sobota 7. února 2015

Kiera Cass - Elita (Selekce #2)

Název: Elita
Původní název: The Elite
Autor: Kiera Cass
Série: Selekce
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 318
Nakladatelství: Coo Boo
V ČJ: vyjde 27. dubna 2015

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec. 

Kniha by měla v překladu vyjít v dubnu 2015 u nakladatelství Coo Boo.

Série Selekce
  

4 komentáře:

  1. Já pořád nevím, co si o téhle sérii myslet. Kdysi jsem na jednom blogu četla velmi odstrašující názor, to ještě neexistovalo české vydání, takže autorka asi hodnotila originál. Ale to je zřejmě jedno, údajně ty knížky lákají nádhernými obálkami, ale to je taky asi jediné, co na nich stojí za řeč. Jinak je to prý nudné, neoriginální. A množí se názory o tom, že jde o princeznovské Hunger Games a já nepotřebuju další Hunger Games, jedny mi stačí. :D Na druhou stranu nechci být neobjektivní a ráda bych si přečetla i nějaký opačný názor. Co lze říci na obranu této série? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Až v dubnu? To je hrozně dlouho! Achjoo, taky nápad vydávat díly sérii tak dlouho od sebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu je to zadarmo:
      http://www.wattpad.com/story/32895585

      Vymazat
  3. Bohužel, ale už to tam není :(
    (na webu http://www.wattpad.com/story/32895585)
    Nevíte kde jinde Elitu můžu najít v češtině?
    Díky :)

    OdpovědětVymazat