pátek 4. října 2013

Měsíční chvástačka (září 2013)



Toto měsíční meme pořádá Judit
Jde o to, abychom si vzájemně ukázali knihy, které nám za uplynulý měsíc přibyly do naší knihovny. Jedná se o knihy, které jsme si koupili, dostali darem, za recenzi nebo jsme  je vyhráli...

ZÁŘÍ 2013:

RECENZNÍ VÝTISKY
K zrecenzování  jsem si vybrala Zrádného anděla, Výkřik do tmy, Řez a Mezi nebem a zemí: Zamilovaná duše. Zatím jsem přečetla Výkřik do tmy (recenze by se tu měla brzo objevit) a rozečítám Zamilované duše.







KOUPENO
Nikdy nevěřte knihomolovi/ vášnivému čtenáři (nakupujícímu maniakovi -  tahle věta se dá aplikovat všude J), když prohlásí větu typu: "Tenhle měsíc si nic nekoupím.". NEFUNGUJE TO - máme to s Lili.en vyzkoušené a potvrzené J.

Hned začátkem měsíce dorazila knížka od Katky Heřmanové, kterou většina z vás zná pod přezdívkou Arvari. Radek je pidi knížečka, kterou jsem za chvilku "zhltla". Teď už jen napsat slibovanou recenzi + dočkáte se i rozhovoru s autorkou J.


Po dlouhé době může oslavovat cizojazyčné oddělení mé knihovny (které obsahovalo pouze slovníky) - pořídila jsem si The Da Vinci Code. Obrovskou radost mi udělal i Malý princ v němčině - Der Kleine Prinz


Vyzvedla jsem si objednávku ze srpna, která obsahovala Banku těl: Mladší, Evangelium prokletých a první vydání Nástrojů smrti: Město z popela.


Ostřížímu zraku neunikly Levné knihy ani oblíbený antikvariát v Brně. Z LK jsem dotáhla Svaté kosti, Kosti v písku a Kosti na popel v souhrnném vydání + 15 minus od Tomáše Zářeckého.


Antikvariát nabídl dlouho sháněný (načež jsem titul za další dva dny objevila v knihkupectví) titul Kam jedeme, tati? a detektivku od Ngaio Marshové - Poslední opona.


Ušetřen nebyl ani bazos.cz - sbírku knih Ireny Douskové obohatila kniha Čím se liší tato noc. Do nakupování se promítla i škola, tudíž v košíku v knihkupectví přistál i Dobrodruh.


Nakupovací maratón završilo Volání úplňku a Návrat stínu, pro který jsem letěla hned, jak vyšel.



OSTATNÍ:
Po chvílích prohledávám a třídím knihovnu po babičce. Není nijak velká, jedná se o pár kusů převážně dětské literatury, přesto se mi občas podaří objevit nějaký ten skvost, který přestěhuji do svého koutku.  Při posledním zkoumání  se mi podařilo najít Den trifidů (netuším, jak se tam tento titul objevil), do sbírky detektivek přibyl titul Vražda v kožených rukavicích, Pan Poirot se vrací a Návrat Sherlocka Holmese. Na fakt, že u nás v rodině nikdo nečte, je to úspěch J.




SOUHRNNÉ FOTO:

Mírně nestabilní komínek J



Přečetla jsem:

Čtení dostalo v září na frak díky škole, tudíž jsem přečetla jen 10 kratších kousků J

Katka Heřmanová - Radek (čteno: 3. září) 4*/5* 
George Orwell - 1984 (čteno: 24. června - 3. září) 5*/5* 
Irena Dousková - O bílých slonech (čteno: 6. září) 4*/5* 
Kevin Hearne - Praštěný (čteno: 25. srpna - 9. září) 4*/5* 
Ngaio Marshová - Vražda v kožených rukavicích (čteno: 11. září) 3*/5* 
Christiane F. - My děti ze stanice ZOO (čteno: 11. - 13. září) 5*/5* 
Kresley Cole - Závod o život (čteno: 13 - 15. září) 4*/5* 
Jean-Louis Fournier - Kam jedeme, tati? (čteno: 18. září) 4*/5* 
Ulrike Bliefert - Zrádný anděl (čteno: 20. srpna - 21. září) 3*/5* 
Karel Havlíček Borovský - Král Lávra (čteno: 25. září) 3*/5* 

18 komentářů:

  1. Téda, to je hromada. Krása. Kam ty knihy dáváš?:)
    Závidím ti Zamilované duše - já jsem si je alespoň ulovila v knihovně. Na Radka se taky chystám, stejně jako na Noční běžce. Akorát by to chtělo víc času na čtení - a taky víc peněz, abych si ty knihy mohla kupovat a nemusela čekat, až je budou mít v knihovně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Opravdu je to pěkná hromada. No, všude, kde je ještě místo. Za chvíli se s takovou budu muset přestěhovat :D
      Radka rozhodně doporučuji a Noční běžce samozřejmě také :).
      Co se týče velkého nakupování, poslední dobou hodně využívám bazos.cz, internetová knihkupectví, občas různé akce u nakladatelství a antikvariáty :)

      Vymazat
  2. 15 minus by som tiež chcela. Pekné knihy (hlavne tie detektívky).

    OdpovědětVymazat
  3. Tý jo na to můžu říct jen jedno slovo: MAZEC :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelé kúsky. Ale najviac ti závidím pidi knižku. Teda Radka :D Ja som knihu čítala, páčila sa mi strašne moc, ale chcela by som ju mať aj doma v normálnej podobe, nielen v mobile a počítači :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že ji mám v papírové podobě. Musím napsat alespoň mini recenzi (už ji slibuji hodně dlouho) :)

      Vymazat
  5. Tohle jsou jako knížky za měsíc, jo? No páni. Hezká sbírka. =D Po Návratu stínu jsem nedávno koukala v knihkupectví, chtěla jsem se na tu knížku aspoň mrknout. =D Ale prostě jsem ji nenašla. No nic. Ten hřbet se mi teda popravdě vůbec nelíbí. A to mám oranžovou ráda. =D
    Jinak na ten rozhovor už se těším. ;) Tak se hlavně někdy ozvi... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsou - nějak se mi to vymklo z rukou :D Jo, ta oranžová je jako pěst na oko, ale tak hlavně, že je knížka doma :). Já jsem si pro skočila na pobočku Fantom Printu v Brně, v ostatních knihkupectvím tituly mívají až tak za týden :)
      Jsem hrozná, že? :D

      Vymazat
    2. Ale jistě, že nejsi hrozná. =D Já si sedmičku budu na Bookdepository předobjednávat, abych ji měla co nejdřív... =D

      Vymazat
  6. Banka tiel je skvelá 8)
    5 minus by som veľmi chcela čítať! 8)

    OdpovědětVymazat