neděle 18. ledna 2015

Darynda Jonesová - Třetí hrob přímo před nosem (Charley Davidson #3)

Název: Třetí hrob přímo před nosem
Původní název: Third Grave Dead Ahead
Autor: Darynda Jones
Série: Charley Davidson
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 320
Nakladatelství: BETA Dobrovský
V ČJ: vyjde v březnu 2015

Vstupte do světa soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika se specializací na paranormální jevy. „Smrtka“ Charlie Davidsonová se vrací! A lije do sebe černé kafe, protože kdykoli zavře oči, vidí jeho – Reyese Farrowa, napůl člověka, napůl supermodela, a navrch ještě Satanova syna! Uvěznila ho sice na věčnost ve fyzickém těle, ale tak snadné to zase nebude. Teď musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem, uklidnit svého ustaraného tatínka a vypořádat se s gangem motorkářů.

Kniha by měla v překladu vyjít v březnu 2015 u nakladatelství BETA Dobrovský.


Série Charley Davidson
  

7 komentářů:

  1. Zajímavá série... dokonce si teď pohrávám s myšlenkou, že tomu dám šanci. Mám pár otázek... 1) Je to dost poutavé, aby u toho vydržel i neposedný čtenář, jako jsem já? Když mě něco nezaujme, čtu to třeba i rok. :D Nebo déle. 2) Je hlavní hrdinka sympatická a hází v jednom kuse zabijácké hlášky, nebo je to někdo vyloženě na přesdržku asi jako Bella ve Stmívání? :D A nakonec 3) má to smysluplný a inteligentně podaný příběh? Není to jen nějaká nepřehledná kaše ze všemožných atraktivních prvků, která ve skutečnosti nemá hlavu ani patu? :D Díky za informace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1) To je těžké říct, jestli tě to zaujme. Mně se to líbilo hodně, na goodreads to má hodnocení přes 4. Četlo se to dobře, sarkastické poznámky hlavní hrdinky byly dobré oživení a myslím, že by tě to mohlo bavit. ;)
      2) Já ji zařadila mezi oblíbené hrdinky. Není to žádná fňukna, nestěžuje si a hlášky taky hází. A navíc se jedná o poněkud netradiční hrdinku (většinou jsou to upírky a čarodějnice, smrtku potkáš málokde). Dala by se zařadit mezi hrdinky jako je Kate Daniels, Mercy Thompson, Tina Salo, Alex Craft, Chess Putman - ale to je spíš moje subjektivní zařazení, protože někomu můžou přijít naprosto na zabití. Ale na přesdržku jako Bella rozhodně není. :D
      3) Otázkou je, co si představuješ pod pojmem smysluplný a inteligentně podaný příběh. Hlavu a patu to má, není to samostatná kniha, takže na nějaká odhalení musíš počkat do dalšího dílu. Rozhodně to není příběh stylu : "Vidím sexy chlapa a nemůžu bez něho být a zbožňuju ho od prvního pohledu a celý příběh řeším, jak bez něho nedokážu žít. " Jak říkám, je to jedna z nejlepších urbanek, co jsem četla. Sečteno podtrženo: Přečti si to a uvidíš. ;)

      Vymazat
    2. A to je přesně to, co jsem chtěla slyšet (vidět), že nejde o příběh, kdy hrdinka celou dobu řeší, jak nedokáže žít bez toho dokonalého chlapa. :D Prima, myslím, že mám všechny odpovědi, které potřebuji. Akorát mě teda poněkud odradilo, co jsem si teď přečetla níž - že to má 9 dílů?!!! Nejsem příznivcem tak dlouhých sérií. Lezou do peněz a kvalita s dalšími díly většinou klesá. Uvidíme, možná jednou nebudu mít co číst (hahaha) a zkusím to. :-)

      Vymazat
  2. Kolik bude mít série celkem dílů? Děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatiaľ ich v aj vyšlo 9 ... mňa by skôr zaujímalo, aká je predajnosť kníh, lebo na sk vyšla len prvá časť a ukončili vydávanie pre nízky predaj :-( dík za to, že v cz vychádzajú... Luss

      Vymazat
    2. Souhlasím s předchozím komentářem, v originále je jich zatím 9 (8. a 9. díl teprve tento rok v originále vyjdou).
      V češtině zatím vyšly první dva, třetí by měl vyjít v březnu. A podle prodejnosti se budou překládat další.

      Vymazat
  3. Tak teď mám velkou radost! :) Moc se na knížku těším:)

    OdpovědětVymazat