příštím jeho představením bude ztvárnění konce Velkého čaroděje Drachenfelse – sehrané tam, kde zemřel, tedy v jeho ponuré pevnosti. Hradby Drachenfelsu však stále ještě ukrývají strašlivá tajemství a Detlefovi hrozí, že první noc jeho mistrovského díla se stane zároveň i poslední nocí jeho života.



Autor: Jack Yeovil
Série: Sága o Konradovi
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 216
Cena v LK: 29 korun

Konrad se vydává po stopách záhadného válečníka Chaosu v naději, že odhalí tajemství svého původu, pomstí smrt své milované a najde svoje místo ve světě, ve kterém se schyluje k rozhodujícímu boji mezi dobrem a zlem. Místo toho je vtahován do stále dalších konfliktů s nepřáteli – starými i novými zároveň. Druhé pokračování trilogie KONRAD ze světa Warhammeru.



Autor: Jack Yeovil
Série: Sága o Konradovi
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 238
Cena v LK: 29 korun

Síly Chaosu sevřely svůj stisk na Císařství. Bestie a skaveni drancují osady Starého světa a ve jménu svých nečistých bohů masakrují každého, kdo se jim postaví na odpor. Konrad musí čelit zoufalé přesile i proradnému spiknutí, které zasáhlo samotné srdce Císařství jako hniloba. Naštěstí najde ve svém boji za záchranu všeho lidského i nečekané spojence. Poslední, rozhodující boj proti nejzáludnějšímu nepříteli však musí vybojovat sám. Třetí díl Ságy o Konradovi.



Autor: David Weber
Série: Honor Harringtonová
2. povídková sbírka
Počet stran: 416
Cena v LK: 39 korun

Druhá povídková sbírka inspirovaná vesmírem Honor Harringtonové. David Weber sám přispěl dvěma povídkami. V jedné Honor a Nimitz poprvé prokazují své kvality při záchraně obětí laviny v lyžařském středisku, druhá se opět věnuje vztahu mezi stromovou kočkou a člověkem – tentokrát následnicí mantichorského trůnu. Životem stromových koček před érou Honor se zabývá i Linda Evansová . Jane Lindskoldová vypráví o tom, čím musela projít mladá královna Alžběta III., než se dopracovala poznání, v čem vlastně spočívá vládnutí. Konečně Roland Green popisuje tvrdé střetnutí Mantichory a Havenu o strategicky důležitou planetu.



Autor: David Weber
Série: Honor Harringtonová
3. povídková sbírka
Počet stran: 408
Cena v LK: 39 korun

Třetí sbírka povídek z vesmíru Honor Harringtonové. První povídka zavede čtenáře na samý začátek její kariéry, kdy se Honor během kadetské praxe účastní boje proti pirátům, kteří nejsou tak docela to, čím se zdají být. Ve druhé povídce se schyluje k okamžiku, kdy má vyjít najevo tajemství, které se stromové kočky už tolik set let snaží před svými lidskými přáteli utajit… a kdy se od základů změní vztah mezi oběma druhy. Honor nemůže být všude, a proto v případu pokusu o atentát na Zemi zasahuje manžel jedné z nejuznávanějších vojenských mučednic Hvězdného království Anton Zilwicki a využívá příležitosti k vyrovnání starých účtů. Poslední povídka pak zachycuje dění v mocenských kruzích Lidové republiky. Esther McQueenová a Oscar Saint-Just se chystají k rozhodující konfrontaci.



Autor: James Hayman
Série: Michael McCabe
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 320
Cena v LK: 39 korun

Detektiv Michael McCabe chce svou malou dceru vychovávat daleko od násilného prostředí velkoměsta. V klidném Portlandu ale čeká zkušeného policistu šok. Během vyšetřování se už setkal s hroznými věcmi, ale místní vrah je pro kriminalisty jako noční můra. Dívce, která je nalezena mrtvá na skládce, někdo s chirurgickou precizností vyřízl srdce. Ve stejný den, kdy je objeveno tělo, zmizí další mladá žena. McCabe je přesvědčený, že za oběma zločiny je jeden člověk. 
Co odhalí pátrání, jehož stopy vedou až do místní smetánky? Kdo se skrývá za tváří zkušeného zabijáka? Začíná závod s časem, ve hře je život unesené ženy...


NAPSÁNO KRVÍ
Autor: Andrea Kane
Počet stran: 328
Cena v LK: 39 korun

Během své práce se bývalá agentka FBI Sloane Burbanková mnohokrát ocitla v ohrožení života. Tentokrát ale nebezpečí číhá tam, kde by ho nečekala – za dveřmi luxusního bytu jejích rodičů. Matku někdo brutálně napadl a vše nasvědčuje tomu, že nešlo jenom o vloupání. Co má otec Sloane společného s chladnokrevným gangsterem? Jaké tajemství se skrývá v historii rodiny Burbankových?





Autor: Brett Hoffmann
Počet stran: 328
Cena v LK: 39 korun

Konzultanti z Wall Street Stella Sartori a Jack Rogers jsou vysláni do Milána, aby prověřili finanční ztráty jedné z nejvlivnějších rodin. Dědic celého impéria zemřel při záhadné explozi letadla, od té doby peníze z jejich konta mizí. Brzy se ukáže, že nepůjde o obyčejnou finanční analýzu. Stella a Jack jsou v nebezpečí života. Proč musel zemřít novinář, který pořídil záznam výbuchu? Kdo odposlouchává telefonáty? Byla smrt člena rodiny Aretinů tragická nehoda, nebo chladnokrevná vražda? Začíná hra o život a neúspěch znamená jistou smrt...



ZNOVUOBJEVENÍ ČLOVĚKA
Autor: Cordwainer Smith
Počet stran: 400
Cena v LK: 39 korun

Souborné vydání všech povídek, které Linebarger kdy pod pseudonymem Cordwainer Smith a které patří do fantastických žánrů.

Lidé po staletí poklidně žili ve své soustavě, dokud jako blesk z čistého nebe neudeřili Demmové. Na výzvy k jednání ani na nabídky míru nereagovali. Pouze lidská technologie se postavila do cesty absolutnímu demmskému vítězství.Jean Arquett za svého života poznal jen válku a stejně jako ostatní lidé sní o tom, že Demmy jednou zastaví. Převaha zbraní ale k cíli nevede. Rozhodl se proto najít jiný způsob, jak válku ukončit. Je odhodlaný proniknout do samého srdce Demmu, odhalit demmské slabiny a využít jich proti nepříteli. Je to jeho osud.Ale žádný člověk ještě nikdy na Demm nevkročil...



4 komentáře:

  1. Díky za upozornění, Ošklivých a Napsáno krví bych si vůbec nevšimla:) Ty ceny jsou neuvěřitelné, taková nákupy já můžu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je skvělý! Ošklivé si určitě koupím. A chtěla bych se zeptat - narazila jsem v Levných knihách na Dědičku od Amandy Hocking a zajímalo by mě, jestli je nějaká možnost, že tam postupně dají i další zlevněné díly této série. Nevím, zda čekat, nebo si je koupit hned dráž. Dík, Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím to vypadá, že bude v Levných knihách dostupný pouze první díl, možná časem se tam mohou další díly objevit, ale v současné době by měl být k dispozici zatím jen zmíněný první díl (pro jistotu se ještě poptám)... :)

      Vymazat
  3. Jéé, ok, děkuju :) Kačka

    OdpovědětVymazat