pátek 15. ledna 2021

Nepřehlédněte v Levných knihách ("lockdownová verze")


 
Vybrala jsem několik tipů, které mě osobně zaujaly. Ačkoliv jsou momentálně kamenné pobočky Levných knih uzavřeny, můžete vybrat možnost nákupu přes e-shop s doručením domů na adresu, nebo zvolit doručení přes Zásilkovnu.
Nově jsou také otevřena výdejní místa na vybraných prodejnách, kde si můžete Vámi vybrané zboží z e-shopu vyzvednout osobně. Přehled konkrétních výdejních míst naleznete ZDE.


FANTASY & SCIENCE FICTION


Použité duše || Christopher More

Pokud jste četli od autora Špinavou práci, pak nemusím příliš knihu představovat. Jedná se o její volné pokračování. Ani po osmi letech po přečtení "prvního dílu" neztrácím lehký úsměv při vzpomínce na čtení. Ono je těžké nesmát se při představě krmení pekelných psů citrónovým prostředkem na nádobí, abyste pozorovali krásné akvamarínové bubliny, protože tihle pekelníci zhltnou vše včetně telefonního seznamu jako sušenek.
A pamatujte, že pro zastavení sil temnot nepoužívejte diář s obrázky roztomilých koťátek.

Anotace:

Charlie Asher je vetešník, lehce neurotický betasamec, otec a také obchodník se smrtí. A nyní navíc zmatený jako všichni ostatní. V San Francisku se totiž záhadně ztrácejí duše zemřelých. Někdo – nebo něco – je krade a nikdo neví, co se s nimi děje. Zdá se, že to nějak souvisí s oranžovým mostem…

Parta nesourodých hrdinů se rozhodne záležitosti přijít na kloub. Kromě Charlieho k nim patří další obchodník se smrtí Mátomil Svěží, vysloužilý policista Alfons Rivera, bláznivý vládce San Franciska se svými pekelnými psisky Bummerem a Lazarem, bývalá gotička Lily či poradce z linky pro sebevrahy Severo.

Cena: 129 Kč, objednat můžete ZDE

_______________________________________________________________________


Den Trifidů || John Wyndham

Tuto klasiku v žánru science fiction není potřeba představovat. V Levných knihách seženete toho vydání v měkké vazbě za 89 korun.


Anotace:

Ten zážitek si málokdo na světě chtěl nechat ujít. Tajemné zelené záblesky, snad až odkudsi z hlubin vesmíru, šlehaly oblohou, celou noc trvala ta ohromující podívaná. Pro drtivou většinu lidstva to byla poslední věc, kterou viděla. Nadpozemský jev většinu zemské populace oslepil. Jedna katastrofa by však planetu nezdecimovala. Musela se k ní připojit druhá. Průmyslové rostliny, genetickou mutací proměněné v pohyblivá, jedovatě žahající monstra, využijí oslabení pána tvorstva a začnou jej systematicky vyhlazovat z povrchu zemského. Nastal den trifidů. Bude zároveň posledním dnem člověka? Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi britského autora, nad jejíž četbou se nechce věřit, že vznikla před více než půl stoletím.

Cena: 89 Kč, objednat můžete ZDE


_______________________________________________________________________

Divoká píseň || Victoria Schwab

Autorka Victorie Schwab je u nás známá hned několika úspěšnými sériemi - Tvář magie (vydává nakladatelství Argo), Archiv (vydalo nakladatelství Coo Boo) nebo zmíněnou Divokou písní. V Levných knihách seženete i pokračování Temný duet (dostupné ale již jen na vybraných prodejnách).

Anotace:

Vítejte v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí. 

Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.

August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.

Jejich město je rozdělené. Jejich město se rozpadá. A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

Cena: 119 Kč, objednat můžete ZDE


Namátkou vybírám i následující kousky (po rozkliknutí obálky, budete přesměrováni na informace ke knize) nebo pro více z kategorie fantasy & science fiction klikněte ZDE.





"KLASICKÁ LITERATURA"

Většina si pravděpodobně pod pojmem "klasická literatura", představí seznamy takzvané povinné četby, která provázela školní léta. Díky naší češtinářce na střední jsem si většinu děl ráda přečetla, i když přiznávám, že k některým titulům jsem si musela najít cestu postupně. A některým se stále vyhýbám.
Níže jsem vybraly ty, které mají v mé knihovně čestné místo.



Krysař || Viktor Dyk

Anotace:

Do města Hameln přichází mladý muž - krysař - aby zbavil město přemnožených krys. Zamiluje se do dívky Agnes a ona jeho lásku opětuje. Krysy vyžene, konšelé mu však odmítnou zaplatit. Postupně objevuje, že krysy nebyly jedinou špínou, která se v městečku přemnožila. Victoru Dykovi jako inspirace posloužila staroněmecká pověst.

Cena: 69 Kč, objednat můžete ZDE





_______________________________________________________________________



1984 || George Orwell

Titul můžete na stránkách objednat i anglickém jazyce, stejně jako další knihy autora.

Anotace:

1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilantní analýzou všech totalitních systémů. ''Anti-utopie'' má i svého ''antihrdinu'': je jím Winston Smith, obyčejný, ne příliš statečný člověk, který si nepřeje nic světoborného: chce jen poznat skutečnou, ne zmanipulovanou podobu minulosti, věřit tomu, co vidí na vlastní oči a mít svobodu tvrdit, že dva a dva jsou čtyři...

Cena: 119 Kč, objednat můžete ZDE

_______________________________________________________________________




Věc makropulos || Karel Čapek

Anotace:

Do staletého právního sporu o milionový majetek zasáhne zčistajasna a zdánlivě bezdůvodně operní diva Emilia Marty. Zná překvapivé podrobnosti případu, díky ní jsou objeveny zásadní důkazy a zdá se, že spor bude rozhodnut. Jenže Emilia Marty ví příliš mnoho a hraje svoji hru...

Cena: 69 Kč, objednat můžete ZDE





Mohla bych vyjmenovávat dále, nabídku klasické literatury mají Levné knihy rozsáhlou, bohužel velká část je dostupná na konkrétních prodejnách (ale ne již k dispozici na e-shopu), případně momentálně vyprodaná a doplněna až po dotisknu. Přikládám  tedy aspoň výběr oblíbených titulů s odkazy, případně můžete kompletní dostupnou nabídku na e-shopu zobrazit ZDE.




DETEKTIVKY & THRILLERY

Detektivky tvoří nedílnou součást mojí knihovny. Osobně mám ráda klasické detektivky, vévodí u mě Agatha Christie (ještě mi pár kousků k přečtení chybí). Nepohrdnu severskou krimi, oblíbila jsem si sérii s Erikou Falckovou od Camilly Läckberg (dva její tituly najdete v nabídce Levných knih, ale již pouze na prodejnách - Elsyino tajemství a Strážce majáku). Z Levných knih mám nepřeberné a kolikrát jsem narazila na tituly, které by mě jinak minuly. 

Kouzelné koláče || Ellery Adams

Rozečteno a zatím to vypadá dobře. 😉

Anotace:

Kouzelný detektivní příběh, ze kterého dostanete chuť na pořádný kus koláče!

Když se s ní život nemazlí, Ella Mae hledá útěchu v pečení koláčů. Takže v momentě, kdy přistihne svého manžela při nevěře, vrátí se domů za svou matkou a tetami do malebného městečka Havenwoodu, kde může zahánět smutek v kuchyni. Její koláče ale nejsou jen skvělou terapií a dobrotou ke kávě – mají také kouzelné účinky na všechny, kdo je ochutnají. Její schopnost přivede Ellu Mae k myšlence otevřít si obchůdek, ve kterém by své koláče mohla nabízet. Všechno ale komplikuje Loralyn, se kterou se Ella Mae už od dětství nesnáší, a aby toho nebylo málo, objevuje se také Hugh Dylan, její dětská láska. A když je Loralynin snoubenec nalezen mrtvý, zavražděný válečkem na těsto, který patří Elle Mae, bude muset hodně kouzlit, aby očistila své jméno od podezření.

Cena: 89 Kč, objednat můžete ZDE

_______________________________________________________________________

Talent na vraždu || Andrew Wilson

Jak jsem uváděla výše, Agathu Christie mám velmi ráda. Rozhodla jsem se dát šanci i knize Talent na vraždu, kde mě zajímá, jakým způsobem autor zpracoval dodnes stále nevysvětlitelné zmizení  Christe v prosinci 1926.

Anotace:

„Vy, Agatho Christie, spácháte vraždu. Ale ještě předtím zmizíte.“

Slavná spisovatelka se vydává do Londýna za svým literárním agentem. Blíží se konec roku a krize mezi ní a jejím manželem Archibaldem vrcholí. Na nástupišti ztratí Agatha rovnováhu a někdo ji zachrání před pádem do kolejí. Zprvu je tomu muži vděčná, ale pak zjistí, že se octla v rukou rafinovaného a nebezpečného vyděrače, který po ní chce spáchat to, čím se ve světě detektivek tak proslavila: vraždu. Jenže tohle je reálný svět a Christie se ničeho takového dopustiti nechce. Proto bude muset využít svého talentu tak, aby naopak zločinu zabránila… Fanoušci Agathy Christie dodnes neznají pravdu ohledně jejího nevysvětlitelného zmizení v prosinci 1926. Odhalila nevěru svého muže, pohádala se s ním a pak se na deset dní ztratila. Nikomu neprozradila, co se během té doby událo, a stále je možno o tom spekulovat – nebo vytvořit strhující a mimořádně přesvědčivý fiktivní příběh, jako to udělal Andrew Wilson.

Cena: 39 Kč, objednávat můžete ZDE

_______________________________________________________________________

Svědectví kostí || Kathy Reichs

Kathy Reichs a její sérii s Temperance Brennanovou jistě nemusím představovat. Popularitě velmi napomohlo i seriálové zpracování Sběratelé kostí.

Anotace:

Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel...

Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná udělat téměř cokoli. Třeba i zrušit cestu za přítelem Andrewem Ryanem, který ji požádal o ruku. Protože když jde o vraždu, osobní život musí počkat. Na Tempe se obrátila Hazel „Lucky“ Strikeová, která se věnuje amatérskému vyšetřování neobjasněných zločinů. Hazel se domnívá, že vězněná a mučená dívka, jejíž hlas se ozývá na zvukovém záznamu, je několik let pohřešovaná osmnáctiletá Cora Teagueová. A navíc se ukazuje, že Tempe má nejspíš Cořiny ostatky ve své laboratoři. Tempe se pouští do vyšetřování, které ji přivádí do odlehlých venkovských končin, odhaluje další záhadná zmizení i nepřirozená úmrtí. Přišla právě zde Cora o život? Kam se poděl její „divný“ kamarád? A kolik toho ví fanatický kněz, který u svých oveček bojuje se Satanem? To jsou jen některé z mnoha otázek, na které Tempe hledá odpověď v místní náboženské komunitě. Ovšem v ní se setkává jen s nedůvěrou, mlčením a všudypřítomným ďáblem, kterého je třeba vymýtit.

Cena: 89 Kč, objednat můžete ZDE

Jmenovat bych mohla i knihy Chrise Cartera (tady pořád váhám, ale začínají mě lákat díky recenzím ostatních) za 129 Kč, stálicí v nabídce je i James Rollins, z klasické detektivky třeba Ed McBain. Celou nabídku si můžete prohlédnout ZDE.

   

https://www.levneknihy.cz/chris-carter/dvojity-kriz/127601 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/popravci/167400 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/nocni-lovec/153933 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/sochar-smrti/155102 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/jeden-za-druhym/155601 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/zloba/156719 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/ja-jsem-smrt/159783 https://www.levneknihy.cz/chris-carter/hovor-se-smrti/164163  


DÁLE ZAUJALO


Chlapec na dřevěné bedně || Leon Leyson

Anotace:

Leonu Leysonovi (narozen jako Leib Lejzon) bylo teprve deset let, když nacisté obsadili Polsko a jeho rodina byla donucena přestěhovat se do krakovského ghetta. S velkou dávkou štěstí, houževnatosti a odvahy Leyson přežil sadismus nacistů. Byly to především šlechetnost a vytrvalost jednoho člověka, muže jménem Oskar Schindler, které zachránily životy Leona Leysona, jeho matky, otce a dvou ze čtyř sourozenců. Paměti dítěte ze Schindlerova seznamu zachycují s jímavou průzračností nevinnost malého chlapce a jeho střetu s nepředstavitelnou krutostí, bezprávím a zlem. Je pozoruhodné, že navzdory všemu utrpení, které paměti popisují, se jejich autor nenechal unést a zaslepit nenávistí a záští. Z každého řádku vyzařuje naděje, moudrost a lidská důstojnost. Tím jsou Leysonovy paměti výjimečné.

Cena: 99 Kč, objednat můžete ZDE


_______________________________________________________________________

Jákobovy barvy || Lidsay Hawdon

Anotace:

Pokud na vás hluboce zapůsobil Schindlerův seznam, Sophiina volba nebo Nabarvené ptáče, pak byste si neměli nechat ujít ani tento silný a nesmírně emotivní román.

Jákob, osmiletý cikánský chlapec, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš, zůstal úplně sám v nacisty okupovaném Rakousku. Prchá lesem, na nohách boty z pytloviny potřísněné cizí krví, v jedné ruce kámen a v druhé dřevěnou truhličku jako jedinou upomínku na dřívější život. Prchá zběsile a zoufale, plný strachu a zbaven všech nadějí.

Už se naučil rozpoznat, kdy může cizímu člověku věřit a kdy se musí mít na pozoru. Dovede přečíst znamení, která mu dává příroda; ví, kdy se skrýt a kdy utíkat dál. Umí běžet s větrem i schovávat se ve stínech. To všechno ho naučil táta. Ale teď je táta pryč. I máma a sourozenci. A tak Jákob dál dělá to jediné, co může: utíká a skrývá se, pronásledován strašlivými vzpomínkami.

Lindsay Hawdon napsala silný román, jehož děj je rozprostřen do sedmnácti let a tří zemí: Anglie, Rakouska a Švýcarska. Na pozadí tragického příběhu malého Jákoba sledujeme osudy tří generací z naprosto rozdílných společenských vrstev a prostředí, abychom se společně s naším osmiletým hrdinou pokusili nalézt naději tam, kde už žádná naděje nezbyla.

Cena: 59 Kč, objednat můžete ZDE

_______________________________________________________________________

Hodiny z kostí || David Mitchell

Anotace: 

Od autora bestselleru Atlas mraků. Jeden z nejpoutavějších a nejnapínavějších románů, které jste v poslední době četli...

Patnáctiletá Holly po zuřivé hádce s matkou zabouchne dveře za svým starým životem. Když nyní prochází anglickým venkovem, podivná setkání a souhry náhod přetvářejí její realitu tak, až se začne podobat oživlé noční můře. Neboť Holly upoutala pozornost skupinky nebezpečných mystiků – a jejich nepřátel. A právě osud Holly Sykesové je tmelem spojujícím příběhy dalších protagonistů Hodin z kostí – studenta z Cambridge, který usiluje o bohatství a vliv, rozpačitého otce, jenž si připadá naživu, pouze když podává zpravodajství z okupovaného Iráku, spisovatele středního věku, jenž truchlí nad svým vyhnanstvím ze žebříčku bestsellerů –, kteří všichni sehrají roli v nadpřirozené neviditelné válce na okrajích našeho světa. Ze středověkých švýcarských Alp přes australskou buš devatenáctého století a hotel v Šanghaji až do výstavného domu na Manhattanu v blízké budoucnosti a na postapokalyptický irský venkov se jejich příběhy rozvíjejí a spojují v okamžicích jak každodenních, tak téměř zázračných. Hodiny z kostí tvoří kaleidoskop plný výrazných postav a možných světů, který přímo prosí o to, abychom ho rozebrali a opět poskládali dohromady.

Cena: 149 Kč, objednat můžete ZDE


A ještě pár tipů na konec: 



Žádné komentáře:

Okomentovat