pátek 25. července 2014

Kristina Hlaváčková - Černý jezdec (Dračí oči #2)

Název: Černý jezdec
Autor: Kristina Hlaváčková
Žánr: YA, fantasy
Série: Dračí oči
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 392
Nakladatelství: Fragment
V ČJ: vyjde v září 2014

Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad ... kdyby o tom nikdo nevěděl?
Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čí dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?


Oficiální stránky autorky.

Kniha by měla vyjít v září 2014 u nakladatelství Fragment.

2 komentáře:

  1. Zdravím,

    přemýšlím, jestli je to ke škodě, to, že nemám ráda fantasy. Já tyhle příběhy prostě nemůžu nějak pojmout.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím,

    myslím, že ke škodě je pouze případ, kdy člověk nečte vůbec, případně knihy považuje za neužitečné a zbytečné. Fantasy literatura (stejně jako ostatní žánry) může být pro jednoho přínosem, pro druhého může být četba utrpením. Znám čtenáře z obou "stran barikády" a každý je spokojený se svojí "stranou".

    OdpovědětVymazat