pondělí 11. března 2013

Lauren Beukesová - Zoo City

Název: Zoo City
Původní název: Zoo City
Autor: Lauren Beukesová
Počet stran: 336
Nakladatelství: Laser Books
V ČJ: vyjde

Zinzi s sebou všude vláčí lenochoda, je závislá na vymýšlení podvodných e-mailů a umí nacházet ztracené věci. Ale když jednu starou paní stihne náhlá smrt a policie jí zabaví šek s její poslední výplatou, nezbývá jí nic jiného, než vzít práci toho typu, který ji rozčiluje ze všech nejvíc – případ pohřešované osoby.

Zakázka od samotářského hudebního producenta Odiho Hurona, který Zinzi pověří pátráním po mladičké popové hvězdě, by ji správně měla vysvobodit z prohnilé chudinské čtvrti jménem Zoo City, kde zločinecká spodina a jejich zvířecí společníci žijí ve stínu pekelného protiproudu. Místo toho ji však uvrhne ještě hlouběji do chřtánu velkoměsta zmítaného zločinem a magií, v němž bude muset čelit temným tajemstvím předešlých životů – včetně svého vlastního.
Skvělý román talentované jihoafrické spisovatelky získal vedle celosvětového úspěchu a ovací ze strany literární kritiky rovněž Cenu Arthura C. Clarka pro nejlepší román roku.

Kniha by měla v překladu vyjít v březnu 2013 u nakladatelství Laser books.

5 komentářů:

  1. Tohle si pořídím :)

    Jinak, funguje ti GR nebo to je jenom u mě? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nad ní uvažuji :)

      Mě normálně funguje a online mám dokonce tři z přátel. Ale na facebooku čtu statusy, že hodně lidem nejede, takže nejsi sama. Ono celkově ten net dneska blbne, viz Knižní výzva ...

      Vymazat
  2. Jop, to mě usklidňuje, že i jiným nejde, ale nechápu, proč některým jo :D..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj mě zas zítra vypadne beztak něco jinýho :D

      Jak jsi na tom s Knižní výzvou - máš?

      Vymazat
    2. :D..

      Jj, mám :).. a ty? :)

      Vymazat