pátek 2. srpna 2013

Vychází v srpnu 2013


V srpnu vyjde u nakladatelství Alpress další kniha od Jamese Pattersona - Provinilé manželky.



Název: Provinilé manželky
Autor: James Patterson
Počet stran: 336
Datum vydání: srpen


Abbie a její tři kamarádky vystoupí ze soukromého vrtulníku a ubytují se v nejluxusnějším hotelu, v jakém kdy byly. Po čtyři dny si mohou daleko od svých manželů užívat všeho, co okázalé a zároveň diskrétní Monte Carlo přináší. Pak se jednoho rána Abbie probudí obklopená policií. Stalo se něco hrozného – všechny čtyři ženy jsou obviněny z vraždy…



Čtenáři se také dočkají románu Pod australským sluncem, jehož autorkou je Candice Proctor.


Nakladatelství Baronet připravuje na srpen , konkrétně 7. srpna, knihu "Temnou chodbou" od Lois Duncan.

Název: Temnou chodbou
Původní název: Down a Dark Hall
Autor: Lois Duncan
Žánr: YA, thriller
Počet stran: 176
Datum vydání: 7. srpna

Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na Blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší. 
Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku.
Poté, co dají hlavy dohromady a poskládají jednotlivé útržky informací, zjistí, že se staly obětmi nebezpečného experimentu, při němž je v sázce nejen jejich zdravý rozum.


Fanoušci erotických románů se v tomto měsíci dočkají prvního dílu série "Bez dechu" - Pád. Ve stejný den, tedy 28. srpna, vychází také Odvážná nevěsta. Čtenáři se také mohou těšit na knihu Pod maskou měsíce (7. 8.), Schovanka Eliza (14. 8.) nebo Vévoda dvojí krve (21. 8.).

       


U nakladatelství BB art vyjde 28. srpna druhý díl série "Čarodějky z East Endu" od Melissy de la Cruz - Polibek čarodějky.


Název: Polibek čarodějky
Původní název: Serpent's Kiss
Autor: Melissa de la Cruz
Žánr: YA, fantasy
Série: Čarodějky z East Endu
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 304
Datum vydání: 28. srpna

Joanna Beauchampová a její dvě dcery, intelektuálka Ingrid a divoška Freya žijí vcelku poklidný život v ospalém městečku North Hampton a na první pohled se nijak neliší od jeho ostatních obyvatel – až na to, že po zrušení zákazu uvaleného před staletími mohou opět provozovat čarodějnictví. Freya, která pracuje v kdysi zapadlém baru, míchá kouzelné nápoje lásky a „její“ bar teď pulzuje životem, a Ingrid pod oficiální hlavičkou „poradenské služby“ využívá svou magii a ve svém poledním volnu v knihovně pomáhá přátelům a ostatním obyvatelům městečka, které se tak trochu nachází mimo normální časoprostor. Joanna se jako každá matka stará, aby byly její dcery šťastné a spokojené, uklízí dům, peče a pečuje o zahrádku – a přitom luští mystické vzkazy z minulosti a její srdce váhá mezi manželem, od něhož již celé roky žije odloučená, a nově získaným přítelem. Více o knize >>


Čtenáři se také mohou těšit 7. srpna na další knihu od Val McDermidové - Konec hry. 21. srpna pak vychází thriller Tajemný Thomas a 28. srpna Římský válečníkNa své si přijdou i milovníci komiksů - vyjde Batman & Robin 1: Batman znovuzrozený (7. 8.), Planetary 2: Čtvrtý muž (14. 8.), Superman 1: Cena zítřka (21. 8.) a JLA 2 – Liga spravedlnosti (28. 8.). 

      


Od nakladatelství Brokilon bychom se měli dočkat druhého dílu z cyklu Kouř - Kouř a zrcadla.

Název: Kouř a zrcadla
Původní název: Smoke and Mirrors
Autor: Tanya Huffová
Žánr: fantasy
Série: Kouř
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: cca 400
Datum vydání: srpen

Původně mělo jít o nenáročný týden, lokace byla dokonalá, štáb na místě a scénář připravený. Vyskytl se ovšem zádrhel, s nímž nikdo nepočítal. V Caulfieldově domě skutečně strašilo! V této vile došlo v průběhu desetiletí k mnoha strašlivým vraždám. A žádné z obětí se evidentně nepodařilo uniknout do posmrtného života...
Vše začalo neškodným žertíkem – koneckonců, někteří z duchů byli pouhými dětmi. Následovaly potíže s technikou, podivné zvuky a Tonyho zjištění, že vidí a slyší mrtvé. S tím by se pravděpodobně dokázal vyrovnat. Každopádně už zažil mnohem děsivější a nebezpečnější situace. Ale to jen do chvíle, než kdosi prolil v domě krev. Byla to pouze drobná nehoda, ale úplně to stačilo.
Tony a většina herců i štábu se náhle stali vězni v domě, který již mnohokrát dokázal, že umí zabíjet. Jelikož Henry Fitzroy a Chester Bane nemohou proniknout bariérou, kterou kolem sebe dům vytvořil, nestojí mezi nimi a šílenstvím či smrtí nic než Tonyho zanedbatelné čarodějnické schopnosti...

Zároveň by měla vyjít nový román od Vladimíra Šlechty - Emma z umírajícího města.

Nakladatelství CooBoo v srpnu vydá druhý díl trilogie "Jsem roztříštěná" - Jsem zlomená. Kniha by měla vyjít 26. srpna.

Název: Jsem zlomená
Původní název: Unravel Me
Autor: Tahereh Mafi
Žánr: dystopie
Série: Jsem roztříštěná
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 461
Datum vydání: 26. srpna

Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku! 

Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku.
A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné.
V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.

5. srpna by měl vyjít Oceán krveČarodějka z Turlinghamu, 19. srpna se můžeme těšit na pátý díl Tajného kruhu - Lov nebo na první díl chystané série - Krvavá cesta. Konec měsíce pak ovládne Amy & Roger: Na cestě.

    


Nakladatelství Domino nezklame čtenáře erotických románů - 28. srpna by měl vyjít první díl z chystané série - Všechny jeho touhy.

Název: Všechny jeho touhy
Původní název: Knight's Misterss
Autor: C.C. Gibs
Žánr: erotický román
Série: Knight
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: cca 300
Datum vydání: 28. srpna

Katherina Hartová nemůže uvěřit svému štěstí: přijali ji do Knight Enterprises, jedné z nejslavnějších firem na světě! Po prvním setkání s Dominikem Knightem, ředitelem společnosti, kterého provází velmi skandální pověst, ale lehce znejistí – a vůbec to není kvůli práci.
Dominikovi je dvaatřicet let, vlastním úsilím se stal miliardářem, má nezkrotné ambice a stejně nezkrotnou povahu. Kromě toho je neskutečně přitažlivý, a když chce, umí být i neodolatelně šarmantní.
Kate ten muž připadá jako učiněný predátor. Ano, jiskří to mezi nimi přímo viditelně, ale ona bude opatrná. Vždycky ho přece může opustit, kdyby si začal klást nepřiměřené požadavky!
Kate ovšem neví, že rozhodovat o podobě jejich vztahu jí vůbec nepřísluší. Dominic Knight v ní totiž nalezl nový objekt svého zájmu – a je zvyklý pokaždé získat vše, čeho se mu zachce.


V srpnu bychom se měli konečně dočkat druhého dílu Merry Gentry - Pohlazení soumrakem - přesouvá se na září.

A Caress of Twilight (Meredith Gentry, #2)Název: Pohlazení soumraku
Původní název: A Caress of Twilight
Autor: L. K. Hamilton
Série: Merry Gentry
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 384 (EN)
Datum vydání: srpen září

Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů.
Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení.
A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…

Nakladatelství Epocha také chystá na srpen první část z "dvojsvazkového románu" Elder Scrolls - Pekelné město.



Nakladatelství Fantom Print připravuje na srpen druhý díl z trilogie Erevis Cale - Příchod noci.

prichod-noci
Název: Příchod noci
Původní název: Midnight's Mask
Autor: Paul S. Kemp
Série: Forgotton Realms
Podsérie: Erevis Cale
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 320 (EN)
Datum vydání: srpen

Cestovatel dál rozpřádá své bezohledné plány s Tkanivovým čepem a lapá do svých nekalých sítí mnoho bytostí. Erevis Cale už není člověk a pomalu se seznamuje se svým novým, temným bytím. Zůstala v něm ještě lidská duše? Ve svých pevných rukou drží víc moci, než se odvažoval doufat – a víc zodpovědnosti, než si kdy představoval. Prozatím bude muset důvěřovat bohu uctívanému zloději, zrozenému z chaosu.


V srpnu vyjde šestý díl Stefanových deníků. "Spojení" by mělo vyjít  21. srpna.

Název: Spojení
Původní název: The Stefan´s Diares: The Compelled
Autor: L. J. Smith, Kevin Williamson & Julie Plec
Žánr: YA, fantasy
Série: Stefanovy deníky
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 224
Datum vydání: 21. srpna

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Stefanovy deníky odhalují temné události, které jim předcházely. Příběh dvou znepřátelených bratrů je plný napětí, nečekaných zvratů a touhy.
Londýn již není bezpečný a nad oběma bratry se stahují mračna. Zatímco je Damon vězněn nepřátelským upírem Samuelem, snaží se Stefan uzavřít dohodu s mocnými čaroději. Spojenectví s odvěkými nepřáteli upírů je však velmi křehké. Podaří se jim Damona zachránit a odvrátit jistou zkázu města?

Fanoušci Percyho Jacksona se 13. srpna dočkají kompletu, který bude obsahovat 1. - 5. díl.



Nakladatelství Fortuna Libri vydá v srpnu závěrečný díl trilogie Crossfire. "Nezkrotná" by měla vyjít 31. srpna.

Název: Nezkrotná
Původní název: Entwined with you
Autor: Sylvia Day
Série: Crossfire
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 360
Datum vydání: 31. srpen

Jiskří to mezi nimi stále víc…
Jedna z nejromantičtějších a nejerotičtějších knih nového tisíciletí má další, již třetí, pokračování. Vášnivé milostné scény a fascinující příběh nevšední lásky Evy a Gideona udržují čtenáře v napětí a probouzejí v nich touhu dozvědět se o hlavních hrdinech víc a víc.

7. srpna by měl vyjít román Kašmírový šál od Rosie Thomasové, 17. srpna pak vyjde kniha Vdovám smutek nesluší od Becky Aikmanové.

 


Posunulo se i vydání knihy Stallo, jejíž autorem je Stefan Spjut.

Název: Stallo
Původní název: Stallo
Autor: Stefan Spjut
Počet stran: 520
Datum vydání: červenec

…neboť v neprobádaných končinách opravdu žijí trollové. A kradou naše děti.

Stallo je napínavý román, který lze těžko zařadit do nějakého žánru. Obdivuhodně napsaná kniha o trollech, démonech v nás a o vztazích s našimi dětmi, přírodou a zvířaty.
Rok 1977, Národní park Sarek v Laponsku. Fotograf, který se specializuje na focení divokých zvířat, vyfotí ze svého malého letadla zvláštní snímek medvěda uhánějícího přes močály, jemuž sedí na zádech podivné stvoření podobné dítěti, avšak chlupaté a s dlouhým ocasem. Vypadá jako malá opička, ale opice to není. Není to ani člověk, ani zvíře. Fotograf tvrdí, že zachytil trolla.
Léto roku 1978. Z chaty v dalarnských lesích ve Švédsku beze stopy zmizí malý chlapec. Jeho matka tvrdí, že ho unesl obr. Hoch není nikdy nalezen.
Rok 2004. Susso vytvoří webovou stránku věnovanou kryptozoologii. Zabývá se hledáním bytostí, jejichž existence dosud nebyla prokázána, jako jsou Yetti, Lochneská příšera nebo Velká noha. Nejvíce ji však zajímají trollové. Tuto posedlost zdědila po svém dědovi, známém fotografovi divoké přírody. Jednou Susso zatelefonuje stará žena a oznámí jí, že před svým domem zpozorovala malé podivné stvoření, které sledovalo ji i jejího čtyřletého vnuka. Susso popadne fotopast a okamžitě se za stařenou rozjede. Začíná děsivá výprava do neznáma…

U nakladatelství Host by také tento měsíc měla vyjít román Čistý, jehož autorem je Andrew Miller.


V srpnu bychom se měli konečně dočkat dalšího dílu "Horečky" od Karen Marie Moningové. Horečka Dananů by měla vyjít 21. srpna.

Název: Horečka Dananů
Původní název: Darkfever
Autor: Karen Marie Moningová
Série: Horečka
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 389
Datum vydání: 21. srpna

Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu - nebo si to alespoň myslí -, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V'lanovi.

Čtenáři se mohou také těšit na knihu Městečko Pines, která vyjde 7. srpna. Dále vyjde například Požehnáni ti, kdož žízníVěčný národ se strachy netřese  (21. 8.) nebo Deník třídního otloukánka (28. 8.)

   


U nakladatelství Knižní klub vyjde druhé vydání prvního dílu "Nástrojů smrti" - Město z kostí. Kniha by měla vyjít 4. července.


Přebal knihy s motivem filmu.
Název: Město z kostí
Původní název: City of Bones
Autor: Cassandra Clare
Žánr: YA, fantasy
Série: Nástroje smrti
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 416
Datum vydání: 12. srpna

První díl celosvětově velmi úspěšné šestidílné série americké autorky C. Clareové se konečně dočkal nového vydání. Tato strhující fantasy se stala předlohou pro fanoušky očekávaného filmového zpracování, které bude mít premiéru v ČR již v září letošního roku. Vydaný první díl s názvem „Město z kostí“ seznamuje čtenáře s osudy mladé hrdinky Clary Frayové. Její obyčejný život se nenávratně změní, když se v newyorském nočním klubu stane svědkem vraždy a při tom se setká s lovci stínů, bojovníky, kteří chrání lidský svět před zlými démony. Clary zjistí, že má zvláštní schopnosti a pochopí, že svět, v němž dosud žila, byl pouhým přeludem… 


4. srpna také vyjde Nemožná holka @ adorkable a román Křižovatky, který vychází v edici světový bestseller stejně jako Zmizelá (vychází 26. 8.). Příznivci thrillerů ocení knihu Případ kobra, která by měla vyjít 8. srpna. V srpnu také vyjde Evangelium prokletých (15. 8.), (Ne)obyčejný kluk (22. 8.) nebo závěrečný díl dystopie Dokonalý pár - Dokonalý svět (27. 8.).

       

Posunulo se i vydání knihy od Roberta M. Wegnera - Šíp a vítr, dýka a moře. Kniha by měla vyjít v edici Podíl.

Kliknutím zavři oknoNázev: Šíp a vítr, dýka a moře
Autor: Robert M. Wegner
Počet stran: 560
Datum vydání: srpen

Na východě meekhánského pohraničí se rozkládají širé stepi, odkud noví nájezdníci vyhnali do Říše kmen kočovníků Verdanno. U nich vychovaná dívka Kailean spolu s dalšími bojovníky mimořádných vlastností je členkou volného jízdního oddílu, kterému velí nejlepší voják Říše. Ve stepi svádějí s lupiči, nájezdníky a dalšími nepřáteli úporné boje, ve kterých přímo jiskří i magie.
Na západě Meekhánu leží velké přístavní město Ponkee-Laa. Ve zdejší svatyni boha Reagwyra je uložen jeho zázračný meč. Když zmizí, kněží spolu se šéfem městského podsvětí pověří zloděje Altsina, aby jej našel. Tomu se to za dramatických okolností podaří, zaplete se však do zápasů místních předáků o politické a hospodářské ovládnutí města. Úskoky, intriky, čáry, vše je dovoleno.
Nový polský mistr žánru fantasy splétá četné prameny svého poutavého příběhu do fascinujícího svazku, jenž nadchne snad všechny čtenáře.



Nakladatelství Moba vydá v srpnu další knihu od Alex Flinn - Dýchání pod vodou.

Název: Dýchání pod vodou 
Původní název: Breathing Underwater
Autor: Alex Flinn
Žánr: YA
Série: Dýchání pod vodou 
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 256
Datum vydání: 20. srpna

Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.

Příznivci krimi se mohou těšit na knihu Temná pavučina. Vyjde také historický román Návrat mistra, původní česká detektivka Muž, který četl, román Noc s ďáblem nebo retro krimi Hříšní lidé města brněnského.

      


 
    


Nakladatelství Triton ve spolupráci s nakladatelstvím Argo vydá v srpnu knihu Malevil. Datum vydání je stanoveno na 14. srpna.



Název: Malevil
Původní název: Malevil
Autor: Robert Merle
Počet stran: 480
Datum vydání: 14. srpna

Společenská fikce světově proslulého francouzského spisovatele se odehrává převážně v sedmdesátých letech 20. století, ale končí o celá desetiletí později. Skupinka lidí shromážděných zcela náhodou ve sklepě středověké tvrze Malevil náhodou přežije výbuch atomové bomby. Děsivá katastrofa zničí valnou část lidstva i živočichů na zemském povrchu. Ti, kteří přežili, stojí před problémem, jak uspořádat svůj život ve světě, z něhož zmizely všechny vymoženosti civilizace. V primitivních podmínkách bojují o přežití i o uhájení života před lidským nepřítelem...

Román je společenskou a charakterovou studií jedné z mnoha eventualit budoucího vývoje, současně však i varováním před možným zneužitím vědy.


Tak, kterýpak titul Vás láká? :)
Článek budu průběžně aktualizovat :)
PS: Doufám, že Vám rozvržení článku vyhovuje :).

2 komentáře:

  1. Hodně mě láká Amy a Roger.. pak Dýchání pod vodou, a komplet Percyho Jacksona :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vidím, že srpen bude hojný na knížky.. chudák moje peněženka :-D
    Chtěla bych od Cooboo Zlomenou, Krvavou cestu a Amy a Rogera, od KK Matched 3, od Fortuny závěr Crossfire a uvažuju i o knize od Domina - Všechny jeho touhy.. mno je toho dost :-D

    A doufám, že Horečka Dananů už konečně vyjde! nebaví mě to jejich posouvání :-(

    OdpovědětVymazat