pondělí 10. února 2014

Lauren Oliver - Panika

Název: Panika
Původní název: Panic
Autor: Lauren Oliverová
Nakladatelství: Coo Boo
V ČJ: 5. března 2014

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach.
Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Nikdy by si nepomyslela, že je nebojácná a že by chtěla vyčnívat. Ale pak zjistí, že je tu něco a někdo, pro koho stojí za to bojovat, a je statečnější než kdy dřív. V sázce je příliš mnoho, ovšem výhra stojí za to, tolik peněz by jí umožnilo navždy opustit nenáviděné město a nechat starou Heather za sebou, pohřbenou v prachu.
Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Pohání ho jeho tajemství, díky němu hladce prochází každým dalším kolem a je si sám sebou jistý. Ví, že vyhraje. Ale netuší, že není sám, kdo má tajemství. Všichni mají nějaký důvod proč hrát.

Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme.

Kniha by měla v překladu vyjít 5. března 2014 u nakladatelství Coo Boo.

5 komentářů:

  1. Moc se těším, až to vyjde :)) Lauren Oliver mám totiž moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, ja naopak Lauren Oliver moc rada nemam, ta andelska serie me vubec nesedla. Ale tahle anotace vypada tedy fakt pekne, ze bych ji jeste dala sanci? Hmmm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andělskou sérii (pokud mám na mysli stejnou :D) má na svědomí Lauren Kate (ty jména se hrozně pletou :D ), každopádně uvidíš, jestli tě kniha bude bavit. Já jsem od autorky četla zatím jen Delirium, takže nemůžu moc soudit, na celou sérii Delirium jsou rozporuplné názory - někdo ji zbožňuje, někdo se nedokázal prokousat prvním dílem. Ale Panika vypadá dobře :)

      Vymazat
    2. Aaaa, vidis, jo, myslis stejnou :D Tak to jsem si je popletla, od tehle se chystam na Delirium :) Mam ho v pc, jen najit na to cas... :D

      Vymazat
  3. Na tuhle knížku se pekelně těším!! :)

    OdpovědětVymazat