čtvrtek 2. října 2014

Sophie Jordan - Nevítaní (Nevítaní #1)

Název: Nevítaní
Původní název: Uninvited
Autor: Sophie Jordan
Série: Nevítaní
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Coo Boo
V ČJ: vyjde 24. listopadu 2014

Genetická informace nikdy nelže. Pokud se v ní píše, že jsi vrah, jednou se jím určitě staneš.
Je rok 2021 a ve Spojených státech amerických se několikanásobně zvýšil počet vražd. Čím dál tím více lidí má totiž tzv. HTS syndrom – jejich DNA obsahuje vraždicí gen.
Davy je téměř dokonalá studentka prestižní střední školy, je krásná, chodí s úžasným klukem a je velmi talentovanou hudebnicí. Ale jednoho dne se celý její perfektní život sesype jako domeček z karet. Do jejího domu dorazí zástupci vlády a řeknou jí, že je nositelkou, tedy že je HTS pozitivní. Vlastní rodiče se jí začnou bát, přestože nikdy nikomu neublížila, vyhodí ji ze školy a ztratí všechno, co měla, o co se snažila, svou budoucnost.

Nositelů přibývá a svět, jak ho známe, se mění. Nikdo už se necítí v bezpečí. Lidi s HTS se začnou zavírat do internačních táborů. Davy má ale nakonec štěstí. Ocitne se ve speciálním výcvikovém táboře. Pokud se to dá považovat za štěstí – co z ní bude, když výcvik přežije? Vraždící monstrum? A dokáže se ubránit vlastním genům, nebo se stane vražedkyní?



Série Nevítaní

 

2 komentáře:

  1. Už se na knihu těším. Vypadá fakt krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná knížka, která poukazuje na to, jací lidé dokážou být monstra. Nebere se ohled na pohlaví. Drsně napsaný příběh. Moc se mi ta kniha líbila a těším se na druhý díl.

    OdpovědětVymazat