neděle 3. dubna 2016

Nepřehlédněte v Levných knihách

Pokud sledujete blog na facebooku, pak víte, že vedu cosi jako album novinek v Levných knihách. Album sice promazávám, ale začíná to být trochu neefektivní. Tak proč nevytvořit pravidelný přísun v podobě článků?
Zatím poslední novinky sice už na facebooku jsou, ale proč si to nezopakovat? 
Obálky lze rozkliknout, odkázáni budete na stránky LK. 

První, na co jsem narazila, byla série Temní lovci od Sherrilyn Kenyon. Osobně mě to dost mrzí, neboť se mělo jednat o znovuvzkříšení celé série v českém překladu. Nakonec se vydávání uzavřelo po třetím díle. A myslím si, že si za to může nakladatelství samo. Kromě toho, že překlad nepatřil mezi skvosty (a přeložit jména hlavních hrdinů taky na atraktivitě nepřidalo), byla prakticky nulová propagace. A na obálku byl taky žalostný pohled (font písma byl super, černá barva také, ale za zvolené obrázky bych někoho propleskla). A to je opravdu obrovská škoda! Zatím jsem ze série přečetla jen 6 dílů, ale rozhodně hodlám pokračovat.
Milence snů a Noční rozkoše jsem si koupila hned po vydání, ačkoliv jsem oba díly již četla. Když jsem si ale přečetla, jak se Talon změnil v Drápa, zaváhala jsem. A když se objevilo vyjádření, že se čeká na prodeje předchozích dílů a podle toho vyjde další díl, tušila jsem, že s vydáváním je konec. Ono to totiž vždycky začíná stejně. Takže jsem nákup bojkotovala a nyní si díl koupím v LK za 59 Korun, ať mám tu "českou trilogii" celou.

Série Temní lovci (Sherrilyn Kenyon)
Milenec snů 49 Kč
Noční rozkoše 49 Kč
Objetí noci 59 Kč
  
___________________________________________________________________

Velkým překvapením je pak série Prozřetelnost od Jamie McGuire. V LK sice objevíte knihy z jiné její série - Krásná katastrofa, Učiněná katastrofa a Nádherná svatba (+ samostatná kniha Červený vrch), ale všechny knihy jsou z nakladatelství Fortuna libri, jehož knihy se prakticky všechny objevily v LK.
Ať je to jakkoliv, nyní si můžete Prozřetelnost i Proroctví koupit v Levných knihách.

Série Prozřetelnost
Prozřetelnost 69 Kč
Proroctví 59 Kč
 

Krásná katastrofa (v malém množství na některých prodejnách)
Učiněná katastrofa 79 Kč
Nádherná svatba 39 Kč
Červený vrch 69 Kč
   
___________________________________________________________________

A opět tu máme další sérii, tentokrát Temnou hrdinku od Abigail Gibbs. V době, kdy první díl vyšel, se publikovalo mnoho knih, kde jednou z hlavních rolí je upír. V současnosti už lákají v literatuře jiné nadpřirozené bytosti, alespoň ve spektru young adult.

Série Temná hrdinka
Temná hrdinka 69 Kč
Růže podzimu 69 Kč
 
__________________________________________________________________

A teď pouze formou fotek s odkazy na ostatní knížky, které by mohly stát za pozornost.

Pod nekonečnou oblohou 39 Kč
Posedlost 79 Kč
Trojice 69 Kč

   


A dále mě zaujalo
Původ 69 Kč
Apokalypsa 69 Kč
Apokalypsa II 79 Kč
Neboť jejich je království nebeské 49 Kč 
Evangelium prokletých 79 Kč

    

10 ze zmíněných knih vlastním a hodlám číslo ještě o trochu zvětšit. :)

8 komentářů:

  1. Autorka Jamie McGuire mě v LK moc potěšila, na Prozřetelnost ale teprve musím mrknout, tu jsem ještě neviděla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ty obálky od série Temní lovci mě taky poněkud zarazily. Řekla bych, že obálky v originálu jsou lepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé tipy, děkuji. Musím do LK zavítat a omrknout to. Jinak, z uvedených knížek jsem četla Giordanovu Apokalypsu, koupily jsme si ji před lety s mamkou v domnění, že to bude něco na styl Dana Browna, ale knížka mě šíleně zklamala. Byl to totální nesmysl, nemělo to hlavu a patu, bylo to místy zbytečně brutální a takové naturalistické (a to mě drsnější knihy nevadí) a celkově to byla taková "nepěkná", "hrubá" kniha. Nevím, jak to popsat, zkrátka to nebylo vůbec hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Apokalypsu jsem si zrovna chtěla koupit, protože mi to připomíná knihy od Dana Browna, ale asi podle toho, co píšeš, odolám. :D

      Vymazat
  4. Tak jsem tam dneska vlítla a odnesla jsem si 5 krásek! :) i když jak tak čtu komentář nade mnou, tak si říkám, že jsem tam tu Apokalypsu měla radši nechat :( taky jsem žila v domnění, že to bude podobné jako Dan Brown...
    Ale jsem neskutečně šťastná za Kroky ke slunci! Od autora mám doma Beznadějný případ a tehdy jeho první kniha byla v LK už totálně vyprodaná. Tehdy jsem z toho byla špatná, já jsem ji hrozně chtěla a tak jsem teď skákala radostí, když se v LK objevila znovu a já je můžu mít konečně obě dvě! :)
    Kromě toho jsem taky měla neskutečné štěstí na Nádhernou svatbu - na Andělu měli poslední kousek! Jinde už nebyla k sehnání.. takže jsem měla úspěšný lov :)
    A ostatní knihy jsem si pořídila - Učiněnou katastrofu, Prozřetelnost a zmiňovanou Apokalypsu I. Ještě zvažuju koupi Lásko,kde jsi? a Láska na třetí. Má s tím někdo zkušenost, četl to někdo? Je to vtipné jak se píše, nebo spíš víc romantické?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji k pěknému úlovku. :)
      Jinak Lásko,kde jsi? ani Láska na třetí jsem nečetla, ale na databazeknih.cz najdeš pár recenzí.

      http://www.databazeknih.cz/recenze/love-and-life-lasko-kde-jsi-177897
      http://www.bookishfriendship.com/2014/04/lasko-kde-jsi.html

      A komentáře na Láska na třetí
      http://www.databazeknih.cz/knihy/laska-na-treti-193335
      http://knizni-doupe.cz/2016/03/laska-na-treti/
      http://laurdes.cz/?p=4269

      Vymazat
  5. Temná hrdinka má krásné obálky, ale na YA literaturu už tolik nejsem, do Levných knih chodím teď spíš pro věci do domácnosti a klasiky za dobrou cenu, naposledy jsem si vybrala Máj a Kytici v jednom, konečně mám vlastní, juchů.

    OdpovědětVymazat