pondělí 16. září 2013

Tammara Webber - Easy

Název: Easy
Původní název: Easy
Autor: Tammara Webber
Žánr: NA
Počet stran: 310 (EN)
Nakladatelství: Jota
V ČJ: vyjde 4. prosince

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.

Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.

Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.
  

Kniha vyjde v překladu 4. prosince 2013 u nakladatelství Jota.

7 komentářů:

  1. Tu tvář toho kluka jsem viděla na Tajemství Lynburnů není to tak? :)) O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu :) Tahle dvojice se vyskytuje na více obálkách, nejspíš jim budu věnovat speciální díl Obálek přes kopírák - pár jsem jich zveřejnila zde: http://cukrblik.blogspot.cz/2013/08/obalky-pres-kopirak-iii.html :)

      Vymazat
  2. Ten kluk mě zaujal. Ten kluk mě velice, velice zaujal. Ale bylo by úchylný číst knížku jen kvůli klukovi na obálce, co? =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to toho musíš hodně přečíst, protože se vyskytuje na docela velkým množství knih ... :D Mimochodem, je to vážně kus ;)
      PS: Asi opravdu udělám ten speciální článek "obálek" s touhle dvojicí :)

      Vymazat
    2. já si tu knížku přečetla jen kvůli zajímavý obálce :D a fakt za to stojí :)

      Vymazat
  3. tuhle knížku sem četla ve slovenštině, fan překlad a je výborná...dlouho se mi takhle moc nelíbila ústřední dvojice, Lucas je úžasnej, takže vřele doporučuji, určitě nebudete litovat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlepší knížka, jakou jsem v poslední době četla :) Miluju ústřední dvojici, jen se mi trochu příčí Lucasova minulost, kterou jsem při čtení obrečela a nedokážu si představit, jak bude vypadat prequel Breakable, protože to bude hodně, ale opravdu hodně smutný :(

    OdpovědětVymazat